Sarcina si problemele de vedere

•  
    • 26 mesaje
    4 Ian 2006, 14:58
    0 0
    Evelor este adevarat ca daca ai probleme de vedere destul de serioase (dioptrii medii+4+strabism)acestea ti se pot agrava in urma nasterii?Fie ea si prin cezariana?
  •  
    • 64 mesaje
    4 Ian 2006, 15:11
    0 0
    Nu doar ca se pot agrava. Problema e ca de la unele dintre aceste deficiente se poate orbi in cazul unei nasteri normale. De aceea medicii recomanda in aceste cazuri nasterea prin cezariana.
  •  
    • 481 mesaje
    8 Ian 2006, 23:25
    0 0
    In majoritatea cazurilor cand exista probleme de vedere este afectat de asemenea si tesutul retinei.Un doctor oftalmolog dk se uita la fondul de ochi si vede tesutul retinei "slabit", "subtiat"(sau cum o fi aratand el), isi da seama ca ai alte probleme de vedere, chiar daca tu nu i-ai spus,sau nu ai purtat ochelarii,..etc. Problema este ca retina e un tesut puternic irigat, si dk e subtiat, atunci cand faci un efort foarte mare(nastere, sport f greu..)creste fluxul de sange si tesutul retinei poate ceda;de aici orbirea.
    DAR! Daca ai probleme cu ochii nu inseamna neaparat ca ai probleme si cu tesutul retinei!Eu am miopie medie si am facut examneul de fond de ochi de 2-3 ori, si rezultatul a fost ca retina mea e la fel de puternica si sanatoasa ca a unui om fara probleme oftalmologice.De asemenea, ruperea retinei se poate intampla oricui!indiferent de ce probleme oftalmologice au sau nu au.S-au mai vazut cazuri.
    Oricum, cel mai bine este sa discuti cu un medic oftalmolog.
    Sanatate multa tuturor!
  •  
    • 26 mesaje
    8 Ian 2006, 23:49
    0 0
    Fondul de ochi se face atunci cand ti se pun picaturi in ochi?Mie mi s-au pus in ultimu timp de vreo 3 ori si vreau sa spun ca vedeam foarte,foarte rau.In starea aia nu as putea nici macar sa trec singura strada.Adevaru e ca am si o hipermetropie mare:+6.5,dar oricum ma inspaimanta.
  •  
    • 481 mesaje
    9 Ian 2006, 18:07
    0 0
    Fondul de ochi se cheama cand se uita doctorul cu nu stiu ce chestie in ochiul tau si vede "fundul" ochiului, partea interioara a ochiului, centrala sau mai in spate.
    Faza cu picaturile e deja "traditionala" in examinarile oftalmologice, dar de ce zici ca a fost asa de rau, si recent?Ptr ca asa era acum mai multi ani, eu si sora si prietenele..cand ne-au pus picaturile in ultimii 2,3 ani se eliminase efectul asta, nu mai aveam probleme, puteam iesi imediat in oras si vedeam perfect;cica aparuse o versiune mai noua a picaturilor.
  •  
    • 26 mesaje
    9 Ian 2006, 19:35
    0 0
    Da a fost foarte rau.Asa a fost intotdeauna si acum vreo cativa ani si acum 2 luni.Cica atunci cand iti pune picaturi se observa defectul maximioptria maxima la care poti ajunge;caci in cazul hipermetropiei,se spune ca defectul este cunoscut de la nastere;dioptriile nu se modifica doar capacitatea de acomodare.Vedeam ca si cand ai sta pe ganduri doar ca nu mai puteam sa ies din starea aia oricat m-as fi fortat.Nici cu niste ochelari grosi cu dioptrie:+5 nu vedeam.
  •  
    • 272 mesaje
    9 Ian 2006, 19:56
    0 0
    Eu am inteles ca in cazul anumitor probleme de vedere (dar nu numai, insa despre asta e vorba aici)se face cezariana deoarece in cazul unei nasteri normale exista riscul unei dezlipiri de retina, de ex. Despre probleme care se agraveaza odata cu sarcina nu stiu nimic, din pacate.