unghii enorme

•  
    • 127 mesaje
    4 Feb 2006, 23:25
    0 0
    Va rog sa ma ajutati cu un sfat daca se poate.Bunica mea are niste unghii la picioare enorme,i-au crescut deja din carne,sunt groase si incep sa o deranjeze la mers.Am incercat sa le taiem insa este imposibil,nici de inmuiat nu se mai inmoaie.Daca stiti unde as putea apela sau ce as putea sa-i iau sa scape de unghiile astea ca eu n-am mai vazut asa ceva si nu vreau sa le mai lase ca poate fi si mai rau.
    Multumesc frumos.
  •  
    • 385 mesaje
    5 Feb 2006, 00:09
    0 0
    Eu am taiat unghiile bunicii mele cu un cutit bine ascutit, dar sa ai mare grija sa nu alunece cutitul si sa te raneasca. Eu am reusit ca imi era tare mila de ea si m-am inervat intr-o zi si nu m-am lasat pana nu am rezolvat-o.
  •  
    • 9835 mesaje
    5 Feb 2006, 11:24
    0 0
    aneta, in trusele de manichiura-pedichiura exista un clestisor special pt astfel de unghii. arata ca un fel de foarfeca de taiat tabla, in miniatura.

de inmuiat, se inmoaie orice unghie. pregateste-i bunicii, intr-un lighean, o baie de picioare cu apa calda+sapun lichid. dupa 20-30 de minute, cu siguranta unghiile vor fi mai moi. (poti adauga apa calda din cand in cand, ca sa nu raceasca bunicuta )
  •  
    • 127 mesaje
    5 Feb 2006, 20:41
    0 0
    Multumesc pt,raspunsuri.Stiu foarfeca din trusa de unghii,am incercat-o,i-am inmuiat si picioarele mai mult de 20 min.Se inmoaie ,e drept,insa nu suficient ca eu sa le pot taia.Nu stiu ce as putea face.Va multumesc oricum.
  •  
    • 9835 mesaje
    6 Feb 2006, 15:06
    0 0
    atunci poate ar merge sa pilesti zdravan la ele?
  •  
    • 31 mesaje
    8 Feb 2006, 11:27
    1 0
    Aneta30, in aceeasi situatia a fost bunica mea: avea unghiile de la picioare crescute mult, cornoase, ingrosate, nu se puteau taia cu nimic. In plus, sub unghii ii crescuse o pielita ingrosata care sangera atunci cand am incercat sa-i taiem unghiile. Ea incercase saraca sa si le taie, dar nu mai vede decat f putin, cu un singur ochi, asa ca rezultatul a fost dezastruos. Solutia salvatoare a venit de la o vanzatoare de la plafar care ne-a recomandat "Crema pentru maini si unghii" de la Aslavital. Contine argila, vitamina E si uleiuri naturale. Crede-ma ca a fost o minune, cu toate ca e o crema pentru maini poti sa o folosesti foarte bine si pentru picioare si calcaie. I-am dat bunicii mele cu crema respectiva odata pe zi, iar dupa o saptamana i le-am inmuiat bine intr-un lighean cu apa calda si i le-am pilit. Crema le inmoaie si ea foarte bine, ba mai mult, dispar si pielitele, iar culoare unghiilor nu mai era galbenul acela specific batranilor, ci un roz destul de sanatos. Am continuat sa-i dam cu crema si acum puteam sa i le taiem fara probleme.
    Crema costa in jur de 90-100.000, depinde de unde o cumperi, are 100 ml (deci iti ajunge mult timp), singurul inconvenient ar fi ca e aproape lichida, asa ca ai grija sa nu te murdaresti.