fluor-vigantoletten!de la ce virsta?!?!?

•  
    • 506 mesaje
    30 Dec 2005, 18:32
    0 0
    dragi mamici,
    am o fetita de 10 luni, i-au dat 5 dintisori si am auzit ca unele mamici administreaza bebelusilor lor, fluor vigantoletten sau zymafluor.voi ce parere aveti?!unii medici spun da,altii nu,altii mai tirziu,parerile sint impartite si nu gasesc doua la fel!ajutati-ma si pe mine cu un sfat!ce sa fac?1ii dau sau nu si care dintre ele?voi ati mai dat la bebe al vostru?!hai,fetelor,spuneti-mi si mie...va pup pe toate si sarbatori fericite!!
  •  
    • 317 mesaje
    31 Dec 2005, 09:14
    0 0
    pai asa e parerile sint cam impartite.Teoretic e bine sa dai fluor dozat la copii.Eu nu i-am dat fiica-miipt.ca n-am fost sigura ca pot respecta pina la 18 ani niste conditii;
    -fluorul se da de la 0-18 ani.Ai asteptat mult pina la 10 luni,fluorul e bun pt.mugurii dintilor cit sint in interiorul max.dupa ce au aparut nu prea mai ajuta
    -NU trebuie sa faci pauze in administrarea fluorului,e mai rau decit sa nu-i dai deloc.Daca faci pauze dintii care apar vor avea zone fluorizate si zone mai putin fluorizate care vor fi f. sensibile la carii
    -sa ai grija sa nu aiba alte surse de fluor pt.ca si fluorul in exces face rau
    Eu nu i-am dat fiica-mii pt.ca acum 8 ani gaseai aleatoriu pastilute cu fluor si cum ti-am zis decit sa-i dau cu pauze mai bine lipsa.A ajuns la 8,5 anicu o singura cariuta f.mica.
  •  
    • 734 mesaje
    1 Ian 2006, 17:21
    0 0
    "Fluor-Vigantoletten 500: 1 tableta pe zi începând cu vârsta de 2 saptamâni pâna la vârsta de 12 luni. În continuare se va recomanda în al doilea si al treilea an de viata aceeasi doza, în special din septembrie pâna în luna mai. Fluor-Vigantoletten 1 000: 1 tableta pe zi începând cu vârsta de 2 saptamâni pâna la vârsta de 12 luni (mai ales în cazurile copiilor unde nu este sigur daca se va întâlni necesarul de vitamina D, de ex. nasteri multiple, copii prematuri)."

asta scrie pe prospect. m-am uitat pentru ca puiului meu nu i-a recomandat doctorita decat vitamina D3 (vigantol oel). creste frumos, i-au iesit dintisorii la timp si sunt frumosi. cred ca daca are o alimentatie variata si plimbarea zilnica e ok.
  •  
    • 1280 mesaje
    4 Ian 2006, 15:03
    0 0
    eu am un baietel de 6 ani. I-am dat vigantol de la inceput. Uneori mai uitam si am vazut ca nu am facut bine ca era gata sa faca rahitism, asa ca dupa ce m-am speriat, nu mai uitam de chestia asta. Acum e f bine.
    Am observat ca multi copii isi schimba dintii mai devreme decat se intampla mai demult. Eu stiu ca am inceput cu schimbarea dintilor prin clasa a 2-a. Baietelul meu deja a schimbat 3. Nu are nici o carie.
    Deci, clar exista o influenta a acestor suplimente.
    Cica trebuie dat vigantoletten 1000 de la 4 ani pana la 12 ani zilnic 1 pasila in lunile cu litera r.
  •  
    • 317 mesaje
    4 Ian 2006, 20:37
    1 0
    In jurul virstei de 12 ani apar ultimele masele definitive si de aceea trebie dat fluor pina atunci dar sa nu uitam ca mai ramine de aparut si maseaua de minte care apare pe la 18 ani ,mai tirziu sau niciodata.Deci daca ne pasa si de ea e bine pina la 18 ani.
    Eu nu stiu sa se faca pauze anumite luni.
  •  
    • 1280 mesaje
    5 Ian 2006, 10:32
    0 0
    m-am uitat pe prospectul de la vigantolette 1000. Nu contine fluor. Contine in primul rand D3. Pentru cine nu ma crede, sa il citeasca. Deci cine da vigantolette (vigantol) copilului nu ii da fluor, ci este doar supliment pt vit D3. Nu se da in lunile de vara pt ca in prezenta radiatiei solare mai puternice, corpul o sintetizeaza singur. Vigantolette se da pana la 12 ani. Zymafluor pana la 18 ani.

Doar zymafluor este cu fluor
  •  
    • 1280 mesaje
    5 Ian 2006, 10:35
    0 0
    Poate ca exista si Fluor-Vigantoletten 1000.
    Eu i-am dat mereu (de la 4 ani) Vigantoletten 1000 care contine doar D3 nu si fluor.
  •  
    • 1280 mesaje
    5 Ian 2006, 10:39
    0 0
    Pentru administrarea fluorului stiu si eu ca nu trebuie facute pauze pana la 18 ani. Asta este motivul pt care am ales Vigantoletten 1000 (pt bebe exista Vigantol picaturi cu D3; au doza mai mica) care nu contine fluor ci doar D3.
  •  
    • 317 mesaje
    5 Ian 2006, 11:11
    0 0
    Eu vorbesc despre fluor in general nu de anumite nume de medicamente pt. ca numele variaza de la firma la firma.Ca se cheama zymafluor ,fluor-vigantol tot aia e ,conteaza concentratia.
  •  
    • 734 mesaje
    5 Ian 2006, 11:18
    0 0
    rozz, cine da copilului vigantoletten, nu-i da fluor, dar cine-i da fluor-vigantoletten, sigur ii da fluor
    exista in ambele variante, cu si fara fluor, si in ambele concentratii, 500 sau 1000.
    schema de administrare e, in general, cu pauze: cate 10 zile pe luna, in lunile de iarna.
  •  
    • 1280 mesaje
    5 Ian 2006, 11:32
    0 0
    am observat si eu ca sunt 2 medicamente diferite.
    Eu am ales varianta fara fluor.
  •  
    • 1 mesaje
    4 Dec 2009, 16:36
    1 0
    fluorul este bine sa il evitam si noi adultii, nu mai vorbesc de copii: http://gandeste.org/?s=otravirea+cu+fluor