Pilulele...efecte pe termen lung????
-
0 0Drage eve!
Am si eu o nelamurire...am tot citit si aici pe forum si in alt parte despre anticonceptionale... Sunt confuza ca nu stiu ce efect au asupra organismului dupa o perioada mai indelungata gen 1-2-3-4 ani? Nu am luat inca dar nu vreau sa ma ''joc'' cu hormonii. De aceea va rog frumos daca stie cineva ceva de aceste efecte..sunt? cum se manifesta? cat de sanatose pt. organism sunt? ce dereglari pot aparea cu timpul (nu ma refer la efectele imediate...cele dupa 1-2-3 luni)? Este intradevar o metoda sanatoasa pentru organism? Va multumesc pentru timpul acordat si multa sanatate va doresc! -
Draga mea,eu m-am lasat de fumat,apoi am luat pilule.Am zis sa nu mai fumez,ca oricum nu imi fc bine si nici nu era indicat cand luam pilule.Am luat pilule 1 an jumate.M-am ingrasat 6 kg.Am fost si neatenta cu mine...e si vina mea.Mi-a scazut libidou pe perioada cat luam pilula,aveam perioade de depresie.In primele 3 luni ,pana m-am obisnuit cu ele, am sangerat si intre menstruatii.Am luat Logest dupa sfatul dr. si dupa ce am facut:exam ginecologic,analiza sangelui si secretii vaginale.Nu mai iau ptr ca am o rel stabila si dc apare un bebe nu ne-am supara.Oricum e cel mai sigur mijloc de contraceptie pilula si te obisnuiesti cu ea.Nu produce greata,dureri de cap(cel putin la mine) si din discutia cu dr. am inteles ca nu afecteaza ficatu si protejaza impotriva cancerului de col uteri si impotriva endometriozei(ceea ce e foarte bine).
-
Am citi aici,pe eva.ro ,despre o d-na care lua pilule de ani buni de zile.Si e bine sanatoasa,si nu s-a imbolnavit din cauza lor.Cred ca se obisnuieste organismul cu ele...Secretul e sa faci controale medicale periodice(1-2 pe an).E cel mai important lucru sa avem grija de noi si sa mergem la controlul gineco. ,sa ne Papanicolau,samd.Te pup si iti doresc numai bine!
-
Multumesc mult Tey! Am 20 de ani si nu stiu ce sa fac. Am intrebat si aud si pareri pro si contra. Unii spun ca sunt bune ca te fereste de cancer, altii spun ca dauneaza in timp, ca apar tot felul de probleme in organism, ca e bine sa lasam cum e de la mama natura. Nu stiu ca sa fac. Oricum ma mai documentez si sper sa iau o decizie buna pentru ca nu vreau sa fac ceva fara sa stiu in ce ma bag. Sa stiu la ce ma astept si nu doar pentru azi maine ci pentru o perioada mai indelungata. Multumesc si numai bine!
-
Ca orice lucru au si bune si rele pilulele astea.Parerea mea e ca nu tre sa le luam perioade lungi.Sunt potrivite in luna de miere
,in concedii.Si eu am 23 ani si am discutat cu mai multe pers despre pilule...majoritatea femeilor s-au ingrasat dc au luat perioade lungi.
Eu oricum tre sa nu mai iau ptr ca am tend de ingrasare.
Orice hotarasti sper sa fie de bine!
Multa sanatate si o sapt. buna! -
Ca orice lucru au si bune si rele pilulele astea.Parerea mea e ca nu tre sa le luam perioade lungi.Sunt potrivite in luna de miere
,in concedii.Si eu am 23 ani si am discutat cu mai multe pers despre pilule...majoritatea femeilor s-au ingrasat dc au luat perioade lungi.
Eu oricum tre sa nu mai iau ptr ca am tend de ingrasare.
Orice hotarasti sper sa fie de bine!
Multa sanatate si o sapt. buna! -
E bine de stiut ca pilula anticonceptionala are si avantaje si dezavantaje.Intr-adevar protejeaza impotriva cancerului de col si de san,dar inainte sa iei o decizie ,e bine sa consulti medicul, sa nu le iei de capul tau.Orice medic bun stie ca inainte sa iti prescrie anticonceptionale trebuie facute mai multe teste, citobacteriologic , papanicolau, cervical , pentru a putea sa isi dea seama care sunt potrivite pentru tine.Si eu am luat Logest la inceput , dar nu m-am simtit bine de la ele , plus ca a aparut si o sarcina ca din senin desi stiu ca le-am luat corect.Nu pot baga mana in foc ca ele au fost de vina dar trebuie sa stii ca nici o metoda contraceptiva nu e sigura 100%.Am trecut dupa Logest la sfatul medicului la Triregol , dar dupa 6 luni de administrare , mi-a aparut un chist ovarian stang de vreo 40mm si acum mi-a dat tratament cu Microgynon.Am auzit de la cateva prietene ca de Microgynon s-au ingrasat.Femeia e un intreg univers , asa ca cea mai buna metoda e sa te consulti cu medicul tau ginecolog sau sa mergi la un cabinet de planning familial, unde te poate consilia la fel de bine.
Te pup , iti doresc sanatate si multa bafta in alegearea ta!
Daca imi poate da cineva sfaturi despre chisturi ovariene, cine a mai avut si cum le-a tratat , sunt binevenite.
Va multumesc!!! -
Eu stiu ca pilulele contraceptive reduc riscul cancerului de ovar si de endometru. NU pe cel al cancerului de col sau de san.
Chiar sunt contraindicate cand exista o suspiciune in acest sens.
Alte contraindicatii importante: probleme circulatorii, afectiuni ale
ficatului.
Trateaza chisturile functionale, acneea, iar intr-o orecare masura tin sub control endometrioza. -
eu am citit intr-o revista (parca Elle) mai demult ca anticonceptionalele iti afecteaza foarte mult reactiile si deciziile, clar iti scad libidoul, iti dau stari depresive si chiar s-au facut studii care au demonstrat ca deciziile pe le iei cand esti pe anticonceptionale nu le-ai lua in mod normal.
ma rog, ce am scris eu este f pe scurt si in termeni destul de naivi dar cam asta era mesajul.
nu stiu daca este adevarat pentru ca nu am luat niciodata. -
Da, la mine au fost astfel de reactii si nulte altele din pacate. Daca ar trebui sa o iau de la capat (deci sa am din nou 20 de ani) NU le-as mai lua. Pe de alta parte au avut si parti bune (am scapat de mici chisturi, mi-a reglat ciclul, nu mai aveam nici un fel de stres cu sarcina) - dar care nu se compara cu partea negativa. In fine, cred ca pentru scurt timp (1-3 ani) se pot lua fara probleme. Nu multi ani la rand, nu fiind fumatoare, nu avand alte afectiuni (de discutat clar cu medicul) si nu daca dupa inceperea administrarii apare si se mentine vreun disconfort.
-
buna Debbie, in legatura cu anticonceptionalele si reglarea menstruatiei, eu iau acum date de doctor ca sa scap de durerile menstruale, insuportabile la mine. tu zici ca ti'au reglat si dupa ce nu le-ai mai luat a revenit ciclul cum era inainte? adica, dak intrerup tratamentul o sa ma doare din nou? acum e a doua luna de cand le iau si ma simt fff bine. cum e lume cu reglarea asta???
-
Iti spun cum a fost la mine. Am luat pilule 8 ani (cu 2 pauze de cateva luni). Imediat dupa inceperea administrarii au disparut chisturile, am avut menstre scurte (2, maxim 3 zile), total nedureroase, la fix 28 zile, fara tensiune mamara etc. Din pacate dupa intreruperea tratamentului (deci dupa 8 ani) am revenit la menstre neregulate (21-24 zile), cu ceva dureri, mai abundente etc. Deci "tratamentul" cu pilule nu a avut efect decat atata timp cat le-am luat....Dar se rezolva cu suplimente si tratamente naturiste. In fine, ideea e ca psihic ca simt mult mai bine.
-
Buna, evelor! Sunt noua in club dar as vrea sa imi exprim si eu o parere! Eu iau anticonceptionale de 8 ani pentru reglare si ma simt ok! Am citit undeva ca atunci cand ai un dezechilibru hormonal trebuie sa suplinesti cu aceste medicamente ca sa fii in regula. Normal ca in momentul in care nu mai iei tratamentul lucrurile sunt ca inainte. Eu am facut o pauza de vreo 6 luni si m-am dezechilibrat iar! Nu stiu ce sa spun evelor care vor sa ia doar ca mijloc de contraceptie! Sunt acum contraceptive cu doza f. mica si care nu ar trebui sa aduca neplaceri! Nu te ingrasi de la ele, retii un pic apa, se pot oscila 2-3 kg, dar atat. Eu dupa atatia ani sunt in regula si pledez pentru ele!
-
Buna ami, insa te-ai gandit cat o sa le mai iei? Si ce vei face cand o sa intrerupi tratamentul? Caci se va intampla la un moment dat. Dupa 30-35 ani nu mai e recomandabil.
Plus ca asta cu + 2-3 kg e valabil doar la o parte din cele care iau pilule, crede-ma ca stiu fete care s-au ingrasat si 15 kg intr-un an. Dar, evident, fiecare reactioneaza diferit si daca te simti bine, e ok. -
Draga Debbie, ai dreptate, chiar nu m-am gandit ce voi face cand nu voi mai putea lua pilule, si uite ca deja trec anii....Am mai auzit ca dupa sarcina e posibil sa iti revii hormonal, sunt curioasa daca e adevarat!
Ideea Monicutzei e f. buna, doar ca trebuie sa ne interesam ce efecte adverse au si medicamentele pe baza de plante, pentru ca trebuiesc privite ca orice medicament. -
CASTIGA O MULTIME DE BANI FARA EFORT
Nu este nici o gluma,crede-ma! Depinde numai de tine daca vrei sa citesti pagina asta sau nu, eu nu pot spune decat ca 10 min. de citit iti pot schimba viata (si portofelul!), depinde numai de tine! "POTI FACE BANI USOR SI REPEDE"
Crede-ma: am incercat toate metodele posibile (si legale). Aceasta este cea mai USOARA si mai RAPIDA cale. Poti sa faci o gramada de bani, repede si legal. Merge! E testat! Tot ce trebuie sa faci deocamdata este sa citesti cu atentie si pana la final textul.
Acum cateva zile navigam pe Internet (probabil la fel cum faci si tu acum) cand am descoperit un articol asemanator cu acesta in care se spunea ca pot sa castig milioane in doar cateva saptamani cu o investitie de numai 60.000 de lei.
Bineinteles ca la prima vedere este foarte greu de crezut si pare o treaba dubioasa. Dar curiozitatea te impinge inainte. Esti dator sa incerci pentru ca, altfel, o sa regreti ca nu stii ce-ar fi putut iesi din asta.
Articolul spunea ca trebuie sa trimiti cate 10.000 de lei la fiecare din cele 6 adrese mentionate in articol. Apoi sa iti treci numele si adresa la sfarsitul listei in pozitia a 6-a si sa publici articolul la minim 200 de forum-uri/adrese cu anunturi pe Internet sau prin mail la cat mai multe adrese. Pur si simplu!
La urma urmei ce aveam de pierdut in afara de 60.000 de lei si 6 timbre? Asadar … cu plicurile la posta!!!! Surpriza!...Ghiciti ce s-a petrecut !!! .. Intr-un interval de 7 zile am inceput sa primesc bani in cutia postala. Eram uluit! M-am gandit ca probabil se va opri curand, dar banii au continuat sa vina! In prima saptamana am primit 470.000 de lei.
La sfarsitul celei de-a doua aveam 2.090.000. In a treia saptamana stransesem 45.470.000 de lei! Si banii continuau sa vina cu repeziciune.
In mod cert a meritat sa cheltui cei 60.000 de lei si cele 6 timbre.
Sa va spun cum functioneaza si mai ales de ce functioneaza. In primul rand va sfatuiesc sa salvati pe hard sau sa printati articolul ca sa il aveti la indemana.
PASUL 1: Iei 6 coli de hartie si scrii pe fiecare din ele : "M-AM ADAUGAT LA LISTA TA", astfel incat cel ce primeste plicul sa te adauge la listele pe care urmeaza sa le posteze si asa adresa ta va aparea pe alte sute si sute multiplicate de forumuri, apoi impaturesti fiecare coala (cat sa intre in plic). Acum iei 6 bancnote de 10.000 de lei si pui CATE UNA in FIECARE din cele 6 coli (ca sa nu se vada prin plic si sa nu se fure), apoi pui FIECARE coala in CATE UN PLIC si inchizi plicurile. Ar trebui sa ai acum 6 plicuri
sigilate, cu numele si adresa ta pe ele (la expeditor, pentru a ajunge in continuare pe forumuri!), fiecare dintre ele continand o coala de hartie si o bancnota de 10.000 de lei. Acum trimiti plicurile la urmatoarele adrese:
1)Balogh Robert,Str.Oituz,bl.6A,Ap.7,Baia Mare,jud Maramures
2)Ciocarlan Andrei,str.Tipografilor,nr 4,bl.4,sc.b,ap.19,Bacau
3)Ciuperca Andra,str. Neagoe Voda,bl 14,sc A,ap 11,jud Bacau
4)Szoke Nagy Tiberiu,str.Iosif Vulcan,bl 3,sc.B,ap1,jud BN,loc. Bistrita
5)Vasile Elena, Bld.Tomis, nr.305,bl 6 B, Sc.B,ap 77,Constanta
6)Anusca Mihaela,Aleea Decebal,nr.1A, bl O2 ,sc.A,et.4,ap 36, jud. Iasi
PASUL 2: Acum tai din lista pe numarul 1 si muti celelalte adrese cu o pozitie mai sus (6 devine 5, 5 devine 4 etc). Astfel numarul 6 devine liber : completezi cu numele si adresa TA aceasta pozitie.Trebuie foarte clar sa intelegi ca DACA TE VEI PUNE IN ALTA POZITIE DECIT CEA DE-A 6-a, vei primi cu mult mai putini bani, pentru ca factorul de multiplicare se diminueaza. Pentru a intari increderea in joc, trebuie SA NU TRISEZI si SA TRIMITI PLICURILE, deoarece altminteri, te excluzi singur din circuit
semanind neincrederea.
PASUL 3: Schimba ce doresti dar, pe cat se poate, incearca sa mentii articolul cat mai aproape de original. Acum publica anuntul la cit mai multe forum-uri/newsgroup-uri(sunt o groaza). 200 este atat cat iti trebuie, dar cu cat publici in mai multe locuri cu atat mai multi bani vei castiga! Nu e nevoie sa scrii din nou tot acest articol; poti sa selectezi
textul s -
Salut!
Am nevoie de ajutorul vostru, dragele mele. Am luat 2 ani si ceva anticonceptionale, iar acum vreau sa renunt ptr. ca vreau un bebe, insa am auzit ca dupa ce renunt, trebuie sa mai folosesc o alta metoda cateva luni, ptr. ca exista pericolul ca bebe/ul sa aiba probleme. Ati auzit ceva? Binenteles ca o sa merg la medic, dar pana atunci... -
Buna ziua,
Nu vreau sa supar pe nimeni dar cred ca e bine sa scriu.
Anticonceptionalele, si alte metode ne-naturale (ex: sterilet) pot avea efect avortiv.
Mai precis, pilulele impiedica nidarea embrionului in uter (rezulta avort).
Si avortul = crima.
Conform multor studii stiintifice, majoritatea femeilor care folosesc anticonceptionale au in medie 2-3 avorturi pe an, de care bineinteles nu stiu.
Ca efecte negative: pastilele sunt adevarate "bombe hormonale", si pot produce diverse forme de cancer, sau alte tulburari grave.
Cred ca nu e nevoie sa precizez ca pastila "de a doua zi" este strict avortiva. La fel steriletul.
Numai bine,
Cristi