depre constipatie
-
0 0Dragi eve,
de cand sunt micuta am probleme cu constipatia. Ce pot manca sa nu mai iau ceai verde sau normoponderol?sunt bune semintele de in?sau tarate de greu amestecate cu iaurt? -
Se recomanda o alimentatie alcalina si bogata in celuloza: legume crude, fructe proaspete si piureuri de morcovi, portocale, piersici, struguri, prune, coacaze, precum si exercitii fizice.
Nu trebuie amanat mersul la toaleta atunci cand organismul o cere. Efecte salutare au zeama de varza acra, baile de sezut, supozitoarele cu glicerina.
Sunt indicate cataplasme reci pe regiunea abdominala, frectii si masaje pe abdomenul inferior.
Se vor consuma ceaiuri laxative de crusin, trepadatoare, frunze de siminichie, nalba mare, urzica, coada calului, seminte de in (1 lingura la 2 cani cu apa), apa argiloasa, 1 lingurita la 1 pahar cu apa. -
Pentru intrebarea ta: da, taratele de grau sunt ff bune, luate ca atare, cu apa, iaurt sau suc de fructe (a se citi suc preparat acasa, cu storcatorul). Semintele de in sunt bune. Poti manca si sfecla rosie (cum ar fi salata de sfecla fiarta)
Daca problema persista, poti sa-ti iei de la farmacie Dulcolax, pe care il inghiti seara, iar dimineata problema e ca rezolvata. Eu am avut mari probleme cu constipatia, atunci cand la scoala fiind, toaletele din camin erau mizerabile si nu ma puteam aseza pe ele. Asa ca, azi asa, maine asa, m-am constipat foarte rau. La inceput am incercat Ciocolax - un gust oribil si in plus, o senzatie ciudata, ceva asemanator cu greata. Apoi, la farmacie, mi s-a indicat Dulcolaxul. Eu cerusem ceva foarte puternic, dar dupa cum vad in reclama, asta e ceva nu prea puternic, dar oricum, mie mi-a rezolvat problema.
Nu uita sa mananci multe fibre, care "matura" intestinul: fructe, legume, si bea multa apa sau ceai din plante. Daca poti, renunta la sucurile carbogazoase din comert. -
Draga mea, scuza-ma! Chiar nu am vrut sa para asa...dar incercam sa te "directionez" catre celalalt topic unde se discutase destul de mult si unde gaseai foarte multe sfaturi de folos(deja acum multe se repeta). Incearca omul sa faca o fapta buna si...gata, nu ma mai bag, de acum doar o sa citesc mesajele...
-
Eu acum nu prea mai am probleme, insa inainte am luat fibre (pastilute de la Walmark, 1/zi) timp de cateva luni si ma simteam foarte bine, am rezolvat "problema". Solutia asta se poate aplica in cazul in care nu poti avea o alimentatie foarte bogata in fibre (fructe, legume crude etc.)sau vrei sa imbunatatesti digestia.
Pe mine m-a ajutat. -
Pentru toate problemele tale de genul asta, eu ti-am adus un raspuns... am cautat si eu pentru constipatie, fiind ca si eu am avut astfel de probleme. Dar intr-o zi, o prietena, mi-a recomandat sa intru pe http://elenusvenus.tripod.com/ si sa ma uit la plante medicinale, si la cura... nu sunt numai cure de slabire si ingrasare.... sunt si altfel de cure.... Vreau sa scriu in guestbook-ul site-ului aluia... m-a scapat de o problema foarte ,,,, jenanta...