rana pe col
-
0 0De curand am aflat k am o rana pe col destul de mare (ereditara). Am fost trimisa la spitalul giulesti pt o colposcopie, insa nu mi-a placut deloc cum arata locu', asa k am plecat, fara sa mai fac colposcopia :"> Dupa sarbatori, vreau totusi sa ma duc s-o fac, insa nu stiu unde. Cineva mi-a recomandat clinica Marie Stopes. Voi stiti ceva de ea?
Plus k st cam speriata, k dr. pe care am avut-o (pt k nu mai vreau sa ma duc la ea) n-a stat sa-mi explice ce si cum cu rana asta... Ar fi mai bine sa ma duc sa fac colposcopia mai rpd? -
Draga mea,de curand am fost si eu in cautarea unui cabinet ptr. o colposcopie fiind suspecta de o rana pe col.Si eu ca si tine am fost la Giulesti si cand am vazut mizeria,tiganii,gandacii de acolo,am renuntat categoric.
Pana la urma am facut o videocolposcopie care e mai buna,undeva pe Bd.Lacul Tei,ajungi foarte usor,uite si un nr.6875252.
Sunt foarte multumita,in primul rand ptr. ca iti vezi si tu singura colu pe un tv.si chiar ti se explica foarte detaliat cum si ce se intampla,si sa stii ca nici nu te costa mult,doar 500 de mii si ai siguranta ca ai facut cea mai buna analiza a colului tau.
Iti doresc multa sanatate si nu uita ca rana pe colu uterin este primul pas spre cancer!! -
si eu am avut rana pe col, am avut 22 ani atunci, mi s-a facut colposcopie si cauterizare pe urma, nu sint cine stie ce dureroase, dar mai bine sa te tratezi - prin cauterizare - decit cu cine stie ce tratamente, e mai sigur
sa mergi la un medic bun
sanatate si curaj !
(nu este f urgent sa mergi acum, poti merge linistita si dupa sarbatori, nu se intimpla nimic in citeva saptamini) -
Nasol cu canceru'... Clar ma voi duce dupa sarbatori sa-mi rezolv problema.
Cauterizarea e cea mai sigura metoda de a scapa de rana? Nu se poate si prin alte metode (ovule sau altceva), k am auzit de pers la care nu a fost eficienta si a trebuit sa se faca o a 2a cauterizare.
Mai vreau sa stiu care sunt pericolele in cazul cauterizarii; daca exista. -
Buna fetelor.Su am trecut prin aceasta experienta de-a lungul anilor .A trebuit sa ma cauterizez de trei ori. Dupa prima cauterizare am reusit sa mai fac un copil . Stiu ca si mama a avut asemenea probleme cind a foat tinara,dar nu cred ca este ereditara. Cauzele aparitiei ranilor pe col sint diverse. In primul rind sint ciupercile .Acum exista anticonceptionale si riscul unui copil fara voia parintilor este imposibila. Alte probleme dupa cauterizare nu am auzit sa fie.Si amin-o dupa sarbatori,ca nu-i nici-o problema.
-
BUNA...SUNT IN CAUTARE DE RASPUNSURI APROPO DE VIRUSUL HPV...shi ce am gasit pana acum ...m-a cam speriat.de curand am fost shi eu la un cabinet shi mi-a spus ca am virusul hpv...mici intradevar...cam de 2 mm, dar sincer mi-e tare frica de orice BTS.Mi s-a dat o solutie pentru asa ceva...dar dupa 2 sapt de tratament au aparut din nou...ce ar trebui sa fac.Dupa sarbatori fac testul papanicolau...cum se trateaza cel mai bine, sau mai rapid...
...pupicei la toata lumea -
fetelor, si eu am tot avut pb asta de multa vreme.. Se vindeca, recidiva.. Care ar fi solutia? Tratament? SI daca da, de care? Ca am luat de toate si Cervucid si MacMirror si Betadine si Poliginax..
Asta din urma ce m-a ajutat, restul mai putin. Umtima dr la care am fost mi-a zis ca ar trebui sa o cauterizez ca voi vrea sa fac copii si nu voi putea din cauza asta.
Asa o fi?
Si ce presupune cauterizarea asta? Operatia propriu zisa si o perioada de refacere? De 6 saptamani? SI dupa aceea gata ti-ai revenit complet? Ce riscuri sunt?
Sanatate la toata lumea si weekend placut! -
evelor,am auzit k colposcopia e extrem de dureroasa..asa e???
mie mi-a fost recomandat sa fac dar mi s-a facu frica dupa ce un alt doctor mi-a zis k e cam nasola.si acum astept sa ma duc la acest doctor sa vada si el ce am si sa imi spuna daca considera daka e sau nu necesara.totusi..DOARE RAU???
-
belina ,nu este adevarat , cel putin din punctul meu de vedere ,care am facut o colposcopie ,nu este dureroasa deloc.Si eu am avut o rana pe colul uterin ,am facut colposcopie ,apoi o cauterizare si o biopsie cu rezultat negativ ,un test HPV tot negativ ,dar nu este de joaca ,nu amana si mergi fa colposcopie ,este o analiza f buna in cazul ranilor pe colul uterin.
-
Vad ca exista o gramada de fete cu astfel de probleme ...haideti sa punctez cateva din chestiile importante .
Daca exista o rana pe col este bine sa incercati sa o vindecati fara interventii chirurgicale ( ovule + spalaturi cu diferite plante ).Daca nu functioneaza ..cauterizarea este obligatorie .In cazul in care si testul Pap este cu probleme ( modificari ale celulelor colului) problema este destul de grava si nu mai trebuie amanat tratamentul .SE recomanda intai o colposcopie videoasistata.De aici medicul isi poate da seama de gravitatea situatiei si de tratamentul ce trebuie urmat ...Daca rana este mica se trece la cauterizare ( tesutul extras merge la biopsie ), iar daca suprafata afectata este mai mare ...se va face o conizatie .
Colposcopia nu doare absolut deloc , iar biopsia si cauterizarea se fac sub anestezie locala .Pentru conizatie este nevoie de anestezie generala .
REcuperarea dureaza intre 6-8 saptamani in functie de tratamentul aplicat si frecventa pansamentelor postoperatorii.
Desemenea este recomandat si testul HPV...de preferat la 1 an dupa operatie , cand Pap a iesit bine ..pentru a putea vedea daca virusul mai este prezent in organism .
Cam acestia ar fi pasii de urmat .
Daca mai aveti nelamuriri ..va astept.
Va pup si sanatate. -
Maddy ce riscuri implica ranile astea pe col inafara de cancer? Eu am avut pb cu colul de la inceput, daca imi aduc aminte bine la primul control dupa ce mi-am inceput viata sexuala mi s-a spus ca am rana. De atunci s-a tot vindecat, a reaparut s.a.m.d. As vrea sa scap o data de pb astea, intentionez sa fac un copil in 2 ani sa zicem si mi-e frica sa nu-mi fie afectata fertilitatea sau sanatatea din timpul sarcinii(sa pot tine copilul).. Pana acum nici un dr nu mi-a zis de cauterizare, dar ultima data noua dr la care am fost mi-a zis sa iau cervugid 5 ovule o luna, alte 5 luna urmatoare si ca daca nu trece sa o cauterizez. Ea m-a infricat cu fertilitatea..
Prima pb e ca nu gasesc Cervugid, cica nu se mai fabrica. Ma rog, o sa-i spun dr sa-mi dea o reteta ca sa le prepar in farmacie, ce sa fac altceva.
2. Am luat destule ovule (Poligynax, MacMirror, Betadine) si nu stiu cum mai stau eu cu reactia la aceste medicamente
.
3. Spalaturile astea.. nu sunt totusi daunatoare? Stiu ca sunt impartite parerile, unii dr nu le prescriu deloc, altii spun ca ar trebui facute saptamanal... care o fi adevarul oare?
Of of de ce trebuie sa aiba femeia atatea baiuri?