APARAT INDREPTAT DINTII
-
0 0Am un baietel de 10 ani si urmeaza sa-i punem ap indreptat dintii.Ma sperie un pic faptul ca pana acum doctorul i-a facut 4 extractii (dinti de lapte) .Oare asa se procedeaza cand se pune un astfel de aparat, se extrag cei de lapte? Daca s-a mai confruntat cineva cu astfel de probleme va rog sa-mi imprtasiti si mie din experientele voastre.
-
Eu in copilarie am avut aparat de indreptat dintii. Era vorba de dintii din fata. Aparatul avea un surub, care trebuia strans o data pe saptamana. Asta insemna ca in fiecare saptamana mergeam la medic sa stranga surubul; cred ca strangea cu ocazia aia si sarmele aparatului. Era un aparat care se purta noaptea. Din pacate, eu nu am purtat aparatul cat trebuie (asta si din cauza faptului ca doctorita era o vipera si imi era frica de ea); dintii nu s-au indreptat asa cum ar fi trebuit. De aceea, eu te sfatuiesc sa alegi un medic care pe langa faptul ca trebuie sa fie profesionist adevarat, sa fie un om bun, sa nu se crizeze, sa urle etc.
Nu stiu ce sa zic in legatura cu extractiile acelea. Mie nu mi-a facut nici o extractie. Stiu doar ca toata dantura trebuie sa fie in stare perfecta (fara carii), inainte de a incepe lucrarea de indreptare. Poate n-ar fi rau sa mai ceri si alte pareri, de la alti medici (buni!), ca mie nu mi se pare normal sa-i scoata copilului 4 dinti (fie ei si de lapte), mai ales daca erau buni. Oricum, daca au fost dinti de lapte, vor creste altii definitivi in locul lor. Cine stie, poate e vorba de un alt tip de aparat; ce am avut eu se purta acum 20 de ani. -
Decat unul era santaos. Extractiile au fost facute dupa ce i-am facut o radiografie panoramica.Problema lui este "muscatura", partea de sus a danturii calca peste cea de jos atingand-ui gingia si are si cativa strambi.Doctorul stiu ca este bun de aceea e si foarte ocupat si aglomerat si nu pot sta cu el de vorba prea mult sa cer mai multe informatii. Deocamdata mai are de lucru pana sa-i puna aparatul.Stiti ce preturi mai au aceste aparate ?
-
mai, o sa-i creasca dintii devinitivi. probabil ca doctorul i-a scos ca sa aiba loc dantura sa se alinieze frumos, si sa faca loc dintilor noi. e o procedura obisnuita mai ales atunci cand dintii sunt foarte incalecati, crescuti de-a valma. din cate stiu eu aprat dentar permanent nu se paune daca ai carii, trebuiesc ingrijite inainte, pentru ca nu se mai da jos apratul timp de aproximativ un an, sau doi, depinde de gravitatea problemelor ortodontice. mai bine i-ai spune temerile tale doctorului, si sa-ti explice el exact natura tratamentului. e mai in masura, si macar nu-si da cu presupusul.
-
Si eu am purtat aparat dentar in copilarie si mi-a indreptat dintii (destul de bine). Si mie a vrut sa-mi faca extractii, dar dupa radiografie a observat ca dintii definitivi aveau muguri si pe locurile unde vroia el sa faca extractia (sau cam asa ceva, nu mai stiu exact, a trecut mult de atunci
), si nu mi-a mai facut.