Va rog ...
-
0 0Daca puteti sa-mi spuneti : chisturile/nodulii la sani se simt ? la palpare? daca da, cum se simt ? Eu am sanii mici cat palma (mea, care e mica
) si de ceva timp vre-o 2 saptamani ma dor sanii si mi s-au umflat ... incerc sa simt ceva dar nu sesizez vre-un "gogoloi" sau cam ce ma gandesc eu ca ar semana la palpare a chist. Pls ? -
Mersi la doctor e putin cam greu acum pt ca trebuie sa-mi fac o programare din cauza asta am vrut sa stiu macar ca idee daca nodulii se simt pentru ca eu nu simt asa ceva, doar am sanul tare. Nu sunt insarcinata desi si eu am crezut asta pentru ca mi-a intarziat ciclul 10 zile ... eu iau contraceptive (folie de 2
si mi-a venit ieri cand incepusem deja de cateva zile folia ... oricum am facut cred ca zilnic teste de sarcina si au iesit negative toate. -
multe femei au sanii durerosi si umflati inainte de ciclu. chestiunea cedeaza odata cu declansarea menstruatiei. in mod normal, si la tine ar trebui sa se intample acelasi lucru.
da, chisturile se simt la palpare, deseori numai inainte de ciclu (in faza aia de sani durerosi). in timpul menstruatiei ei se dez-inflameaza, scad in volum, nu prea mai sunt durerosi si raman asa pana la ovulatia urmatoare. tocmai de aceea e bine sa mergi la control in zilele urmatoare celor de ciclu, cand sanii isi revin la normal.
sanii durerosi (chiar fara chisturi) sunt un semnal de dezechilibru hormonal care, daca se prelungeste, poate duce la aparitia chisturilor. unii spun ca mai intai apar chisturi ovariene si abia apoi cele mamare. deci... directia: medic. -
ufff ...imi dau seama. M-am panicat desi nu ma dor foarte tare dar eu nu am avut probleme niciodata de genul asta inainte de ciclu .. am mai avut o perioada demult acum vre-o 3 ani cand tot asa m-au durut sanii timp de o luna si mi se umflasera si se intarisera si eu ma bucuram ca-mi cresc
Logic ca dupa aia si-au revenit la vechile dimensiuni..heh
Acum la fel se intapla nici nu imi mai vin sutienele desi le-am scos si bureteii si tot -
Draga mea, un semnal de alarma ar trebui sa fie faptul ca luand pilule ti-a intalziat ciclul (10 zile !) - ar trebui sa fie "ceas". Poate asta e problema si din acest motiv te dor sanii. De cand iei pilule? Ai mai avut probleme?
Am si eu problema asta de cand am renuntat la pilule (pe mine ma dor mai tot timpul nu numai la ciclu - de fapt e o tensiune mamara mai mult...) dar am speranta ca organismul va reveni la normal in cateva luni. -
scuze ca intervin. si pe mine ma dor sanii inainte de "perioada vesela", e ceva normal, conform ginecologului... dar s-a intamplat ceva aiurea, inainte imi venea "ceas", martea-iau antibebe... ultima data mi-a venit luni, iar celelalte 3 dati miercuri... azi e miercuri si nu mi-a venit inca... in toamna am avut anexita, a dat in sapingita cu tot tratamentul, acum sunt ok, am fost la control acum 2 saptamani. ma ingrijoreaza intarzierea, desi stiu ca o sa imi vina, ca semnalele sunt de 2 zile si ceva-adica dureri de cap, de spate si tot tacamul... sarcina e exclusa, nu beau, nu fumez, nu am luat antibiotice...credeti ca e cazul sa ma duc iar la ginecolog? sau e doar o reactie intarziata a racelii? sau stresul sesiunii?
-
am si eu o problema legata de acest subiect. cam de 2 luni ma doare sanul stang,ocazional, in ultima saptamana mai des. nu este acea tensiune mamara inainte de menstruatie pentru ca apare si inainte si dupa,oricand. m'am lovit in vara mai rau, se poate sa iaba vre o legatura?mentionez ca iau anticonceptionale. e cazul sa ma duc la doctor?? voi ce credeti?