Sarcina si problemele de vedere
-
0 0Evelor este adevarat ca daca ai probleme de vedere destul de serioase (dioptrii medii+4+strabism)acestea ti se pot agrava in urma nasterii?Fie ea si prin cezariana?
-
In majoritatea cazurilor cand exista probleme de vedere este afectat de asemenea si tesutul retinei.Un doctor oftalmolog dk se uita la fondul de ochi si vede tesutul retinei "slabit", "subtiat"(sau cum o fi aratand el), isi da seama ca ai alte probleme de vedere, chiar daca tu nu i-ai spus,sau nu ai purtat ochelarii,..etc. Problema este ca retina e un tesut puternic irigat, si dk e subtiat, atunci cand faci un efort foarte mare(nastere, sport f greu..)creste fluxul de sange si tesutul retinei poate ceda;de aici orbirea.
DAR! Daca ai probleme cu ochii nu inseamna neaparat ca ai probleme si cu tesutul retinei!Eu am miopie medie si am facut examneul de fond de ochi de 2-3 ori, si rezultatul a fost ca retina mea e la fel de puternica si sanatoasa ca a unui om fara probleme oftalmologice.De asemenea, ruperea retinei se poate intampla oricui!indiferent de ce probleme oftalmologice au sau nu au.S-au mai vazut cazuri.
Oricum, cel mai bine este sa discuti cu un medic oftalmolog.
Sanatate multa tuturor! -
Fondul de ochi se cheama cand se uita doctorul cu nu stiu ce chestie in ochiul tau si vede "fundul" ochiului, partea interioara a ochiului, centrala sau mai in spate.
Faza cu picaturile e deja "traditionala" in examinarile oftalmologice, dar de ce zici ca a fost asa de rau, si recent?Ptr ca asa era acum mai multi ani, eu si sora si prietenele..cand ne-au pus picaturile in ultimii 2,3 ani se eliminase efectul asta, nu mai aveam probleme, puteam iesi imediat in oras si vedeam perfect;cica aparuse o versiune mai noua a picaturilor. -
Da a fost foarte rau.Asa a fost intotdeauna si acum vreo cativa ani si acum 2 luni.Cica atunci cand iti pune picaturi se observa defectul maxim
ioptria maxima la care poti ajunge;caci in cazul hipermetropiei,se spune ca defectul este cunoscut de la nastere;dioptriile nu se modifica doar capacitatea de acomodare.Vedeam ca si cand ai sta pe ganduri doar ca nu mai puteam sa ies din starea aia oricat m-as fi fortat.Nici cu niste ochelari grosi cu dioptrie:+5 nu vedeam.