miros urat

•  
    • 5 mesaje
    19 Ian 2006, 09:31
    0 0
    Din octombrie degaj un miros urat, numai la servici si numai dupa ce mananc sau ma agit.Cred eu ca e pielea care degaja acest miros.Ajutor!Ce poate fi? Transpiratie? Folosesc tot felul de spray-uri pt. picioare.Poate fi de stress?AJUTOR!!!
  •  
    • 9835 mesaje
    19 Ian 2006, 13:16
    0 0
    In organismul tau s-au acumulat multe toxine, care ies prin transpiratie.

Cauta sa bei multe lichide, ca sa elimini toxinele preponderent prin urina.

Consuma alimente usoare, proaspete si elimina prajeala, condimentele, alimentele grase, sarate, acre, fierbinti. Orienteaza-te catre orez (e usor diuretic si are efect racoritor), peste, carne de pasare (fara piele), fasole verde, mazare, spanac, (se gasesc congelate, la magazin), telina, morcovi, pastarnac, iaurt, paine integrala, fructe de tot felul, in special cele zemoase si dulci.
    Pentru o vreme, uita de alcool, cafea, ceai negru, ciocolata si bauturile tip cola (sunt stimulente, toate). In locul lor, poti bea bere, inka si sucuri cat de cat naturale, necarbonatate.

Iti recomand calduros o cura de grapefruit rosu, care este un depurativ excelent (adica ajuta la eliminarea toxinelor).

Evita hainele stramte, sintetice, groase. Inlocuieste-le cu haine lejere, din bumbac, prin care pielea sa poata respira. Pentru afara, imbraca-te suficient de gros incat sa nu te imbolnavesti - dar pe sub palton sa ai haine usoare in care sa-ti petreci ziua de munca. Daca simti ca si picioarele ti se incing, la serviciu poti purta pantofi subtiri, adusi de acasa. Neaparat: sosete 100% bumbac si pantofi cu interior de piele naturala. (Picioarele le speli inainte de a te incalta dimineata, si le dai cu spray special pt picioare inainte de a pune sosetele.) Fa dus atat seara, cat si dimineata.

In Ayurveda, mirosul neplacut al corpului se explica prin acumularea de toxine si intesificarea focului intern, subtil, al organismului. Prin urmare, ceea ce trebuie sa faci este sa te orientezi catre o alimentatie cat mai pura si catre cure de dexintoxicare.

De asemenea, oboseala fizica de lunga durata, somnul insuficient, incordarea psihica, sentimente "fierbinti" precum gelozia, furia, invidia etc pot perturba si ele focul intern (subtil) al fiintei. Urmareste sa-ti rezolvi problemele de genul asta, pentru ca uite, te intoxica de-a binelea si fizic, nu numai psihic.

Cauta activitati placute, relaxante: asculta muzica linistitoare, fa bai in cada (dar nu fierbinti) cu uleiuri relaxante (uleiul de levantica e foarte bun pt tine acum) si evita sa mai stai ore in sir la televizor (folosirea excesiva a vazului agraveaza focul subtil).

Efortul fizic regulat, de intensitate moderata este si el bun (efortul intens te-ar "incinge" si mai tare).
  •  
    • 2 mesaje
    19 Ian 2006, 21:09
    0 0
    Excelent raspuns donna. multumesc. ai mare dreptate.
    ticolu, am citit mesajul tau si am simtit parca l-am scris eu. aceeasi problema ca si tine din noiembrie. am avut o perioada in care am negat, am zis ca numai eu simt mirosul. ajunsesem sa-mi intreb prietenii. tu, simti ca eu miros urit, ciudat? acum stiu ca e pe baza de stress si oboseala accentuata - psihica. daca poti, urmeaza sfaturile donnei, dau rezultate. numai bine.
  •  
    • 9835 mesaje
    20 Ian 2006, 11:37
    0 0
    De citit pe net despre tipul constitutional ayurvedic:

Pitta Dosha

•  
    • 5 mesaje
    20 Ian 2006, 18:56
    0 0
    buna,
    Iti multumesc f.f.f mult pt. raspuns si celeilalte prietene care mi-a raspuns.Problema mea, insa, este ca eu chiar mananc de vreo 2 ani exact asa cum mi-ai spus tu, fiindca atunci am depistat ca sotul meu are colesterolul mare si tin f. strict regim alaturi de el si de fetita noastra, adica fara prajeli, fara pielite, fara grasimi.Sentim. negative nu am decat pe acela de teama ca toata lumea ma miroase sa se convinga daca e adevarat ceeace a imprastiat o "buna colega" de a mea prin toate celelalte birouri.Sunt o persoana echilibrata, dar mirosul initial a plecat chiar din ghetele acelei persoane, iar ea, ca o f.f.f abila persoana, cand a vazut ca s-a sesizat a atras pe toata lumea de partea ei si au inceput sa se susoteasca.In timp, lumea s-a convins in biroul meu, dar, ulterior, cred ca am dobandit eu altfel de miros si chiar nu pot sa va spun cu ce se aseamana.Dusuri fac exact cum spui tu:seara si dimineata.Sotul meu zice ca sunt nebuna, fiindca lui nu i-a mirosit niciodata, dar absolut niciodata , ba chiar mi-a relatat ca a luat-o o data cu masina pe acea colega si mi-a interzis de atunci sa o mai iau , fiindca mirosea groaznic la prima ora dimineata.Fata mea sustine , la fel, ca nu simte nici un miros.Mai am prietene la servici care ma miros si-mi spun ca nu simt nimic, dar eu, asa cum v-am zis, percep acel miros si cand plec din birou in alt birou.Si credeti-ma ca nu e in mintea mea.Mi s-a intamplat o data cand am venit de afara in casa cu o alta persoana, deci de la frig si din senin am inceput sa miros la fel. E drept ca aveam emotii in acel moment si bausem mult suc de portocale ( 2 pahare).Va rog mai cautati un indiciu.De asemeni, am sesizat ca mirosul e si m. neplac. cand ma dau cu parfum pe piele, sau a doua zi dupa contact..., desi ma spal super intens.Ma gandeam sa schimb ginecologul, care ma crede nebuna? Ar putea fi de la vreun Trichomonas sau Candida sau altceva?Dar nu as avea simptome, de mancarimi sau altceva?Ajutor! Va pup si va multumesc inca o data!
  •  
    • 2 mesaje
    20 Ian 2006, 22:07
    0 0
    Eu as sugera sa-ti faci analize: singe si urina, sa elimini varianta unei infectii. Eu asa am procedat. schimba si ginecologul daca asta simti - in fond e sanatatea ta.
    Daca analizele sunt ok, atunci problema e o situatie nerezolvata, inconfortabila la locul de munca. sau un coleg pe care nu il accepti, sau nu iti face placere sa fie in prezenta ta. sau o nemultumire a ta fata de propria persoana. Exista ceva inconfortabil in viata ta si tu esti singura care poate descoperi.
    Eu scriu ce mi-a spus sora mea: 'ia si vorbeste cu tine si vezi ce nu e in regula. Fa pace cu toti, iarta-i pe toti si fii sigura ca si miine e o zi in care poti rezolva sarcini de munca'.
    Eu ma consideram echilibrata in toate: alimentatie si mod de gindire, in stare sa schimb lumea. dar e fantastic - in sensul rau - ce influenta haioasa poate avea o situatie tensionata la locul de munca pe o perioada lunga de timp. vine un moment cind si cele mai puternice mecanismele de self defence cedeaza. solutia e sa realizezi ce a declansat si sa eviti in viitor.
    vreau sa sublinez ca asta e experienta mea, ar putea fi altceva in cazul tau. incearca sa o iei pas cu pas, de la sine nu trece. numai bine.
  •  
    • 317 mesaje
    21 Ian 2006, 07:24
    0 0
    Daca altii iti spun ca nu ai o problema cu mirosul deci nu mirosi urit atunci poate ai o problema tu .
    Poate suferi de cacosmie si de aceea simti mirosuri urite.cacosmia are in general origine sinusala si ar fi bine sa mergi la orl.
  •  
    • 5 mesaje
    21 Ian 2006, 08:27
    0 0
    dragele mele,
    Va multumesc mult pt. solidaritate si raspunsuri.Problema mea, va repet este acest miros.Analizele sunt super bune.Cred ca am facut o fobie pe tema asta.Am fost la tot felul de doctori, inclusiv la gastro , am baut bariu, crezand ca mirosul poate fi din stomac.Am fost si la O.R.L., fiindca am gandit ca avand o sinuzita cronica s-ar putea sa fie de la ea.Mi-a gasit doar stafilococul auriu, dar flora nepatogena si staf. epidermidis, la fel.Zice ca toti le avem, dar nu sunt in faza in care trebuie tratate.Va multumesc f.f.f mult si va tin la curent.
  •  
    • 5 mesaje
    21 Ian 2006, 08:33
    0 0
    draga popeyna,
    semanam atat de mult.Si eu am tendinte de genul schimba lumea si, de fiecare data sunt convinsa ca pot sa o fac.Consum f.f.f multa energie in tot ce pot sa realizez si simt ca asa pot influenta cursul lucrurilor.Dar exista atatia oameni mizerabili, ma refer la caracter, incat de fiecare data cand ii intalnesc simt ca nimic nu poate fi mai rau. Aia cum traiesc cu ei insisi?Oare exista vreun mod sa te schimbi sa nu mai fii atat de sincer incat sa-ti faci rau?Va pup pe toate.Sper sa-mi rezolv problema.
  •  
    • 162 mesaje
    21 Ian 2006, 16:13
    0 0
    Atunci cand nu exista o cauza obiectiva si totusi percepi mereu un miros urat, cauza poate fi o problema neurologica...Poate ar fi bine sa consulti si un neurolog care sa-ti faca niste investigatii(EEG, RMN).