Cheaguri
-
0 0Aveti cheaguri de sange in timpul menstruatiei?
A fost o perioada destul de indelungata cand am folosit numai tampoane interne, dar de vreo jumatate de an folosesc externe si am mai ales in primele zile cheaguri de sange.
Credeti ca aceste cheaguri vor avea influenta asupra unei sarcini viitoare? -
eu pot sa-ti spun ca am 30 de ani, si de la 14 ani, decand mi-a venit menstruatia, am avut lunar cheaguri de sange, in primele 2 zile!
ma duc mereu la ginecolog, pentru controlul meu de rutine, acum sunt insarcinata si e altceva, dar vorbesc pana in sarcina, luna de luna chaguri in primele 2 zile, iar nu mi s-a depistat nimic in neregula la controlul ginecologic, nu am chisturi, fibroane! sunt insarcinata si ma duc la max.1 luna la control, dar si inainte ma ducem destul de des, ecografie mereu, pentru ca aici te consulta numai cu ecograful, dar nu am avut chisturi, fibron..chiar mi s-a spus ca totul este in cea mai buna forma! -
RLC ,normal ar fi sa te duci la medic.Asta nu inseamna ca esti neaparat bolnava .Si eu am ,uneori ce-i drept , cheaguri ,si merg la medic destul d edes ,cam odata la 2-3 luni ,si nu am nimik ,dar mai bine sa iti zica medicul ca nu ai nimik. Acum mai depinde si de cat de dese sau mari sunt acele cheaguri.
-
http://www.clopotel.ro/educatie/educatie_sexuala_menstruatia-2.html
(spatiile goale trebuie scoase din link, altfel nu va functiona)
oricum pe scurt, cheagurile sunt firesti. probabil ca atata vreme cat ai folosit tampoane interne nu prea ai avut cum sa le observi si nici cum sa le simti iesind. acuma, dupa ce ai trecut la tampoane externe, s-a schimbat socoteala...
-
Eu zic k nu e nici o problema. E ceva normal. La ovulatie, peretii uterului se ingroasa. Daca ovulul nu este fecundat, atunci la menstruatie, se elimina aceste surplusuri de testut, care iti par k niste cheaguri de sange.
Daca vrei sa fii perfect linistita, ai putea sa faci o vizita la ginecolog. -
eu zic sa mergi neaparat la medic, si mie au inceput asemenea probleme in 2002 toamna, dupa citeva luni am fost la un control si mi s-a spus ca am uter fibromatos, dar nu am primit tratament, cheagurile au continuat, anul trecut in august la un ecograf intimplator mi s-a depistat un chist de 5 cm, de atunci sint in tratament, s-a descoperit totusi si uterul fibromatos marit, chistul a crescut, deci probleme, sa nu iei anticonceptionale pina nu mergi la medic, mie de exemplu pt chist mi s-a scris marvellon anticoncept. dar avind deja uter fibromatos, pe care doctorita nu a bagat de seama a inceput sa creasca uterul urgent
sanatate si sa ne scrii ce ai facut -
si eu am cheaguri in primele zile ale CM-ului, am fost la medic si mi-a spus ca nu este nimik local, poate fi de la hormoni, atunci mi-am facut o dozare hormonala si TSH-ul mi-a eshit marit...cum am incercat in urma cu ceva ani sa iau anticonceptionale si nu mi-a mers (dureri de cap, agitatie, nervozitate pana la depresie)..am mers la un medic naturist si mi-a recomandat niste preparate pe baza de muguri de arbori (gemoterapie)....insa nici cu acestea nu m-am impacat (aceleasi simptome)...ciclul meu este neregulat din-totdeauna a fost asha, sa luam de exemplu ultimele 4luni: in octombrie mi-a venit pe 16, in noiembrie pe 26, in decembrie-nu mi-a venit deloc si in ianuarie pe 2....cand am intrebat endocrinologul mi-a spus ca asha am eu ovulatia, mai tardiva...in fine ideea este ca akum imi este teama sa mai iau medicamente sau alte preparate pe baza de hormoni...pentru ca nu mai vreau sa am astfel de simptome...numai ca in ultimele 3 luni, nu mai imi vine ca inainte ''picurand'' ci sub forma unui cheag mai fluid...mentionez ca mi-am facut si ecografie transvaginala, deci local nu este nimik, hormoni nu vreau sa iau nici ''naturali'' nici artificiali...deci in aceasta situatie, ce m-ati putea sfatui???
-
Eu am CM mai vascos si cu cheaguri si de curand am aflat ca o cauza pt. avortul spontan este faptul ca in jurul sarcinii se formeaza cheaguri care sufoca sarcina. Nu vreau sa alarmez pe nimeni, insa exista la Sp.Fundeni - Sectia Hematologie - dr.Uscatescu, care va poate spune mai multe despre "sindromul hipercoagulabilitatii" Eu am facut tratament 3 luni cu Aspenter si Acid folic si acum sangele este curat, fara cheaguri. Dealtfel, orice medic va poate spune.
-
georgia, mie mi-a spus cineva ca virsta intre 35 si 40 de ani este mai periculoasa in probleme ginecologice din cauza hormonilor, probabil ca organismul se pregateste deja pt menopauza, oricum mie aceste probleme mi-au aparut dupa 35 de ani, eu nu am copii, nu am avut avorturi de nici un fel, problema era numai cu ciclu, avind uter retrovers aveam dureri inainte de ciclu, dar cheaguri numai din 2002 toamna am avut pt prima data in viata, am crezut ca am racit, etc, dar de atunci sint probleme
sanatate