sunt cam slaba ..vreau sa ma ingras !!!
-
0 0Am 16 ani si am 45 de kg. nu stiu cum vi se pare dar sunt putin cam slaba.As vrea sa ma ingras! de mancat mananc destul de bine dar nu se pune pe mine decat pe fund. Ce ma sfatuiti sa fac? ce sa i-au ?
-
mai ai rabdare . esti inca in crestere.pt ce sa te apuci de vitamine si alte cele? ca mai tarziu sa intrebi ce cure de slabire sa incerci? si depinde de inaltimea pe care o ai.eu la 1,63 am avut multa vreme 47 de kg si am luat vitamine in aceea perioada iar acum am 70 si ma simt ca un butoi ambulant si oricat sport fac si oricat de putin si atent pap tot nu slabesc.daca nu te simti bine, esti slabita , ametesti sau ai ceva probleme , incearca sa mergi la un medic si sa vezi despre ce poate fi vb.
-
mihaela, in primul rand ar trebui sa faci o vizita la un endocrinolog, pt ca s-ar putea sa suferi de hipertiroidie, anemie, rahitism sau mai stiu eu ce. De asemenea, o coprocultura ar putea descoperi un parazit intestinal din cauza caruia nu poti lua in greutate.
in rest, conteaza asa:
- greutatea si inaltimea parintilor (daca ai parinti slabi, fireste ca semeni cu ei)
- odihneste-te suficient
- fa un sport oarecare, dar nu foarte solicitant (funduletul se mareste din cauza sedentarismului)
- mananca la ore fixe, nu sari peste mese
- nu manca prea multe alimente acre, picante, amare
- inverseaza felul 1 si felul 2 - altadata, copiilor de la crese li sa dadea mancarea in ordinea asta ca sa ia in greutate (daca maancau mai intai supa sau ciorbita, deseori li se umplea burtica cu zemuri si nu mai puteau termina felul 2 - si e mai bine sa fie invers, adica sa manance totul din farfurile de la felul 2, pt ca e mai consistent)
- alimente nutritive: halva de susan, miere, fructe bine coapte, cereale integrale, peste, ficat, icre, oua, lactate integrale (nedegresate), soia, radacinoase (morcovi, telina, radacina de patrunjel, pastarnac etc), fasole verde, spanac, mazare.
- alimente fara prea mare valoare nutritiva: cartofi, orez alb, fainoase albe, zahar etc - adica alimente care umplu burtica, dar nu hranesc organismul in mod corespunzator.
atentie: daca tipul tau constitutional este ectomorf, mancand mult s-ar putea sa te ingrasi intr-un mod specific acestei categorii, adica vei face doar o burtica nostima, restul corpului ramanad la fel de slab
totusi, daca in pofida greutatii mici, ai un tonus general bun, esti plina de energie, ai putere de concentrare, totul e ok si n-ar trebui sa-ti faci griji. O data cu varsta, vei vedea ca a avea un tip constitutional suplu este un mare avantaj. alte fete de varsta ta deja tin cure drastice de slabire, care le devitalizeaza si le scad randamentul la scoala, transformandu-le in niste lesinaturi. iar de la 24-25 de ani incolo, cand organismul se maturizeaza, greutatea devine pentru ele o mare problema. posibil ca de la varsta aceea sa ti se normalizeze si tie greutatea. -
Uite o clasificare care cred ca ti se va parea foarte interesanta si iti va raspunde la multe dintre nelamuriri:
Tipul somatic
Tipul somatic este un criteriu un clasificarea corpurilor omenesti, in acest caz in functie de cateva caracteristici evidente: grosimea oaselor, masa musculara, strat adipos. Clasificarea dupa tipul somatic nu este singura si nici nu poate incadra perfect pe oricine, de aceea, ea trebuie folosita mai mult orientativ, prin evitarea incercarii de a incadra pe cineva fortat intr-un anumit tip somatic(majoritatea suntem o combinatie a celor 3 tipuri.). Totodata, tipul somatic trebuie sa reflecte anumite caracteristici constante si evidente. De exemplu, un mezomorf care s-a ingrasat datorita exeselor alimentare, nu este un endomorf.
Incadrarea intr-unul din cele 3 tipuri somatice nu este o condamnare, ci un element de referinta in stabilirea obiectivelor si a planului de antrenament si alimentatie/suplimentatie. Exista cazuri in care persoane cu o vointa deosebita au reusit sa-si modifice atat de mult corpul, incat pare ca si-au schimbat tipul somatic, adica au devenit din slabi grasi, sau din grasi slabi, de exemplu.
Ectomorful
slab si subtire, cu masa musculara si strat adipos reduse, oase subtiri de obicei, in genereal longilin. Metabolismul sau rapid face ca acumularea de masa musculara sa fie foarte dificila, chiar si proteinele fiind arse pentru energie. Se pare ca si absorbtia nutrientilor este deficitara.
Endomorful
mare, cu oase groase, bazin si umeri lati, strat mare de grasime, masa musculara mare, mai ales in partea inferioara a corpului, apetit mare. Pentru acestia, este usor sa se ingrase si sa acumuleze grasime, dar si masa musculara. Castigurile de masa musculara sunt insa acoperite de stratul de grasime.
Mezomorful
masa musculara mare, umeri lati, solduri inguste, star adipos subtire. Castiga usor masa musculara, fara a acumula insa si grasime. -
Eu zic sa nu te agiti prea tare,in primul rand depinde si ce inaltime ai.Eu am avut 48 kg timp de 10 ani si am 1,67 cm .Aratam destul de oki.Am vrut sa ma ingras o tzara si acum nu stiu cum sa mai dau jos.Acum am 57
Esti inca f tanara si nu tre sa exagerezi.Ai tot timpul la dizpozitie .Si gandeste-te la manechinele si fotomodelele care nu au peste 50 kg si sunt f.f inalte.Asa ca ,in locul tau m-as gandi k fiind subtirica este mai degraba o calitate ,nu ceva rau. -
1.citeste bine ce a scris doamna imobile!
2. adauga sport, aer liber.
Indicele ponderal si cel de nutritie se calculeaza cu inaltimea, varsta, sexul si greutatea. In plus, se mai studiaza si perimetrul abdominal. Inrtr-adevar, daca rezultatele acestea sunt proaste(le faceti la medicul de familie), veti afla ce are de spus endocrinologul. Eu nu va sfqatuiesc sa alergati la Endocrine chiar asa de repede! Hormonu-i tot hormon! Sigur, daca se dovedeste ca aveti o hiperfunctie tiroidiana sau alta problema.. Dar aratati rezultatul si la medicul de familie, nu luati orice, caci fereasca Dumnezeu de medicii ce doresc CLIENTI!
Inca ceva! sper ca asa iti era constitutia si nu ai inceput sa slabesti intre timp, ca asta-i alta "mancare de peste"! -
In primul rand scuze ca nu am apucat sa vad scriu, vreau sa va multumesc de sfaturi. Acum mai m-am linistit. Da, am cam 1,62- 1,63 inaltime. E adevarat ca si parintii au tot cam aceeasi constructie, sunt mai slabi. Mai este o problema care ma cam streseaza: nu prea am sani , adica ii am prea mici pt varsta mea. Si asta ma deranjeaza si in primul rand de aceea vreau sa mai pun pe mine. Cand cineva se uita la mine, imi iese in relief doar fundul care il am bombat .Si ma deranjeaza cand vad ca au nu prea am sani si altele...
ce ma sfatuiti? -
Stai linistita!!!
Eu am 22 de ani, 160 si 45 de kg si ma simt foarte bine,admiratori am "de la nashu' fara numar"
Sanii se vor dezvolta in timp!
Pentru baieti cel mai mult conteaza fatza, invata sa iti pui in evidenta punctele forte!Frumusetea unei fete nu sta neaparat in numarul de kilogame , ci sta foarte mult in atitudine .. trebuie sa te placi asa cum esti,fii multumita ca nu te lupti cu kilogramele in plus!
Mi se par foarte bune sfaturile Donnei.
Bafta !Ai grija sa nu te ingrasi disproportional , sa nu faci celulita, burta...
sa faci sport , iti poti dezvolta musculatura pt o silueta armonioasa
la 16 ani, si eu eram complexata, dar aveam 39 de kile ..sa nu faci greseala mea de a manca foarte mult, in special grasimi, paine, dulciuri si in 2 luni aveam grasimea in corp aproape de limita , mi-a facut doctora testul de 3 ori, credea ca nu i-a iesit bine..o slabanoaga plina de grasime in corp..
incearca sa mananci SANATOS!
crede-ma , la 45 de kile nu esti chiar asa de slaba incat sa fii complexata!
pt a parea mai plinuta poarta haine deschise la culoare, cu modele , cu dungi orizontale ,pantaloni cu multe buzunare si aplicatii,
pune-ti in evidenta fundul, daca iti place
-
un exemplu de ecercitiu pentru muschii pectorali!
Ridica bratele, usor indoite, la nivelul umerilor. Impreuneaza-ti palmele, strans si tine muschii abdominali incordati. Inspira adanc si impinge palma dreapta in cea stanga, si vei simti efectul in muschii pectorali! Dupa un set de exercitii, poti face similar si cu palma stanga! -
nu te mai gandi ca esti slaba. cine zice asa nu are minte. la 1.62-1.63 cat ai zis ca ai tu, 45 de kg sunt suficiente. e normal la 16 ani. cum au mai zis si evele dinaintea mea, stai calma, nu lua nimic de ingrasare, organismul este inca in crestere. eu am 1.60 si 42 de kg... mi s-a zis sa ma ingras macar 4-5 kg minim si? sa le fie de bine, sa astepte... am timp, la fel cum ai si tu. lasa-ti organismul sa se dezvolte cum vrea el, ca stie mai bine ca toti doctorii. fa sport(chiar si ceva lejer acasa, dar macar de doua ori pe saptamana), papa bine, ce iti cere organismul, dar nu exagera, ca sa nu ti se faca rau(asta o spune o pofticioasa
) in rest, succes la scoala, nu te stresa din cauza ei(a scolii) si bucura-te de viata. pa-pa -
merci mult fetelor pentru sfaturi. chiar de acum ma voi apuca de ceva gimnastica...
aici e o problema cu mancarea, eu am un program incarcat , sunt la pian si am ore de la 8 dimineatza pana la 4 si apoi pian si lectii. si ma dau peste cap cu mancarea, nu mai apuc sa mananc la ore buna....si de aceea mi se pare ca slabesc si nu ma ingras...succes si voua in tot ce faceti...pa pa