rinita alergica
-
0 0as vrea sa va rog sa imi spuneti daca stiti vreun tratament in cazul rinitei alergice. sotul meu are mari probleme si si toti medicii i-au spus ca aceasta boala nu are leac ci doar solutii de ameliorare pe moment.va multumesc anticipat
-
Este tratament de desensibiliazare care se face in spital la alergologie. Depinde la ce i se declanseaza rinita. Daca e la polen, de obicei prin ianuarie se urmeaza tratamentul. Daca e la praf, e mai simplu, trebuie sa mearga la alergolog si sa-i dea o schema de tratament. Eu am facut o schema de tratament cu polidin (subcutanat) care s-a intins pe vreo 3 luni. In paralel am luat claritin (10 zile) si am aplicat un sparay nazal Nasonex parca de trei ori pe zi. Rinita s-a ameliorat considerabil. Practic la praf nici nu am mai facut dupa aia reactie alergica. Mai fac un pic la polen in lunile iunie iulie cand infloreste fanul, dar nu asa puternic.
Totul este sa consulte un alergolog si sa-si faca testele alergologice pt a vedea la ce anume este alergic. Dupa aia i se va prescrie un tratament adecvat. Sa nu se trateze dupa ureche. Alergia este o afectiune mult prea complicata si subtila pentru a fi tratata cu retete luate de la altii. -
Eu am rinita alergica. Doi ani m-am tratat cu medicamente, tot felul de scheme de tratament, din doctor in doctor, care de care mai "cunoscut" , cu retete care de care mai complexe si mai scumpe.
In momentul in care nu mai luam antihistaminice, totul reincepea. Si chiar sub antihistaminice, in caz de contact puternic cu alergenul, tot reactionam.
Singurul care da rezultate la mine, este tratamentul homeopat. -
E drept ca fiecare organism reactioneaza diferit la un tratament.
Dar totusi parerea mea este ca trebuie mers la un alergolog prima oara ca sa ti se faca testul, sa stii macar de ce sa te feresti. De ex., sotul meu este alergic la puf si pene. Imediat dupa ce am aflat, am scos pernele de puf din casa si le-am inlocuit cu altele nonalergice. Imediat ochii au incetat sa i se mai umfle, nu mai avea probleme cu respiratia, etc. -
Da magda, e ideal sa ti se descopere alergenul.Cat mi-am dorit si eu asta !!!
Eu am facut in randuri repetate testele si nu am reactionat la nimic pt. ca testele se fac la un numar limitat de alergeni iar acestia sunt oarecum, intr-un nr. infinit.
De exemplu eu reactionez la caldura (!!!)- atat soarele (si nu ma refer numai la plaja, care pt mine nu mai exista ci si mersul pe strada pur si simplu) cat si apa fierbinte sau sauna - si umezeala (frig) si-mi afecteaza nu numai nasul si gatul ci si ochii.
Apoi, alti alergeni identificati de mine dupa ceea ce simt : praf, detergenti, animale...si cati altii neidentificati nu or mai fi.
Ceea ce vreau sa spun, insa, e ca la teste iti pot iesi un alergen sau doi dar asta nu inseamna ca au descoperit toate substantele la care reactionezi.
Odata alergiile declansate, de regula merg ca un bulgare de zapada, atrag dupa ele noi si noi alergeni.
De aceea eu "tin" cu homeopatia in ceea ce priveste alergiile pt ca trateaza cauza si nu efectul (ca medicamentele alopate).
In momentul in care organismul intra in contact cu un alergen (substanta identificata de el ca fiind periculoasa) pt a se apara secreta histamina (ea e cea care iti da toate aceste stari de rau, asa crede organismul ca se apara).
Medicamentele alopate de aceea se si numesc antihistaminice, pt ca ele inhiba histamina....adica te scapa de simptome, dar nu te intareste in fata alergenului. Odata intrerupt tratamentul....sau dupa cateva luni cand efectul tratamentului se duce, organismul reactioneaza din nou la alergeni.
Homeopatia in schimb, creste imunitatea organismului in fata alergenilor.
Asa stiu eu...daca ma insel, imi cer scuze
Pupina, despre homeopatie e mult de spus, ceva am descris mai sus.
Din pacate nu am timp sa scriu mai mult. Daca cauti pe google dupa "homeopatie" o sa gasesti tot ce vrei sa stii.
Daca esti din Bucuresti si te intereseaza un medic homeopat bun, ti-o recomand pe d-na dr. Mariana Trifa , tel.212.78.69 -
Eu nu am contestat deloc beneficiile terapiei naturiste, dimpotriva stiu foarte bine cat de bine pot face ceaiurile din trei frati patati (de ex.) sau sucurile de radacinoase, insa una dintre primele metode de contracarare a alergiei este indepartarea alergenului. Ca sunt sanse sa nu se descopere alergenul in urma unui control medical, asta e foarte posibil, dar e mult mai posibil ca in urma testului sa se afle identitatea acestuia. Dupa aia poti poti face cate cure homeopate vrei, cure care vor fi mult mai eficiente daca ai indepartat pe cat posibil alergenul.