scolioza

•  
    • 70 mesaje
    13 Feb 2006, 11:14
    0 0
    Dragele mele eve,

de foarte curand am aflat ca sotul meu are scolioza. pana acum n-am stiut nimic despre aceasta boala. am inceput sa caut pe internet informatii despre ea. daca vreuna dintre voi are ceva cunostinte despre scolioza, va rog tare mult sa imi spuneti si mie.
    ne dorim tare mult sa facem un bebe si mi-e cumplit de teama ...
    va imbratisez cu mult drag.
    Vio
  •  
    • 9835 mesaje
    13 Feb 2006, 11:23
    0 0
    vio, daca abia acum ati aflat ca sotul tau are scolioza inseamna ca nu e foarte vizibila, deci nu e cine stie ce problematica. Teama ta ar fi justificata doar in situatia in care sotul tau are un job care ii solicita coloana.

Scolioza se poate corecta prin kinetoterapie.
  •  
    • 372 mesaje
    13 Feb 2006, 11:31
    0 0
    Scolioza este un defect al coloanei vertebrale, in sensul ca aceasta se diviaza spre dreapta sau stanga. Apare atunci cand se poarta pe un umar greutati (cel mai adesea servieta grea). Boala apare in copilarie, cand elevii poarta ghiozdanul/ servieta/geanta grea pe umar.
    Nu este ceva genetic, asa ca viitorul bebe nu va avea de suferit.
    Nu stiu daca se mai rezolva; pentru asta sotul tau trebuie sa mearga la un kinetoterapeut, care-i va spune mai multe in sensul asta. In caz ca se mai poate rezolva ceva, ii va recomanda exercitii de gimnastica medicala, care se vor face de cel putin 3 ori pe saptamana. Un sport foarte benefic pentru coloana vertebrala este inotul. Peste zi, trebuie sa se controleze ca pozitia lui sa fie una corecta, cu spatele drept.
    Inca o data, scolioza NU se transmite genetic, deci bebe nu se va naste cu asa ceva. Bineinteles, cand copilul va creste si va merge la scoala, va trebui sa ai grija sa nu poarte "bolovani" in ghiozdan, care sa-l cocoseze sau sa-i deformeze in alt fel coloana.
  •  
    • 70 mesaje
    13 Feb 2006, 11:44
    0 0
    va multumesc tare mult, fetelor.
    noi abia ne-am casatorit. ieri am implinit 3 luni.
    saptamana trecuta am inceput sa ne facem toate analizele, sa ne pregatim pentru a deveni parinti ...
    am aflat si eu ca nu se mai poate face nimic sa se "vindece" de aceasta scoloza. doctorita i-a dat deja un tratament si gimnastica medicala. imi era teama sa nu cumva sa fie vreo boala care sa se transmita genetic.
    va imbratisez cu drag si va multumesc inca o data
    pupici
    vio