colposcopia
-
6 Feb 2006, 22:000 0ce anume se face (intampla)in timpul ei (ANALIZEI).Ce simti ? se recolteaza ceva?
TE DOARE? ACESTE INTREBARI LA MINE NU AU RASPUNS PT CA NU MAI M-AM INTALNIT CU ELE!!!!!!!!!!! VA ROG SA-MI RASPUNDETI. VA MULTUMESC -
7 Feb 2006, 03:39E doar putin discomfort dar n-as zice ca doare.Se lucreaza la colul uterin....se "spala "colul cu o solutie salina sau pe baza de otet pt a scoate in evidenta (la camera-microscop)celulele sanatoase(care apar roz) si cele cu problema.Colposcopia se face pt a depista locul cu celule in neregula pt ca ..sa zicem testu papanic...descopera problema dar nu spune unde este.
-
7 Feb 2006, 10:05Nu simti absolut nimic ..Medicul iti vizualizeaza cu un microscop si o camera video suprafata colului uterin..
-
8 Feb 2006, 04:41Eu n-a putea spune ca nu simti chiar nimic si am facut aceasta analiza de 4 ori,in acelasi timp m-am si uitat la tot ce mi-a facut pe un ecran de televizor.Acum nu stiu,normal ar fi ca peste tot sa fie la fel,eu nu am facut-o in Romania.Ai senzatia de disconfort si la un moment dat chiar te gadila putin fiindca ,nu prea stiu cum sa-ti explic,ca nu stiu cum ii spune.Dar ideea este ca nu se moare din asta dar nici ca n-ai nici o durere nu pot spune.Daca vrei mai multe informatii pot sa incerc sa-mi gasesc cuvintele si sa-ti spun.Nu ma pricep la termeni medicali si nici nu stiu cum se numeste chestia aia ,ca o maturice care foreaza,ceva de genul asta.
Daca trebuie facuta atunci te asigur ca trebuie s-o faci,nu patesti nimic si e pt.linistea ta.
Sanatate -
10 Feb 2006, 20:55v-a multumesc pt timpul acordat . a fost cam (jenanta) daca pot sa spun asa dar a trecut si asta . acum fac un tratament si apoi cred ca ma cauterizarea. MULTUMESC