Intrerupere sarcina
-
0 0Peste cateva zile am sa fac un avort. As dori cateva informatii de la persoanele care au mai trecut prin asa ceva : cam cat timp dureaza hemoragia, ce calmante sunt eficiente, daca e necesar sa iau fier/calciu, etc.
Multumesc. -
Se vede ca n-ai mai trecut prin asa ceva. Cine ti-a spus tie de hemoragie?Vor fi cateva picaturi, cateva zile, poate una, poate doua, depinde de mana medicului.O sa pleci de acolo putin ametita din cauza anesteziei, daca faci totala, sa te duci insotita de cineva, fiindca e naspa, eu n-am facut niciodata anestezie totala, si in rest, pana acasa esti ca noua. Sa ai grija sa te feresti de frig,de stres,de efort fizic si sper ca stii, pana la urmatorul ciclu, ABSTINENTA
-
multumesc... intr-adevar nu am mai trecut prin asa ceva. Una din fostele mele colege de facultate a facut un avort, si a avut hemoragie cam 3 saptamani.. de-aia am intrebat. Nu ma duc in nici un caz singura, prietenul meu o sa vina cu mine. O sa ma feresc de frig, de stress nu am cum, este natura locului de munca
. Sper sa iasa totul bine. -
Ce i s-a intamplat colegei tale nu este normal.Trebuiasa se intoarca la medic.Ai grija sa nu bei cafea si sa nu iei calmante fiindca nu-si mai face anestezia efectul.Cu anestezia totala,eu n-am ales-o, am preferat sa fiu lucida,sa nu ma violeze medicul si eu sa nu stiu. Glumesc.Nu trebuie sa-ti fie teama, dar daca se intampla sa ai scurgeri abundente si prelungite, intoarce-te la medic ptr. antibiotice sau un chiuretaj.Marepet, trebuie sa fie ca o menstra normala, poate chiar mai putin. Te pup.
-
Dar de ce vrei sa faci avort?Banuiesc ca ai o varsta potrivita pentru a avea un copil(ai zis ceva de o fosta colega de facultate si de aici m-am gandit la varsta ta).De ce nu te gandesti ca omori un suflet,de fapt omori iubirea ta si a prietenului tau.Eu nu te acuz,dar gandeste-te ce miracol inseamna un copil,gandeste-te ca l-ai nascut si ce fericita esti.Oricat de greu ti-ar fi gandeste-te ce mandra vei fi mai tarziu.Si in plus,gandeste-te ce consecinte are un avort...si psihice(intreaba-le pe cele care au facut,poti ramane cu sechele toata viata,cu un sentiment de vinovatie)si fizice(poate nu vei mai putea avea copii).Iti asumi aceste consecinte,aceste cruzimi?Toate prietenele mele au facut avorturi(eu n-am facut si n-as face) si regreta...atunci cand au facut avorturile erau in timpul scolii,acum daca ar putea da timpul inapoi nu le-ar mai face...Zau e pacat...mai ales daca prietenul tau e langa tine;poate daca tatal copilului nu e langa tine mai recurgi la astfel de metode dar asa?Hai,gandeste-te ce minune s-a intamplat in viata ta.
P.S.Iti recomand filmul"Litera stacojie",cu Demi Moore.De altfel il recomand tuturor evelor care au de gand sa faca un asemenea gest...Mi se pare cea mai frumoasa poveste de dragoste...sa o vezi pe Demi cum lupta pentru copila ei,si in ce vremuri...Daca pastrezi copilul promit ca te ajut,ma pun nasa.Gandeste-te ca acest bebe maine,poimaine poate fi vreun presedinte,vreun geniu care va revolutiona lumea!!!Astept sa ne spui ca te-ai razgandit.Si daca totusi ....
-
doremy,cate avorturi ai avut pana acum?ce metoda contraceptiva folosesti si nu da rezultate?

extreme..fostele tale colege cum de au ajuns la avort?prezervativele nu sunt asa eficiente sau ce anume?
eu sunt in stres acum vreo 3 saptamani
incerc sa ma informez si eu sa vad care metode contraceptive sunt mai eficiente -
Si eu sunt pentru ceea ce a zis extreme...mi-ar placea sa ne spuna ca s-a razgandit...e pacat sa omori un copilas, sange din sangele tau! Mai gandeste-te, fa-ti probleme de constiinta acum, decat sa le faci dupa cand iti va fi groaznic (nu vb din experientza, dar imi imaginez)!! Cum sa-l omori?? Mai ales ca nu ai 15 ani! Si poate o sa spui ca ai probleme materiale, ca nu-ti permiti sa-l cresti, dar crede-ma ca daca il pastrezi, va avea Dumnezeu grija sa fie bine pana la urma! Si nu uita ca avortul este GENOCID! Omori toti oamenii care puteau sa se nasca din copilul tau!
-
eu trebuie sa iti zic ce mi s-a intamplat....in 19 ian am descoperit ca sunt insarcinata, ok m-am bucurat extrem de mult si am inceput pregatirile, in data de 15 febr am avut o cadere de calciu urmata la o zi de sangerari nu mari dar prezente. am fost la doctor ieri si am facut o ecografie, am sarcina de 7 saptamani dar este posibil sa fie oprita din evolutie...pentru a fi sigura luni ma voi duce din nou sa fac alta ecografie si daca am un raspuns negativ se va face intrerupere de sarcina, daca nu voi face tot ce imi sta in putinta pt a naste un copil sanatos...ideea: in sinea mea nu vreau sa aud de avort mai ales cand ma gandesc ca aceasta sarcina a fost cea mai mare dorinta a mea, sa am un bebe, cand am aflat in schimb ce s-a intamplat a cazut in capul meu totul ca o bomba, vreau sa iti spun ca trebuie sa te mai gandesti, eu fac acest lucru doar fortata de situatie si crede-ma ca ma simt al naibii de haios si degeaba caut o solutie pt ca nu am. iti doresc numai bine ci gandestete de 3 ori inainte sa nu regreti.
o zi buna -
Evelor...se ramane insarcinata chiar asa de usor?cand am auzit de un milion de avorturi pe an in romania am spus ca poate nu e buna sursa de informare.Chiar sunt un milion de avorturi pe an?Sper sa nu ajung niciodata insarcinata pana nu sunt pregatita sa am copilul pt ca nu stiu ce as face...dar acum am avut un contact fara prezervativ insa fara a termina si eram la 3 zile dupa menstra.O sa iau anticonceptionale,nu mai fac prostia asta...iar acum sper sa trec bine peste chestia asta si sa nu fi ramas.Nu mai pot de frica
-
Auzi forum de mai mare rasul.
Serios, acum autoarea subiectului, a avut o intrebare, nu cred ca are nevoie de judecatile altora. Daca era in dubiu probabil ca nu scria aici, nu?
Ce ma poate enerva asa ceva...de morala are ea nevoie acum.
Dar uite ca iti raspund si eu
Depinde ce fel de avort faci, daca faci medicinal poti sa sangerezi 3 saptamani, iar daca este chirurgical, mai putin. Asta e singura diferenta. Eu am facut medicinal daca vrei detalii poti sa imi scrii la clau20st@hotmail.com.
Nu as vrea sa imi descriu starile prin care am trecut tocmai aici, pt a evita pur si simplu parerea haioasa a altora!
Numai bine! -
Rebelles, cu toate metodele, calendar,prezervativ,foite,neosampoane,la fiecare doi ani tranteam cate un plod.Eu am apucat si minunatele vremuri ale comunismului , cand,cred ca prezervativele erau masluite, te trezeai cu ele sparte.Acum folosesc anticonceptionale si nu mai am probleme, am scapat de stres.