cardiopatie ischemica
-
0 0dragele mele,
fratele meu (are 27 ani ) si-a facut analizele si are cardiopatie ischemica transmisa pe cale genetica de la tatal meu (care a murit in urma unui infarct la varsta de 34 ani).i-a iesit si colesterolul foarte mare ,cu toate ca nu se astepta,el fiind un slabanog din fire si nu foarte mancacios.tatal meu nu a facut nici un tratament,de fapt a tratat boala cu indiferenta(nu era fumator),dar fratele meu este un fumator inrait.asta e partea cea mai grea in ceea ce ma priveste,imi storc mintile in ce fel sa-i mai pun problema astfel incat sa-l fac sa fie motivat sa renunte la fumat(isi spune ca daca reduce nr de tigari e pe drumul cel bun,ca le fumeaza si pe astea doar pana la jumatate).eu nu sunt fumatoare si primul impuls este sa arunc la cos pachetul cand il vad.ce fel de regim ar trebui sa urmeze?adica,care ar fi alimetele care i-ar reduce nivelul colesterolului ?fara grasimi,dulciuri etc,dar care ar fi un regim de urmat ,de durata?
orice sfat ma ajuta,mai ales in ceea ce priveste regimul si un meniu pe care sa i-l pregatesc zilnic.multumesc mult si astept sfaturi -
cardiopatia ischemica nu este ceva de speriat!bineinteles, stiu ce simti, avand in vedere ca ai pierdut tatal la o varsta atat de frageda, iar fratele sufera de o boala de inima!
cu aceasta boala traiesti toata viata!
eu am o matusa care sa nascut cu aceasta boala, iar acum are 75 de ani, nu are probleme, cateodata trebuie sa ia niste pastilute sub limba cu nitroglicerina!
bine ar fi, daca ar putea, sa lase tigarile! eu spun ca am fost o fumatoare inraita, iar cum am ramas insarcinata m-am lasat!
colesterolul: este ceva care 90% din populatia au colesterolul marit, de vina fiin alimentatia de zi cu zi!
dar atentie, nu numai alimentatia, cat si STRESUL contribuie la ridicarea colesterolului.
Este cunoscut faptul ca o dieta bogata in grasimi saturate conduce la cresterea productiei de colesterol din organism. Asadar, prin reducerea cantitatii de grasimi din dieta se poate mentine nivelul colesterolului sanguin total in limite normale.
Grasimile saturate se gasesc in special in carne si lactate facute din lapte nedegresat.
Exista o serie de grasimi vegetale care se comporta ca si cele saturate: uleiul, nuca de cocos si untul de cacao (component al ciocolatei) si care trebuie evitate.
de asemenea snack-urile, margarina -
Fratele tau s-ar putea sa sufere si de o dislipidemie,o boala care determina cresterea colesterolului, chiar daca persoana in cauza este slaba si nu consuma grasime. Asa este si cazul surorii mele care face sport, maninca salate multe, fructe si s-a mirat cind a aflat in urma unor analize ce colesterol mare are.
In ceea ce priveste cardiopatia ischemica, trebuie evitat stresul supararile de orice fel, trebuie sa adopte un regim de viata sanatos, cu sport sau macar sa mearga pe jos, sa evite grasimea de orice fel vegetala sau animala-poate consuma ulei de masline, sarea trebuie ocolita sau redusa destul de mult, exista sarea iodata care e mai sanatoasa, poate sa manince carne slaba de vita, peste slab, fructe si legume multe, lapte degresat si iaurturi fara grasime, cereale.
Sper sa te fi ajutat cit de cit.
Sanatate multa! -
Ma intrebam ce mai face fratele tau... s-a lasat de fumat?
Indraznesc sa-ti spun din punct de vedere al unei persoane cu probleme cardiace de acest gen, ca omega 3 despre care se vorbeste atat de mult este foarte bune. Si optez pentru acel omega 3 in amestec cu uleiul de masline. Are calitati pe care doar un bolnav cu semne evidente ( oboseala, ingustarea vaselor...) le poate observa.