pitiazis verzicolor, ma ajuta cineva?
-
1 0am pitiriazis verzicolor de aproape 9 ani, am incercat aproape tot..nu stiu ce sa mai fac..am fost la "n" medici, am auzit "n" pareri....oare am sa scap de boala asta?...deja nu mai suport, vara nu pot sa port maieuri sau tricouri deoarece se vad petele f inestetice....mereu cand ma intalnesc cu cineva care nu ma cunoaste de f mult timp, ma intreaba "dar ce sunt petele astea, se iau"...ma ajuta cineva sa scap de ele..sau e chiar asa cum zic doctorii, ca e o boala aproape incurabila....
-
salut!
imi pare rau ca nu te pot ajuta cu un sfat sau mai multe informatii.de fapt asta as dori si eu sa stiu...poate imi raspunzi ce simptome ai avut, cum se manifesta , daca ai luat vreun tratament, etc....
eu sunt irina, am avut la inceput niste pete maronii pa care cineva m-a sfatuit sa le dau cu un unguent pe baza de sulf si se treceau imediat...
insa vara aceasta cand m-am intors de la mare sotul meu a observat ca in timp mi-au aparut niste pete albe, o depigmentare de fapt, pe torace
( spate )si un pic pe maini, deasupra cotului.
nu ma deranjeaza cu nimik, nu ma mananca sau chestii din astea, dar sunt ingrijorata ca avanseaza...asta m-a facut sa consult un medic care a spus ca e pitiazis verzicolor si ca de fapt e o ciuperca si ca se poate trata...
incep acum tratamentul cu Lomexin -crema si Flucovim, pastile(2, in priza unica o data pe saptamana, timp de 2 sapt)
mai multe nu stiu ce sa iti spun, dar te rog sa imi raspunzi, tu sau cine are mai multe informatii...
unii au spus ca ce am eu poate fi o alta boala numita vitiligo si care de fapt e mai urata si nu prea se poate trata si e cauzata de stres...nu mai stiu..
va rog sa imi dati mai multe informatii
va multumesc...irina
Sanatate!!! -
matusa mea a avut piti(ri)azis- l-a luat de la colega de camin din facultate care ii imprumuta hainele fara sa-i spuna si avea treaba asta. doctorul i-a recomandat gama nizoral: lua pastile, se spala pe tot corpul cu samponul si se ungea cu crema pe leziuni. ei i-a tot aparut timp de 20 de ani, dar de vreo 10 de cand a facut tratamentul nu a mai avut probleme.
intreaba doctorul de treaba asta, daca nu ai facut pana acum tratament cu ele si poate merge.
sanatate! -
Neatza .. si eu am avut .. si au fost cafenii iar apoi prin tratament au devenit albe si apoi au disparut
Pt inceput sa va spun ce stiu eu( de la medic si din citit) .. In primul rand este un fel de ciuperca manifestata prin pete (mai inchise la culoare sau mai deschise...cum am avut eu) ..Poate aparea din diverse motive : transpiratie abundenta, igiena, anumite deodorante, STRES (in cazul meu ), predispozitie genetica ,etc .
Eu am folosit la recomandarea medicului NIZORAL sampon si crema CLORIMAZOL .. Cam de 2 ori pe zi,daca poti . Eu foloseam seara: faceam dus si in loc de orice alt sapun/gel de dus, foloseam samponul . Il lasam sa actioneze 5-10 min si apoi imi clateam pielea . Aplicam apoi crema . Asta am facut cateva saptamani bune .
Este indicam mai ales inainte de expunearea la soare vara , 1-2 sapt inainte sa repeti procedeul . Bineinteles oricand iti apar iar acele pete .
Aceasta ciuperca o avem toti, doar ca anumite peroane au "efectele" .
Nirozalul e cam 30-40 ron , dar o sticla iti ajunge si oricum nu trebuie sa pui mult (nu puneti pe burete, ci direct in palma si apoi direct pe corp, in zonele afectate) . Clotrimazolul nu mai stiu cat este ..vreo 1,2ron ..tubul e mic, dar nu trebuie sa-ti dai mult pt ca este destul de gras, mozolitor ..
Bafta multa
Ps: .. eu am avut pe la 21 si am folosit tratamentul si de atunci nu au mai aparut cafenii .. doar un pic albe in perioadele cu examene (licenta) -
Si eu am avut pitiriazis versicolor pe care l-am tratat cu sampon SELEGEL in final dupa mai multe tratamente incercate cu diverse produse (toate la recomandarea medicilor). Ce stiu de la medici in legatura cu aceasta ciuperca e faptul ca toata lumea o are in organism, insa se manifesta la anumite persoane atunci cand actioneaza mai multi factori favorizanti (de ex. stres, transpiratie, piele seboreica, expunere indelungata la soare etc.).
Au trecut cca 6 ani de cand m-am tratat ultima oara cu SELEGEL si nu mi-a mai aparut de atunci.
Mie medicul mi-a recomandat sa fac tratamentul cu SELEGEL 14 zile si apoi preventiv inainte de inceperea verii cand pielea este mai expusa la razele solare.
Te pup si iti doresc sa reusesti sa-i dai de cap acestei ciuperci.