gingivita
-
14 Dec 2005, 11:550 0Am si eu o mare problema si va cer ajutorul. Am o lucrare dentara, iar la baza ei a inceput sa-mi supureze gingia. Doctorul mi-a zis ca nu e de la dinti ci de la gingie si nu mi-a dat nici un tratament. M-am speriat si mai rau cand am vazut discutiile voastre pe forum. A gasit cineva un tratament cu rezultate mai bune? Va multumesc.
-
16 Dec 2005, 23:57salutare!ideea este sa te cureti foarte bine in zona respectiva, sa folosesti apa de gura regulat, iar din cand in cand sa te duci la stomatolog sa-ti faca o igienizare bucala.bafta.
-
18 Dec 2005, 08:26ai probleme cu gingia numai la nivelul lucrarii?In rest gingia arata bine?De citi ani ai lucrarea?Scuze ca pun asa multe intrebari dar incerc sa -mi dau seama care e cauza.
Daca gingia are prob.numai in dreptul lucrarii atunci cel mai probabil e de vina lucrarea pe care poate o ai de ani multi.Cam la 9-10 ani lucrarile trebuie schimbate.Oricum momentan te poate ajuta o igiena f.buna a gurii,clatiri cu apa de gura Ossidenta sau orice apa de gura care sa contina clorhexidina. -
19 Dec 2005, 11:30Incearca Plantagingival . E foarte bun. Langa lucrare se aduma mancare pe care nu poti intotdeauna sa o indepartezi, fermeteaza si produce infectii.Ata dentara e f buna pt asta.
-
19 Dec 2005, 14:05Ceai de salvie mai concentrat, caldut (nici fierbinte, dar nici rece).
Clatesti gura oricat de des vrei sau poti.
Mie mi l-a recomandat stomatoloaga tot asa, dupa ce mi-a pus o lucrare si aveam gingiile varza in zona respectiva.
De atunci, am ramas fidela acestui remediu, pentru sa sufar destul de des de gingivita (orice mica zgarietura se inflameaza si ma doare rau de tot).
Daca lucrarea este o punte, vezi ca la farmacie exista ata dentara speciala pentru curatat sub spatiul de sub puntea propriu-zisa: sunt fire gata dimensionate ca lungime, care au un capat intarit (ca sa poti sa treci firul pe sub punte). Pe lungimea firului exista si o zona mai "scamosata", cu care cureti bine locul de sub punte.