jogging

•  
    • 43 mesaje
    15 Oct 2002, 23:29
    0 0
    imi place sa alerg, imi da incredere in mine si da chiar si rezultate in ceea ce preiveste silueta, insa am o problema: acum ca s-a facut mai rece afara aerul este, nu stiu cum sa spun, mai tare. aveti idee ce ar trebui sa fac pentru a nu ma ustura caile nazale dupa ce termin cu alergatul (ma tine cateva zile senzatia de disconfort)sa nu-mi spuneti sa respir doar pe gura ca iar nu este bine.
    pup
  •  
    • 121 mesaje
    16 Oct 2002, 01:57
    0 0
    ralumo,cam cat alergi?? Ai un traseu fix?Sau alergi cu ora? Alergi singura?? Te intreb,pt.ca si eu mai alergam candva(si chiar mi-e foarte dor sa alerg),dar m-am saturat de alergat printre blocuri(ca in alta parte nu am unde)! Si cum reusesti sa respiri doar pe nas?? Ca eu dupa 1 minut,ma sufoc daca nu respir pe gura!
  •  
    • 43 mesaje
    16 Oct 2002, 23:17
    0 0
    Eu stau in Drumul Taberei si aici se afla un parc Moghioros. Eu alerg in jurul lui 4,5 - 5 km sau 8 statii de autobuz. Am luat-o usurel. La inceput alergam o statie, apoi una mergeam, cu timpul am trecut la doua statii si una mergeam si asa mai departe.
    Despre respirat. Atunci cand merg cu autobuzul sau troleibuzul mi se face de obicei rau chiar daca stau jos, asa ca am inceput sa fac exercitii de respiratie inspiram numarand pana la 4, tineam 2s aerul in piept apoi expiram tot numarand pana la 4 (cu timpul vei simti tu singura nevoia sa cresti nr. secundelor - apropo o prietena a mamei a slabit doar facand astfel de exercitii de respiratie). Ma rog, cand am inceput sa alerg si eu pateam ca tine, ma sufocam, apoi m-am gandit sa aplic metoda de mai sus inspiram pe nas si expiram pe gura. Am privit inainte, am respirat cum ti-am spus si mi-am zis ca pot - in acel moment am simtit ca pot alerga la infinit.
    Acum am insa problema cu nasul. Ultima data am alergat acum vreo saptamana si am si acum probleme cu nasul. Ma enerveaza ideea ca pot sa respir, dar nu pot alerga ca apoi ma ustura nasul - ironia soartei. poate ma puteti voi ajuta, nu vreau sa ma opresc acum
    pup
  •  
    • 102 mesaje
    16 Oct 2002, 23:58
    0 0
    Tocmai vroiam sa-ti zic de respiratia ritmata si "numarata" dar vad ca esti bine initiata.Ti se usuca si mucoasa nazala cand alergi?
  •  
    • 424 mesaje
    17 Oct 2002, 11:29
    0 0
    Membrana din nas e foarte subtrire si daca ai si piele uscata cum am eu se "crapa" foarte des.
    Iti spun ce fac eu dar sa nu razi de mine : cu degetul mic ung o cantitate minima de vaselina, sau orice unguent adecvat, in interiorul narilor inainte sa ies la jogging. Si daca tot esti pe faza pune si pe buze.
  •  
    • 43 mesaje
    17 Oct 2002, 23:26
    0 0
    da mi se usuca si mucoasa nazala.
    m-am gandit si eu la varianta cu unsul, am s-o pun in aplicare sper sa fie bine.
    imi displace total ideea ca afara nu este mocirla si eu nu fac nimic.
    multumesc pt sfat am sa va spun cum a iesit.
    pup
  •  
    • 43 mesaje
    19 Oct 2002, 23:55
    0 0
    ti-am urmat sfatul si ma simt bine. am reusit sa alerg toata distanta fara sa ma opresc si sunt fericita.
    multumesc mult de tot
    pup
  •  
    • 424 mesaje
    21 Oct 2002, 17:51
    0 0
    Ce ma bucur ca ti-a mers.
    Si eu te pup
  •  
    • 43 mesaje
    22 Oct 2002, 01:23
    0 0
    dar tu mai alergi?
  •  
    • 424 mesaje
    22 Oct 2002, 12:03
    0 0
    Cum sa nu, pai daca stai in fata la calculator toata ziulica tre sa faci ceva miscare. Seara merg la sala de fitness si alerg pe "banda" dar dimineta ies pe strada ca betivii dorm la ora 4am nu?
    Azi dimi ploaie torentiala la Londra, m-am udat toata!!
  •  
    • 43 mesaje
    22 Oct 2002, 23:25
    0 0
    Da, intr-adevar atunci cand ai un job de asa natura incat stai mult pe scaun parca iei forma lui.
    Tu practici de mult timp jogging-ul?
    Am vazut un documentar despre jogging. Persoana respectiva, care practica, spunea ca are mai multa incredere in ea si ca pur si simplu se simte mai bine psihic. Este adevarat ca in timp efectiv devi dependent de sport, ca un drog si ca te simti bine si psihic?
    Uneori alerg si din nevoia de a scapa de anxietate, am inteles ca daca nu ai bani sa mergi la psiholog cel mai bine este sa faci sport.
    pup
  •  
    • 424 mesaje
    23 Oct 2002, 19:51
    0 0
    Practic de un an si jumatatate. Da' mataluta?
    Am mers intotdeauna pe ideea ca daca antrenamentul este dureros ma opresc! Asta am invatat pe vremea cand faceam Yoga, sa faci cat poti si nu mai mult, sa nu te fortzezi niciodata.
    Sa stii ca am citit si eu ca sportul are efecte pozitive asupra psihicului, asta pt ca ridica nivelul serotoninei in creier, lipsa careia duce la depresii si anxietate coexistenta.
    Eu am realizat efectul de "drog" cumva: pe la inceput de abia imi venea sa ma scol din pat s-o alerg pe strazi ca nebuna, dar acum sar ca fripta direct in adidasi. Ce s-a schimbat oare? Tu ai constatat anticipatia de care vorbesc?
  •  
    • 43 mesaje
    24 Oct 2002, 00:13
    0 0
    Cred ca daca ar fi sa localizez in trecut data la care am alergat prima data, aceasta s-ar situa cu vreo 3 ani in urma, insa nu a fost nici pe departe ceva constant. Alergam cateva luni - pauza aproape un an, iar alergam iar pauza. Acum pot spune ca alerg de vreo 3 luni constant.
    Si eu simt putin ,,efectul''de drog al jogging-ului.
    De obicei eu alerg seara, insa as vrea sa incep sa alerg dimineata - tu ce sfat imi dai, cum crezi ca este mai bine?
    Dar in afar de stare psihica ai observat si imbunatatirea celei fizice - tu alergi de 1 an deci ar trebui sa se simta bine de tot efortul.
  •  
    • 424 mesaje
    30 Oct 2002, 20:19
    0 0
    Bineinteles ca simt efectul, si stii unde-l simt cel mai mult: pe popou hihihi
    Dar nu de asta m-am apucat de sport, inainte sa incep ma simteam mereu obosita cu toate ca dormeam bine de abia ma taram la servici dimineata... pe tine ma mir ca nu te-a ajutat cu anxietatea
    ma duc sa-ti raspund si acolo...
  •  
    • 43 mesaje
    30 Oct 2002, 23:30
    0 0
    Atunci cand ma tineam ma ajuta, acum ca a venit frigul nu prea mai alerg (caut mereu motive sa aman - nu mi-a intrat inca in sange). Deja ma simt ambitionata asa ca nu-mi voi mai gasi scuze.
    PS vreau sa-mi cumpar o bicicleta medicinala - vreau sa slabesc la picioare dar nu vreau sa fac muschi - ce parere ai crezi ca este buna?
    pup