Colesterolu` mareeee

•  
    • 68 mesaje
    16 Feb 2006, 15:30
    0 0
    cum reducem colesterolul?
    Pastile naturiste, ceva? Mi mi s`a recomandat EPA Marine de la Walmark!
    Cate lipide pe zi e limita?
    Adica ct lip. am voie max pe zi pt. a slabi?
    30 g e mult?
  •  
    • 562 mesaje
    16 Feb 2006, 22:55
    1 0
    CE valoare are trece de 200?
  •  
    • 734 mesaje
    16 Feb 2006, 23:10
    0 0
    lipide nu inseamna neaparat colesterol. de ex. uleiul vegetal nu are colesterol.
  •  
    • 9835 mesaje
    17 Feb 2006, 10:35
    0 0
    lagrima, nu prea inteleg... ai colesterolul mare sau vrei sa slabesti?
  •  
    • 524 mesaje
    17 Feb 2006, 16:09
    0 0
    Daca slabesti, nu inseamna automat ca ai adus colesterolul in limite normale. Exista oameni slabi care au colesterolul marit.
    A ! Ca urmand o dieta pentru micsorarea colesterolului scapi si de cateva kilograme, asta e altceva.
    Pt. a scadea colesterolul, fereste-te in principal de grasimile animale.
    Consuma ceai anticolesterol (de la plafar).
    Alimente care ajuta la eliminarea colesterolului "rau" : merele, ardei iute, germeni de grau, peste, un pahar de vin negru pe zi.
    Cam atat stiu eu.
  •  
    • 68 mesaje
    17 Feb 2006, 19:17
    0 0
    Pai de il am ami mare de 200, e dublu
    si grasa nu`s , am vro2 kg in plus!
    Ziceati ca graul e bun?
    Grau de azi inainte!
    Mi`au fost recomandate biste pastile (ulei d epeste , antioxidant si lecitina), si mi s`a zis sa manac peste si ulei masline!
  •  
    • 562 mesaje
    18 Feb 2006, 09:28
    0 0
    Un colesterol care trece de 200 impune un regim fara grasimi de origine animala.Exista si medicamente dar sunt foarte toxice cel mai bine incearca pe cale naturala.Nu o lua in gluma deoarece colesterolul crescut creste si riscul accidentelor cardiovasculare.Mai trebuie sa verifici si functia ficatului deoarece in astfel de cazuri apare si un ficat gras.Sunt citiva pasi de facut:
    1.exclude din alimentatie grasimile (prajeli,margarina, carna de porc,oaie rata gasca), carnea admisa este de pui si curcan dar numai fiarta.
    2.galbenusul de ou =colesterol,foloseste doar albusul
    3.consuma multe fructe si legume in special pere si gutui.
    Remedii:
    - tinctura de mesteacan
    - tinctura de papadie
    - tinctura de fructe de soc
    Pentru mai multe detalii poti consulta siteul meu cu remedii naturiste.
    http://elenusvenus.tripod.com
    In ce priveste lecitina si ce mai ziceai este mult de discutat insa exista suplimente nutitive ca, Liver Aid si Nopalin si altele care sunt foarte eficace.Pe siteul meu gasesti o rubrica ,,sfaturi'' daca mai vrei sa discutam pe tema aceea imi lasi acolo un mesaj si voi incerca sa te ajut.
    Papi!!!!!!!!!!!!!!
  •  
    • 9835 mesaje
    18 Feb 2006, 10:10
    0 0
    Dom'le, pe mine ma ia capul cand aud de pacienti care pleaca de la doctor cu o fisa de analize care n-au iesit bine, dar fara explicatii si sfaturi clare referitoare la regimul pe care ar trebui sa-l respecte.

Lagrima, grasimile din carnea de peste nu numai ca nu contin colesterol, dar contin si anumiti acizi grasi care ajuta la diminuarea nivelului acestuia.

O alimentatie bogata in grasimi animale (branza/unt/smantana/iaurt/lapte etc nedegresate, cascaval, oua, mezeluri, porc, chiar si vita sau carnea de pasare), stresul si sedentarismul - toate duc la cresterea colesterolului.

Carnea de pasare (in special pieptul) o poti consuma daca o cureti de grasime si piele. Carnea slaba de vita se paote si ea consuma, in cantitati moderate si combinata cu legume bogate in fibre. Gateste carnea la cuptor, la foc mic, ca sa se topeasca grasimea din ea - si nu te atinge de sosul format

Cand gatesti, nu mai praji legumele care formeaza baza mancarii (ceapa, morcov etc), ci doar inabuse-le bine. La carnea tocata poti sa pui ceapa cruda (necalita). Eu asa gatesc de ani de zile si te asigur ca diferenta de gust este aproape insesizabila.

Exista pe piata lapte de soia si branza de soia (tofu) care nu numai ca nu contin grasimi animale, dar care ajuta la scaderea colesterolului - ca toate produsele din soia.

Poti lua, paralel cu regimul alimentar, suplimente alimentare ca Omega 3 - si mai sunt si altele... un simplu search pe net iti va gasi o multitudine de astfel de produse.

Un enterolog mi-a spus, mai demult, ca persoanele care au colesterolul mare si constata ca fecalele lor par grasoase, lipindu-se de scaunul de WC, ar trebui sa consume tarate de grau la fiecare masa (cate 1 lingura mare de tarate: se pun intr-o cescuta, se adauga apa ca sa se inmoaie cat de cat si se consuma odata cu celelalte alimente).

samd...samd...

Cauta pe net, vei gasi foarte multe informatii despre regimul alimentar si de viata recomandat persoanelor care au colesterolul mare.

Multa sanatate!
  •  
    • 68 mesaje
    19 Feb 2006, 22:16
    0 0
    s cam tanara sa iau chimicale nenorocite!
    Prajeli am vazut ca n`am voie , dar macar asa o data - 2 ori pe sapt? Desigur in ulei de masline???? Va intreb asta fiindca eu mananc mult ardei umplut cu soia granule fiarta amesteceta cu ceapa calita`n ulei de masline, si stiu ca prajelile nu`s bune, da macar atata nu?
    PUPICI MULTI!!!!SI SA FITI SANATOASE(nuca mine )