O avea efect?! Pls, raspundeti!
-
0 0Buna tuturor!
Am nevoie urgenta de un raspuns! Ieri am avut un contact sexual neprotejat, azi am fost la medic si mi-a spus ca sunt deja la ovulatie si ca daca as lua Postinor nu ar avea nici un efect. Mi-a prescris desorelle anticonceptionale . Trebuie sa iau acum 4 tablete si peste 12 ore inca 3 si in cateva zile ar trebui sa se produca o sangerare si astfel sa scap de sarcina! Eu nu am mai auzit niciodata de tratamentul asta! Voi stiti ceva? A mai luat cineva asa ceva? Credeti ca are efect?
Va rog mult de tot sa imi raspundeti ca sunt speriata la culme!
Va multumesc anticipat! -
Eu una n-am auzit de asa ceva! Mai consulta un medic totusi. Nu am vazut nicaieri sa fie corelatie intre ovulatie si eficienta pastilelor Postinor.
Si... de unde stii sigur ca ai fost la ovulatie, ieri?
Ia uite ce am gasit pe scurt despre asta:
În functie de faza ciclului menstrual in care se administreaza,
Postinor actioneaza in mod diferit: reduce posibilitatea sau impiedica iesirea ovulului din ovar, previne fecundarea si/sau implantarea ovulului fecundat.
Pastilele nu actioneaza asupra ovulului fecundat deja implantat pe peretele uterului, asta inseamna ca Postinor-ul nu provoaca avort, iar pe de alta parte, daca pastilele au fost luate prea tarziu si s-a instalat sarcina, nu exista efecte nocive asupra emrbionului.