chist ovarian din nou...please help!!!!
-
1 1evelor, va rog sa ma ajutati. stiu ca s-a mai discutat mult despre chisturile ovariene, dar eu vreau sa aflu niste raspunsuri de la unele dintre voi care ati trecut prin asa ceva. acum 2 an jum mi s-a descoperit un chist ovarian de 3,5 cm pe ovarul stang, situatin spatele uterului. normal am inceput sa iau anticonceptionale, dar nici o schimbare. dupa 6 luni chistul meu era de 4 cm . am inceput atunci un tratament homeopat si dupa inca 5 luni am ajuns la urgenta cu hemoragie si chistul de 6 cm. am luat-o iar pe anticonceptionale si faceam hemoragie o data la 2 saptamani. am tot schimbat pastilele pana am ajuns la micrigynon de la care nu am mai avut sangerari. l-am luat mai bine de 1 an, dar nici o schimbare, chistul meu este tot acolo, are acum 4 cm, nici nu mai creste dar nici nu mai scade.mai rau este ca am si dureri. ginecologul mi-a dat cateva solutii, dar nici una nu ma incanta: sa iau in continuare microgynon, pana cand nu stiu ca mi-a spus ca e clar ca nu o sa mai scada; sa fac un copil, dar mi-a spus ca e mai greu sa raman insarcinata cu un singur ovar, si in perioada de incercare chistul meu tot va creste; sau ultima varianta si cea care m-a speriat cel mai tare:sa ma opereze dar nu poate sa-mi garanteze ca nu va trebui sa-mi scoata si ovarul afara. sunt foarte speriata, nu-mi inchipui viata fara copii si mi-e frica sa nu raman fara ovar. vedeti voi ce greu raman mai nou femeile insarcinate cu doua ovare daramite cu unul singur. va rog ajutati-ma!!!!! cele care au patit asa ceva si au reusit sa scape de chist, va rog dati-mi un sfat. sunt foarte dezorientata si nu stiu ce sa fac!!!
va rog sa-mi spuneti ce stiti de mastodynon, cat de eficient este? cum se administreaza? cate picaturi se iau pe zi? ginecologul nu mi-a dat mari sperante cu el dar eu vreau sa-l incerc. nu mai am nimic de pierdut.
Please help!!! -
Eu am un chist ovarian dreapta destul de maricel-6cm, cu care m-am "ales" dupa citeva chiuretaje si din cauza unor dereglari hormonale. Anul trecut am ramas insarcinata insa sarcina s-a oprit din evolutie pe la 8 saptamini iar medicul mi-a spsu ca nu a fost din cauza chistului.
Eu zic sa incerci un tratament naturist si daca nu da rezultatele asteptate, sa incerci sa-l scoti. La marimea pe care o are chistul tau, iti poate face un laparo-o incizie mica si se scoate numai lichidul din chist, fara a fi afectat ovarul, mai mult acesta isi va putea relua activitatea.
Depinde foarte mult de medicul la care mergi, cauta unul mai bun si cu ceva experienta si nu lasa pe oricine sa-ti scoata ovarul ca pe o masea stricata.
Dintre produsele naturiste iti recomand tinctura din mladite de zmeur-rubus idaeus pe care o gasesti la plafar, tinctura de coacaz negru, ceai de coada calului si soricelului, propolis si laptisor de matca, nu toate odata binenteles. Le iei timp de 3 luni dupa care faci pauza 1 luna si mergi la medic sa vezi cum au evoluat lucrurile.
Sanatate multa si sa ne tii la curent! -
iti multumesc mult pt sfaturi. te rog sa-mi spui cum trebuiesc luate remediile naturiste de care mi-ai spus? iau o perioada de exemplu tinctura de coacaz negru, sa zicem o saptamana si tot asa pe rand pana la 3 luni? sau cum sa fac? tu ai reusit sa scapi de chistul de care vorbeai? iei anticonceptionale? mie mi-e frica sa le intrerup ca sa nu creasca chistul! iti multumesc. pupici
-
si mai vreau sa te intreb ceva. tu ai ramas insarcinata cu un chist atat de mare. nu faceai tratament cu anticonceptionale pentru el? ai ramas usor insarcinata, ca am auzit ca atunci cand ai chist se ramane mult mai greu. eu as incerca sa fac un copil dar daca nu-mi iese din primele luni fara anticonceptionale exista riscul sa tot cresca si atunci chiar nu o sa mai am ce face, va trebui sa-l operez.astept sa-mi scrii. sunt foarte speriata de cand mi-a zis ginecologul ca la operatie nu-mi poate garanta ca nu trebuie sa-mi scoata si ovarul.
-
evelor, ati auzit cumva sa se comercializeze la noi medicamentul AGNUCASTON? are aceeasi substanta activa ca si mastodynonul dar este cu mult mai complex. in germania se gaseste, o verisoara de a mea afacut tratament cu el pt chist si pt ca nu putea ramane gravida. dupa 4 luni de tratament a ramas insarcinata si a scapat si de chist. va rog sa-mi spuneti daca stiti vreo sansa sa-l cumparam de undeva din RO? pupici
-
Nikol, tincturile si cele doua ceaiuri le iei in aceeasi perioada, timp de 3 luni. Tincturile le iei dimineata pe stomacul gol, cu 15 minute inainte de masa cu putin apa, dar sa nu le amesteci, le bei pe rind.Prospectul iti va spune cite picaturi sa iei pe zi si de cite ori, eu luam toata doza odata dimineata-75 picaturi. Ceaiurile le poti combina, trebuie sa bei 3 cani pe zi. In orice tratament, este recomandata o pauza de 1 luna pentru altfel se obisnuieste organismul cu ele.
Dupa pauza poti sa iei propolisul si laptisorul de matca tot asa 3 luni dupa care pauza.
Da, eu am ramas gravida cu un chist asa de mare, dupa un tratament de 5 luni cu Diane 35, la 6 luni dupa intreruperea tratamentului dar chistul meu este functional si nu am probleme de menstruatie sau de alt fel.
In orice caz, eu m-am decis sa il scot luna viitoare. De la 6 cm acuma are 3,5 dar variaza in functie de activitatea hormonala, asta inseamna ca este functional.
Nu stiu ce greutate ai insa daca esti mai plinuta, te-ar putea ajuta sa slabesti putin-daca este cazul si sa incerci sa ai o dieta bazata mai mult pe vegetale si sa nu maninci aproape deloc-daca poti, produse de origine animala.Chistul va scadea considerabil.
Fii optimista si cauta un medic bun. -
si eu am probleme cu un chist, avea 5 cm cind l-au depistat intimplator la un ecograf, atunci am luat Marvellon 3 luni dupa care tot la un ecograf chistul avea 7 cm si uterul 9cm, atunci am schimbat medicul si mi-a recomandat Orgametril 3 pe zi, acum sint in asteptare, dupa ciclu merg la control si daca nu e in regula se pare ca trebuie sa ma opereze, mie mi-a spus cel de al 2 lea medic ca, chistul a inceput sa creasca din cauza anticonceptionalelor
dar, alta situatie: o colega de-a mea a fost operata de chist ovarian si i-au scos partial ovarul, cel putin asa a spus ea, asta a fost in 91 si dupa citiva ani a ramas insarcinata, dupa vreo 13 ani de casnicie, dar tu daca ai un chist numai de 3 cm chiar ca se poate opera laparoscopic fara extirparea uterului
felicitari pentru dorinta ta de a avea un copil, eu nu am avut niciodata o asemenea dorinta si ma simt vinovata pt aceasta
sanatate -
incearca, pe linga tratamentul dat de medici sa iei "Evening Primrose" exista in farmacii (sau Evening Primrose +vit. E si fier)cam 3 luni. Este extras de planta complet natural. Din cite am tot citit eu se pare ca e bine sa schimbi si regimul alimentar, sa treci pe cit mai multe cruditati..legume si fructe proaspete, se pare ca hormonii se hranesc din grasimi de aceea daca vrei sa rezolvi niste dereglari hormonale e bine sa tii o dieta fara grasimi. Tu trebuie sa rezolvi zic eu cauza boli tale.
-
am fost astazi la un medic nutritionist si dupa ce mi-a facut analizele si ecograf, mi-a prescris un tratament cu ceva extract de plante supozitoare Carpicon si mi-a lipit pe burta un dispozitiv pt reglarea energiei din jurul ovarelor. nu mi-a luat bani pe el, mi-a zis ca numai daca obtinem rezultate il voi plati. era foarte optimista tipa!!! si mie ce-mi ramane decat sa fac tratamentul si sa sper ca va fi bine?! oricum va voi tine la curent si poate cine stie, scapam si noi de chisturile astea tampite!!!!
mutumesc oricum pt incurajari. pupici -
puiule, nu te ingrijora, si eu am avut chisturi pe ambele ovare, si mai mari decat ale tale. si in 6 luni mi-au trecut cu diane 35 si o pastila de vitamina E/zi. Nu inteleg care este treaba cu medicii astia, dar al meu mi-a zis ca aceste chisturi nu trec decat cu diane 35 si cu nimic altceva. poate ca ar trebui sa il intrebi pe medic despre aceste pastile. Sau poate ar trebui sa il schimbi... pe medic si sa iti iei unul nou
. -
buna,acum un an am fost operata de urgenta ,mi-au extirpat un chist impreuna cu ovarul ,am fost la doi medici si la ecograf nici unul nu mi-a dat altfel de sperante.parerea mea este ca trebuie sa acorzi o mare importanta sa nu te lasi batuta sunt convinsa ca exista mijloace de tratare ,nu neaparat operatia la mine nu se mai putea face nimic stiiam ca am un chist dar n-am acordat importanta ....succes pa
-
Tratament chisturi: timp de minim 2 luni sa se bea in fiecare zi ceai de coada soricelului si urzica. Cumparati o sticla mare de bitter suedez si beti in fiecare zi. Extractul din mladite de zmeur si extractul din coacaz negru este foarte bun pentru chisturi ovariene. Cateva luni, maxim 6 se pot administra intre menstruatii supozitoare Carpicon. Sanatate! Tratamentul a fost incercat si a dat rezultate foarte bune!!!!
-
Because you've asked in English, I'm happy to answer to you:1. treatment with Spironolactone and Diane 35 but it is not infailible. 2 if your ovarian chists are not big, you have nothing to worry about, and ayou may stai for 3 months off the treatment. You must akso know your testosterone level.
-
Se intampla sa reapara din cauza dereglarilor hormonale sau chiuretajelor, asa cum ati mentionat, dar cel mai bine este sa le tineti evidenta, sa mergeti des la medic pentru ecografie sa vedeti stadiul lor. Eu am trecut prin astfel de probleme si medicul la care merg dr Silviu Istoc, m-a sfatuit sa merg o data pe luna la control pentru a monitoriza situatia. Asa am facut si cu ajutorul tratamentului recomandat am scapat de chisuturi usor.