alimentatie sugar
-
0 0De cand ati inceput diversificarea alimentatiei bebelusului?
Mi/a recomandat medicul sa incep cu o lingurita de suc de mere de la o luna jumate! Zice ca la 2 luni e bine sa bea 20 ml suc de mere si sa incepem cu banana...Eu nu sunt pentru sucuri nediluate, apoi am citit ca bananele necoapte bine pot irita prin continutul de amidon, greu digerabil de stomacelul bebelului...Mai normal mi se parea sa incep cu putin mar copt...
In nici o carte nu am gasit recomandarea de a incepe asa devreme. Imi dau eu prea mult cu parerea?
A mai inceput careva dintre voi diversificarea asa devreme?
Multumesc pentru eventualele raspunsuri! -
Din cate stiu eu conteaza daca bebe( nu stiu daca ai fetita sau baietel) este alimentat exclusiv la san sau ii dai si lapte formula; in primul caz se incepe la 5-6 luni, iar in al doilea la 4 luni. In nici un caz asa devreme cum spui tu... Banana este contraindicata pana spre 1 an din cauza ca poate provoca alergii !!!!Marul copt este o idee mai buna, oricum! Daca bebe ia bine in greutate nu ai motive sa-i dai nimic altceva decat san pana dupa 4 luni! E prea mic si stomacelul lui nu e inca pregatit sa primeasca altceva. Sa-ti traiasca bebele si sa ne spui ce te-ai hotarat! P. S. Am si eu copil si de aceea mi-am permis sa-ti spun ce stiu. Te pup!
-
Am baietel, alimentat deocamdata numai la san. Nu cred ca o sa o ascult pe d/na doc in privinta alimentatiei. Sustine ca majoritatea cartilor despre copii sunt scrise de americani, care au alt gen de alimentatie. Oricum, mi/a dat si un supliment de fier pt bebe, pe care sa/l ia incepand cu luna a 3/a, asa ca nu prea vad ce i/ar lipsi.
Draga Qwerty, multumesc si pt raspunsul asta. Problema ochisorului s/a rezolvat neasteptat: i/am pus ser in ochi, ca pe picaturi, nu doar pe compresa.In 2 zile nu a mai avut nimic. Probabil avea canalul acela infundat...
Nanna, multumesc si sper sa ne mai gasim pe forumul asta, ca eu sunt o mamica tare incepatoare si neajutorata. -
in caz ca mai ai nelamuriri: pt copilul alimentat la san diversificarea se incepe la 6 luni, cu suc de mar si de morcov la care se creste ratia de la o zi la alta. Eu am o fetita de 1 an si 8 luni si am alaptat-o pana la 1 an. La 2 luni mi s-a spus si mie sa incep diversificarea si am inceput-o, la 3 luni papacea deja 3 lgtz de suc diluat si mi s-a spus sa-i dau si banana. Asta a fost momentul cel mai nashpa, pt k a facut alergie. Mi-am zis atunci ca toate articolele din reviste si de pe net nu sunt chiar degeaba si ca multi medici de la noi nu si-au actualizat cunostintele despre alim. sugarului. Si consultam 3 medici! Asa ca am facut cum zice cartea: pana la 6 luni n-a mai pus in gura nici macar ceai, cand ii era sete tot san ii dadeam.
S-o iau de la capat acum as sti cum sa procedez.
Asa ca ai mare grija, eu am doua prietene care au inceput diversificarea nu devreme, ci f. devreme. Acum bebicii lor, care la 8 luni mancau sarmale si bors si omleta au probleme si nu mai papa decat orez. Ai grija, nu te costa nimic sa-l mai alaptezi exclusiv (de fapt e chiar mai usor), decat sa aiba micutul probleme dupa aceea.
Succes si mai da-mi de veste!