RH?
-
0 0Fetelor am o intrebare
Daca ea are Rh negativ si el pozitiv nu se pot concepe copii? -
Inca ceva important:
- Incompatibilitatea de grup Rh nu are consecinte la prima sarcina, ci numai la urmatoarele
- Pentru a minimaliza aceste consecinte, dupa orice sarcina terminata prin nastere si mai ales cezariana sau prin avort ar trebui administrate imunoglobuline (fapt NEGLIJAT in practica)
Din cat am inteles eu, aici e marea problema: nu e vorba "de prima sarcina dusa la termen" ci de "prima sarcina conceputa". Asa ca o femeie cu RH negativ trebuie sa stie de foarte devreme acest lucru. -
intreaba medicul! mama mea m-a nascut pe mine si pe fratele meu si are rh neg. deci are 2 copii sanatosi .Acum stiu de la o prietena cu rh neg. ca dupa ce a nascut primul copil a facut o injectie si mai vrea unul.Nu sunt suficient documentata dar intreaba medicul si spune-i ca iti mai doresti un copil si sa-ti explice cum stau lucrurile.
-
Hai mai lasati ca a mai avansat stiinta.
Deci:
Primul copil se face fara probleme.
Se fac testari mamei cam din luna a 4-a ca sa se vada aglutinina anti Rh. Daca s-a ajuns la nivelul limita de suportabilitate pt fat se declanseaza nasterea. La primul copil (daca nu au existat avorturi anterior, tot cu un tata cu Rh +) nu exista probleme.
*Daca bebe are Rh- nu este nici o problema nici pt sarcinile urmatoare si nici pt cea curenta.
*Daca bebe are Rh+ , in 72 de ore de la nastere mamei i se face un vaccin anti rh pt prevenirea complicatiilor la nasterea urmatoare. Daca mamei nu i s-a facut acest vaccin, si daca bebe urmator este tot cu Rh+, lui bebe i se face transfuzie totala de sange imediat dupa nastere.
asta e
eu am tot Rh- si sotul Rh+ si m-am interesat. Fiul meu Rh+ -
Eu am Rh-ul negativ, iar sotul pozitiv. Si totul e ok pana acum cu bebe al meu. Sunt la prima sarcina, iar pe tot parcursul ei mi-am facut titrane de anticorpi antiRH si a iesit negativ de fiecare data. Dr al meu mi-a spus ca la cel mult 36 de ore de la nastere se poate face un vaccin care te ajuta ca la eventualele sarcini urmatoare sa nu apara probleme. De ex fosta sotie a varului meu a facut un avort(prima sarcina), iar apoi a dat nastere unui copil sanatos. Soacra-mea a nascut trei copii sanatosi chiar daca ea a avut RH-ul negativ si sotul ei pozitiv.
Asa ca nu poti spune ca exista o regula, dar in cazurile astea trebuie un control mai strict asupra sarcinii. Insa cel mai bine te poate lamuri un medic.
Pa. Roxi. -
Exista 50% sanse ca bebe sa fie cu Rh+ si 50% sanse sa fie cu Rh-.
Probleme apar doar daca bebe se naste cu Rh+. Cu fiecare copil cu Rh+ conceput (nu neaparat nascut, deci si avorturile se pun la socoteala), in corpul mamei cu Rh- creste concentratia de anticorpi anti Rh.
Daca o femeie are noroc ca toti copii facuti sa aiba Rh-, nu are probleme, poate face cati vrea.