chist pilonidal

•  
    • 627 mesaje
    14 Feb 2006, 16:48
    0 0
    buna, fetelor. am si eu o problema mai veche, si as vrea sa stiu daca s-a mai confruntat careva cu ea, si cum a rezolvat problema.
    in primavara am avut niste dureri destul de puternice la baza coloanei, si initial am fost tratata ( doctori inteligenti) de discopatie lombara, ca apoi, la un al doilea control, sa mi se puna eticheta "chist pilonidal" si sa fiu trimisa la chirurgie la urgente.
    aceste chisturi se prezinta ca niste basicute, mai mari decat o moneda de 5 lei (noi), pline cu un lichid si cu puroi (cred).
    de la interventia de atunci au tot aparut, localizate in exact acelasi loc, pe urmele operatiei. ba s-au spart singure, ba o data am rugat pe cineva sa o intepe, sa se scurga continutul, ca sa nu mai simt durerea.
    acum sunt in aceeasi situatie; durerea e destul de puternica, si ma incomodeaza si cand tb sa stau asezata, sau ating cumva zona respectiva. (in caz ca nu v-ati prins, "la baza coloanei" inseamna de fapt interfesier)
    nu vreau sa ajung iar la chirurgie, mai ales ca anestezicul clasic adica xilina la mine nu isi face efectul...si prima interventie a fost extrem de dureroasa.
    si ma intrebam... i s-a mai intamplat cuiva? si dc da... cum trebuie procedat sa nu reapara periodic? (am impresia ca si frigul o declanseaza). sau... e posibil sa fie un diagnostic gresit si sa tb sa iau masuri?