help!

•  
    • 29 mesaje
    19 Feb 2006, 22:23
    0 0
    am si eu o problema:am o prietena are nu si-a inceput viata sexuala dar i-a aparut o bubita in partea dreapta a vaginului...bubita este dureroasa la atingere,asemenea unei infectii.in afara de vizita la ginecolog,care este imposibila,ce parere aveti despre asta?
  •  
    • 1928 mesaje
    19 Feb 2006, 23:12
    0 0
    de ce sa fie imposibila vizita la ginecolog? s-ar putea sa fie o infectie a glandei bartolin. din cate stiu se trateaza printr-o mica incizie la ginecolog.
  •  
    • 248 mesaje
    19 Feb 2006, 23:23
    0 0
    Poate fi ceva asemanator cu un cos, care a aparut la radacina unui fir de par de acolo. Mie cand mi-a aparut asa ceva, doctorita mi-a dat doar sa ma ung cu un unguent, dar nu-i mai retin numele, si in 3 zile mi-a trecut.
  •  
    • 29 mesaje
    20 Feb 2006, 15:12
    0 0
    fata este minora si nici nu vrea sa auda de ginecolog,singura care stie sunt eu.buba este ca un fel de umflatura rosie,care este dureroasa la atingere...nu stiu ce ar putea fi,dar de ginecolog nu vrea sa auda
  •  
    • 29 mesaje
    20 Feb 2006, 15:13
    0 0
    nu cred k este un cos,deoarece ea zice k nu pare a fi cos,nu are punctul acela alb...ma gandeam sa fie o iritatie de la materialul chilotului
  •  
    • 127 mesaje
    20 Feb 2006, 15:23
    0 0
    Orice femeie care si-a inceput viata sexuala ar trebui sa faca cel putin o data pe an o vizita la ginecolog. Asa ca incearca sa o convingi pe prietena ta sa lase rusinea la o parte si sa mearga la medic.
  •  
    • 80 mesaje
    20 Feb 2006, 16:28
    0 0
    daca nu seamana cu un cos, cu siguranta trebuie sa mearga la medic.Ce daca nu si-a inceput viata sexuala? E vorba de sanatatea ei.Nu cred ca trebuie tratata bubita cu orice fel de unguent, daca nu stie ce este.
  •  
    • 29 mesaje
    20 Feb 2006, 17:02
    0 0
    nu si-a inceput viata sexuala...are doar 14 ani..oricum,la ginecolog sigur n-o conving sa mearga,ea zice k a mai patit o data asa in acelasi loc,dar i-a trecut in 2 zile.o fi vreo inflamatie,ceva
  •  
    • 29 mesaje
    20 Feb 2006, 17:10
    0 0
    ma gandeam...oare pudra de talc o fi buna?
  •  
    • 4 mesaje
    21 Feb 2006, 01:23
    0 0
    draga mea sfatul meu este sa se spele bine cu gel intim sau daca nu cu ceai de musetel si sa foloseasca tampoane zilnice o perioada. in caz ca nu trece nici macar intr-o saptamana incearca la o farmacie si iti poate da un unguent. important este o curatenie de rigoare.

pentru prietena ta sa sti ca exista si doctorite ginecolog iar in ziua de azi nu mai este o rusine sa te duci la ginecolog daca ii este rusine inseamna ca ii este rusine sa fie sanatoasa.
    sfatul meu este sa lase rusinea la o parte pe viitor ca nu ajunge nicaieri fiindui rusine.
  •  
    • 1037 mesaje
    21 Feb 2006, 04:46
    0 0
    In nici un caz sa nu foloseasca pudra de talc.S-au facut studii,iar folosirea talcului in zona genitala duce la cancer la ovare.
  •  
    • 49 mesaje
    21 Feb 2006, 09:12
    0 0
    eu n-am inteles f bine unde este bubita cu pricina: pe vagin (partea interioara a org. genitale) sau la exterior, pe vulva? Daca presupui ca e de la chilot, banuiesc ca e pe exterior. Parerea mea e ca poate fi o inflamatie din cauza unui fir de par crescut sub piele (se epileaza sau se rade in zona inghinala?). Totusi cel mai indicat lucru ar fi sa mearga la ginecolog. Am avut o prietena care, virgina fiind, a facut niste chisti la un ovar. A mers la medic si toate au fost in ordine, n-a deflorat-o, daca asta e grija cea mare a prietenei tale. Poti de altfel sa-i explici ca himenul nu e o membrana continua, fara nici un orificiu; pune-o sa gandeasca, pe unde crede ea ca se scurge sangele menstrual??
  •  
    • 29 mesaje
    21 Feb 2006, 16:20
    0 0
    se pare k a reusit sa vorbeasca macar cu mama ei si problema s-a cam rezolvat.era doar o inflamatie si a inceput sa se vindece..oricum,multumesc tuturor pentru ajutor
  •  
    • 29 mesaje
    21 Feb 2006, 23:58
    0 0
    problema s-a rezolvat...va multumesc mult tuturor
  •  
    • 29 mesaje
    22 Feb 2006, 00:01
    0 0
    deci..buba era o umflatura in exterior,care sigur a fost provocata de la chilot(zice ea)..si sa fim serioase...nici eu n-as apela la ginecolog..apoi la 14 ani(poate nu pare cine stioe ce,dar aceasta rusine exista,si absolut orice s-ar zice,in mintea noastra este altceva si nu cred k poate fi convinsa,de asta am si apelat la ajutor din exterior..ptr k nu vrea aceasta solutie)