GARDNERELA

•  
    • 6 mesaje
    12 Ian 2006, 12:40
    0 0
    Buna Evelor!!Va rog mult daca stie cineva cum se trateaza sau orice detaliu legat de aceasta boala(GARDNERELA) sa imi lase un mesaj.MULTUMESC.....
  •  
    • 9835 mesaje
    12 Ian 2006, 19:21
    2 0
    "Întrebarea
    Sunt virgina, dar am facut frotiu si am GARDNERELA. Ce este, de unde s-a luat, cum s-o tratez(medicul nu m-a crezut ca sunt virgina pina nu m-a examinat pe scaunul ginecologic, cica este o ITS, si nu se ia din nimic)

Raspunsul
    Vaginoza bacteriana (provocata de Gardnerella vaginalis) este una din cele mai raspindite infectii ale organelor genitale.Nu este considerata
    o maladie sexual trasmisibila.In
    cazul vaginozei bacteriene se observa o crestere considerabila a bacteriilor conditionat-patogene si micsorarea sau lipsa florei vaginale normale(lactobacteriile).La femeile sanatoase lactobacteriile constituie-95-98% .Factorii ce duc la aparitia vaginozei bacteriene sint:infectiile sexual transmisibile;folosirea antibioticelor,hormonilor;alergizarea organismului;inflamatiile pelvine;
    folosirea steriletului;radiatia;problemele ecologice s.a.Sub influenta factorilor descrisi mai sus
    cantitatea lactobacteriilor brusc scade,ceia ce duce la modificarea ph-vaginal (devenind alcalin),cresterea anaerobilor si gardnerelei.
    medic ginecolog A.Molea"

sursa:
    http://www.iubire.md/cgi-bin/advises/rubrica_view2.cgi?lang=ro&date_id=19.02.2004,15:20:37
  •  
    • 24 mesaje
    14 Nov 2009, 18:28
    1 0
    Buna! Un tratament bun costa in :
    PT FEMEI : - TINIZOL 4 COMPRIMATE DOZA UNICA (in prima zi)
    - metronidazol - 1 la 12 ore timp de 8-10 zile
    - cervugid (se introduce un ovul seara)
    - klion D 100 ( se introduce un ovul dimineata)

PT BARBATI : - TINIZOL 4 COMPRIMATE DOZA UNICA (in prima zi)
    - metronidazol - 1 la 12 ore timp de 8-10 zile