chist ovarian
-
0 0am un chist ovarian de 6/7 cm si uter fibromatos de 9 cm, iau Orgametril 3 pe zi de 10 zile si trebuie sa repet tratamentul inca 1 luna asa, 10 zile pe luna, intrebarea este daca cu acest tratament ma pot vindeca fara operatie
-
Nu stiu...
Dar cred ca ai putea ca, in paralel, sa urmezi si un tratament naturist:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=40670&
(scoate spatiile goale din link)
Eu asa am facut pentru mastoza fibrochistica, iar rezultatele au fost atat de bune incat, treptat, chiar am renuntat la medicatia alopata si continuu numai cu cea naturista (Gydrelle Phyto, adica un extract din muguri de soia) - iar acum, multumesc lui Dumnezeu, lucrurile merg din bine in foarte bine.
Fireste, la inceput trebuie sa vezi ce rezultate obtii cu tratament mixt (cel prescris de medic + un tratament naturist). Renuntarea la tratamentul alopat o poate decide numai medicul, in functie de rezultatele obtinute.
Multa-multa sanatate!
-
http://www.hypericum.ro/gydrelle_phyto.htm
am citit si eu pt ca eram curioasa eu am niste chisturi micute dar pe ambele ovare. ce nu inteleg eu este cum pot spune ca nu exista contraindicatii si efecte adverse, din moment ce este vorba de fitoestrogen. doar pentru ca este un produs natural nu inseamna ca nu are contraindicatii si efecte adverse.
eu trebuie sa ma feresc de estrogeni in medicatie - imi sunt contraindicate medicamentele care contin hormoni in general.
alte medicamente pentru chisturi care sa nu aiba hormoni exista? -
cred ca poti sa te vindeci!
eu am avut acum 12 ani, un chist f mare!
doctorul a crezut ca nu mai operatia ma poate salva! l-am rugat sa incercam mai intai cu tratament, eram f tanara!
mi-a dat niste pastile, nu mai stiu cum se numeau, dar luam la inceputul ciclului pana a 14-a zi, si inca ceva, si in max 1 luna s-a resorbit, nu am avut nevoie de operatie, nu mi-a mai aparut pana azi.
nu stiu numele tabletelor. aveam 18 ani, chair eram virgina!
asa, ca se poate si fara operatie -
redeea, problema se pune altfel cand e vorba de produse naturiste, deoarece ele nu contin numai hormoni, ci si alte substante care actioneaza sinergic (adica impreuna, armonios), fara riscul de a produce dezechilibre (cazul hormonilor de sinteza).
Uite, de exemplu, mierea de albine are efect benefic atat in cazul persoanelor obeze, cat si in al celor sub greutate si trateaza atat constipatia, cat si diareea (numai doza difera de la un caz la altul). -
va rog sa-mi spuneti si mie ce tratamente ati facut sa scapati de chisturi ovariene. mie de mai bine de un an mi s-a descoperit in urma unei hemoragii facute la ciclu, un chist de 5 cm. am luat tot felul de anticonceptionale, au urmat o serie de hemoragii peste pilule, mi le-au schimbat si tot asa. acum iau microginon, hemoragii nu mai am, chistul nu mai creste in dimensiune, se mentine la 3,5 cm de mai bine de 7 luni. ce sa fac? credeti ca o sarcina ar rezolva aceasta problema? dar cum sa raman insarcinata daca iau pastile. mi-e frica sa renunt la ele sa nu-mi creasca din nou chistul in perioada de incercare!! dar pot ramane insarcinata cu chist ? va rog dati-mi un sfat daca ati trecut prin asa ceva , merci
-
referitor la mesajul cum ca inlaturarea unui chist nu constituie o problema, de exemplu la mine se poate rezolva cu operatie clasica, ceea ce nu cred ca este chiar ceva f simplu, la mine nu se poate face punctie deoarece am uter retrovers cu ceva malformatii si se inteapa vezica urinara in loc de chist, laparoscopie mi-a spus medicul ca aici la noi in oras nu sint medici capabili pt asa ceva, ei fac dar mai mult sint autodidactici, cum sa am incredere atunci ?
nikol30 - eu am luat anticonceptionale Marvellon pt chist, atunci avea 5 cm, dupa 2 luni avea 7cm atunci m-am dus la un alt ginecolog care mi-a spus ca din cauza anticonceptionalului mi-a crescut chistul si mi-a schimbat Marvellonul cu Orgametril, eu habar nu am daca e bine sau nu, in schimb am avut microchisturi pe un ovar acum citiva ani si am luat Diane 35, nu am avut probleme deosebite, mi-au trecut microchisturile.
Sanatate deplina si multumesc pt. mesajele voastre ! -
buna idee sa scap de el, dar cum? mi-e frica de operatie si se pare ca prin tratament alopat nu reusesc. am facut foarte multe tratamente dar n-a mers.de aceea v-am intrebat daca un copil ar rezolva problema?! ce se poate intampla daca raman insarcinata cu chist? pt copil este o problema? insist pt ca ma intereseaza problema
-
anticonceptionalele nu te ajuta la resorbirea chisturilor!
eu am avut un chist de marimea unei portocale mari, care spre norocul meu s-a resorbit!
nu stiu ce medicamente mi-a dat doctorul, eram prea tanara, dar ceva care luam la inceputul menstruatiei!
daca chisturile nu se resorb, exista operatia chirurgicala. exista laporoscopia, inlaturarea chistului, cu o taietura foarte mica.
daca nu, inlaturaeara chistului chirurgical, numai a chistului, nu si a ovarului!
poti ramane insarcinata cu chist, poti duce sarcina pana la cap si sa ai un copil sanatos!
important e sa ia o supraveghere medicala buna)ecografii lunar, sa discuti cu doctorul despre problema
i-ti doresc multa sanatate! -
da, te poti vindeca. eu am avut un chis ovarian de 4/5cm, am facut tratament cu orgametril 5 luni si am scapat. nu apela la operatie decat ca si o ultima solutie. incearca toate metodele de tratament. poti ramane insarcinata chiar daca ai chist, dar nu e recomandat. se poate absorbi in timpul sarcinii sau sa/l expulzezi la nastere, dar asta depinde de organismul tau. am o prietena care a patit asa si dupa nastere a crescut si mai alert si pana la urma a ajuns la operatie. bafta in continuare si multa sanatate!
-
danavlad, cum a fost tratamentul cu orgametril, eu am luat 2 cutii, cite 3 pe zi, dupa prima cutie mi-a venit ciclul dupa 1 spt, dar inainte sa incep orgametrilul am luat marvelon citeva zile, tratament de la un alt medic, acum ca am luat numai orgametril nu mi-a venit ciclul de 4 spt, este normal asa o dereglare ?, oricum sarcina este exclusa, eu si asa am avut probleme cu ciclul, mereu intirzia, te rog frumos raspundemi, eu am luat din a 14 a zi zece zile, tu cum te-ai simtit?
-
am fost la control si chistul a scazut la 5/4 cm, de la 6/7, numai ca dupa tratamentul cu orgametril nu mi-a venit ciclul, trebuie sa continui tratamentul cu orgametril dar doza mai mica, problema este ca uterul este retrovers, marit si nu prea am inteles dar se pare ca este si un fibrom, doctorul mi-a spus de operatie dar dupa 40 de ani daca suport pina atunci