pietre la rinichi

•  
    • 17 mesaje
    28 Dec 2005, 10:41
    0 0
    Am si eu o intrebare. Am tot auzit vorbindu-se ca berea ajuta la spargerea pietrelor la rinichi. Este adevarat oare? Ce stiti despre astea? Sau ce alte sfaturi legate de acest subiect imi puteti da? Va multumesc.
  •  
    • 734 mesaje
    28 Dec 2005, 16:28
    0 0
    nu cred ca berea are vreo contributie speciala, dar sunt indicate mai multe lichide (12 pahare pe zi) si limitarea consumului de cafea, ceai, cola.
  •  
    • 22 mesaje
    28 Dec 2005, 16:57
    0 0
    deci ceaiul nu este bun?
  •  
    • 58 mesaje
    28 Dec 2005, 18:19
    0 0
    ba, sunt f. bune ceaiurile si de asemenea, si berea
    ceaiurile, apa si orice lichide sunt f.bune, cel putin 2 l pe zi
    Mama mea a fost operata si dr. i-a recomandat sa bea cate o bere pe zi.
    Ceaiuri diuretice (ca sa faci pipi) trebuie sa bei cati poti tu de mult. Se gasesc ceaiuri diuretice la Plafar, sau poti sa bei orice iti place tie (ideea e sa bei mult). Cele mai bune sunt : coada soricelului, matase de porumb, cozi de cirese, coada calului etc.
    Uite o reteta, despre care am auzit ca face minuni si scapi garantat chiar si de pietre :
    -zeama de la o lamaie se amesteca bine de tot cu 2 linguri de ulei de masline (verzi-presate la rece-scrie pe sticla)si se bea dimineata cu o jumatate de ora inainte sa mananci, timp de 2 saptamani.
  •  
    • 9835 mesaje
    28 Dec 2005, 20:45
    0 0
    nu este adevarat

daca e sa existe un sambure de adevar in legenda asta, atunci el se bazeaza pe faptul ca berea este usor diuretica si ajuta la eliminarea microcalculior ("nisipului") - dar si ingerarea oricarui alt lichid in cantitate mai mare are acelasi efect.

daca insa calculii sunt mari, diureticele pot provoca niste colici cumplite.

totusi, NU se recomanda consumarea exagerata de lichide. La o persoana de 70-80 kg fireste ca 4-5 litri de lichid pe zi nu este un capat de tara, dar pentru cineva de 45-50 kg fireste ca bietul organism oboseste pompand si filtrand atata aparaie. O socoteala simpla: vezica urinara a unei femei are, sa zicem, o capacitate de 250-300 ml. Acuma, zau, o femeie micuta, de 45 de kg nu poate avea o vezica prea mare. ca sa elimine 4 litri de lichid bauti intr-o zi ar trebui sa faca pipi' de 16 ori in ziua aia, nu? Cam obositor pentru nervii, inima si rinichii ei micuti, nu credeti?

in farmacii exista 2 tipuri de rowatinex: unul pentru eliminarea calculilor renali, altul pt eliminarea calculilor biliari. Probabil ca nu au cine stie ce efecte extraordinare in cazul calculilor mari, dar in cazul microcalculilor va spun (din experienta tatalui meu) ca un singur flacon poate rezolva beleaua.
  •  
    • 734 mesaje
    28 Dec 2005, 23:13
    0 0
    mai sus m-am referit la ceaiul din arborele de ceai. diureticele nu sunt intotdeauna indicate, de aceea am zis de cafeina. infuziile presupun ca sunt bune, dar e mai bine sa le indice medicul. cea mai buna ramane tot apa plata. 2,5 - 3 litri cred ca sunt suficienti.
    e cel mai bine sa se urmeze indicatiile medicului, deoarece conduita alimentara depinde de tipul calculilor, care pot fi de calciu, magneziu, acid uric etc.
  •  
    • 1022 mesaje
    29 Dec 2005, 13:58
    0 0
    Eu am avut o piatra la rinichi de 8mm si am eliminat-o cu -Urinex 3/zi
    -Scobutil 3/zi
    -Piafen tb.
    Am eliminat-o si nici nu am simtit-o dar am "prins-o" in borcan.Trebuia sa urinez in borcan sa vad cand o elimin de ce natura e.
    Lichide am baut 3 l pe zi.