uter retrovers

•  
    • 74 mesaje
    12 Feb 2006, 22:51
    0 0
    prietena mea a aflat la ultimul consult ginecologic ca are uter retrovers. poate sa duca la bun sfarsit o sarcina? este disperata si eu nu stiu cum sa o ajut. astept sfaturile voastre.
    multumesc anticipat.
  •  
    • 61 mesaje
    12 Feb 2006, 23:57
    0 0
    eu stiu ca in caz de uter retrovers ramai mai greu insarcinata
    dar de dus la capat nu e nici o problema
    eventual la nastere..nu stiu sigur
    oricum, nu e ceva grav
  •  
    • 498 mesaje
    13 Feb 2006, 09:40
    0 0
    Si eu am uter retrovers si nu este nici o problema.Am intrebat si eu la vremea mea si am aflat ca in afara de faptul ca ramai mai greu insarcinata,nu exista motive de ingrijorare.Uterul nu se afla pe mijloc ci intr-o parte(stanga,dreapta),dar in momentul in care apare o sarcina uterul trebuie sa se mareasca pt. a permite dezvoltarea sarcinii.Si el se va mari unde are loc:adica pe mijloc(este destul de flexibil si se "adapteaza" fara sa-si dea mamica seama) si se va comporta ca un uter pe mijloc.Nu prea folosesc eu termeni medicali dar cred ca m-am facut inteleasa.Cu alte cuvinte la cateva luni de sarcina (4-5)uterul va fi identic dezvoltat cu al unei mamici cu uter normal pozitionat.La nastere totul este ok daca si mama si copilul sunt bine.Eu am doua nasteri naturale si fara complicatii.Am fost sanatoasa si vioaie,asa ca sa nu se mai sperie ca nu are de ce.Dupa nastere uterul poate reveni la forma initiala sau poate ramane pe mijloc,dar oricum nu e o problema.Sarcina usoara!
  •  
    • 74 mesaje
    13 Feb 2006, 22:41
    0 0
    Multumesc mult fetelor pentru incurajari.
    Pupici si sanatate multa.