Stare de soc dupa accident
-
5 Feb 2006, 13:240 0Nu am gasit nicaieri informatii despre cum trebuie sa ai grija de cineva care a suferit un accident, fara insa a avea rani fizice importante. Ce trebuie sa spui unei persoane care intra in soc din cauza sperieturii, sau cum poti sa il ajuti sa depasesca stare respectiva?
-
5 Feb 2006, 13:41Am avut si eu un soc din asta..acum vreo 4 ani parca..am ramas cu o frica de masini ..mi e frica sa conduc..mi e frica si in taxi , de regula incerc as trec peste dar undeva a ramas o frica mare de care nu stiu cum sa scap. Nu eram eu la volan, era prietenul meu si am intrat intr o carutza fara lumini venind de la mare noaptea..
Mi am revenit singura ...si am ramas cu ce am scris mai sus.. -
5 Feb 2006, 13:42Fostul meu prieten...rectific..ca ne am si despartit dupa accident..asa ca am avut un fel de dubla trauma..
-
5 Feb 2006, 13:55o persoana care a suferit un accident, chiar daca nu are rani fizice importante vizibile, in orice caz trebuie consultat un medic, pentru ca exista cazuri de a avea hemoragii interne!
cat despre psihic, cred ca este bine a consulta un psiholog! ceea ce poti face, este sa incerci pacientul sa-l scoti din starea de soc prin practicarea unor activitati distractive, plimbari in aer liber, vizionari de filme sau spectacole interesante, activitati care pacientului ii fac placere si il scoate din starea pe care o are! nu cred ca poate vreodata sa uite, ramane toata viata cu o trauma!