Am o nedumerire.....
-
0 0As fi bucuroasa dak ar putea cineva sa imi raspunda.... Deci...de prin primavara anului trecut am inceput sa am simptomele vaginitei, am fost la doctor si mi`a spus ca nu e nimic in neregula cu mine. Deci nu am urmat nici un tratament...insa simtomele au persistat.De aproximativ 2 luni nu am mai avut nici un simptom. E posibil sa fi disparut de la sine??? Sau daca nu avem nimic atunci de la c simptomele??? Va rog raspudeti`mi!!!
-
nu ai specificat ce simptome!
in mod normal colul uterin produce un lichid (secretia vaginala) care trece prin vagin si ajunge în exterior. Aceasta este o cale normala prin care corpul mentine vaginul curat si îl protejeaza de infectii. Cantitatea de lichid este diferita de la femeie la femeie si variaza în timpul ciclului menstrual.
Uneori femeile au o inflamatie a vaginului (numita vaginita) si secretia vaginala normala se modifica. Secretia vaginala este considerata anormala (scurgere) atunci cand produce arsuri, inflamatii sau iritatii sau cand persista un miros urat (chiar dupa baie). Cele mai multe dintre femei au cel putin o vaginita pe durata vietii. De regula, vaginita nu este grava dar poate fi neplacuta si suparatoare. Simptomele obisnuite sunt un miros neplacut de peste sau o secretie excesiva, cremoasa, de culoare cenusie sau cu aspect de brânza de vaci. Femeia mai poate simti mancarimi si arsuri la urinat. Uneori apar dureri la contactul sexual. La aparitia oricaruia dintre semnele de mai sus, mergi imediat la medic pentru diagnostic si tratament, pentru ca poate fi vorba de o boala cu transmitere sexuala.
Pentru prevenirea acestor boli este important sa pastrezi zona genitala curata. Spala-te in fiecare zi cu sapun moale si apa calduta. Este bine sa porti lenjerie de bumbac si sa o eviti pe cea din materiale sintetice. -
Buna! Si eu am aceleasi simptome, asa ca am fost la dr, care in afara de confirmarea vaginitei, nu a facut altceva, adica nu mi-a dat nici un fel de tratament, doar mi-a zis sa nu ma mai spal cu gel intim, ci cu sapun normal. Culmea e ca eu stiam tocmai invers, dar ce era sa zic? Acum am si eu o intrebare, ce produse sunt necesare pt igiena zonei intime, ca eu una nu stiu ce sa mai cred? Multumesc, Ina
-
gelurile intime sunt mai indicate deoarece au ph neutru si nu irita pielea, dar poti folosi de asemenea sapun pentru copii sau geluri de dus normal care au ph neutru.
dar, atentie, nu folosi acestea pentru spalaturi intravaginale.
nu prea sunt recomandate spalaturile intravaginale, deoarece distrug flora!
acestea se pot face la indrumarea medicului, max. 1 data pe saptamana.
nu trebuie sa te alarmeze o mica vaginita, fiecare femeie are cel putin o data in viata.
important este o igiena intima stricta, si lenjeria intima sa fie din bumbac.
multa sanatate la toata lumea!