pericol la solar
-
8 Dec 2005, 13:580 0hai sa va povestesc ceva ce am vazut pe Discovery:
o tipa urma sa se marite si a vrut sa mearga la solar, sa se bronzeze, credea ea ca ii va sta mai bine. s-a dus, avea voie doar 30 minute. ea ce a facut? a stat 30 min la un solar, apoi la altul si la altul....in aceeasi zi. asa a procedat vreo 2 saptamani (nu mai stiu sigur). la un moment dat, cand a terminat cu solarul, intr-o seara sotu i-a spus ca miroase urat. suparata tipa, s-a dus la dus, s-a spalat, s-a parfumat...a doua zi la fel. mirosul iesea din ea.
a mers la doctor, i s-au facut analize si au descoperit ca avea organele interne arse!!!
i-au mai dat 2 saptamani de trait! -
8 Dec 2005, 14:44Tot la Discovery mai este si emisiunea Mith Busters. Unul dintre cele mai raspandite mituri urbane pe care dementii aia doi din emisiune il distrug e asta cu tipa care merge la solar si bla-bla. E doar o poveste, nu e posibil sa iti arzi organele interne. Gandeste-te ce se intampla la cuptorul cu microunde. Daca pui acolo carne, se prajeste dinspre exterior spre interior. Pana sa ajunga sa i se coaca organele interne, tipa cu pricina nu ar mai fi avut deloc piele, fiindca ar fi fost complet coapta. E o poveste de speriat cucoanele. Oricum tu nu aveai de gand sa stai 30 de minute, de doua ori, in aceeasi zi la solar, nu?
-
8 Dec 2005, 15:42se poate si asa, ii stiu pe aia doi. si daca e cum spui tu, e bine, dar de ce au povestit de tipa respectiva?
eu nu sunt adepta bronzarii artificiale. -
8 Dec 2005, 17:02Daca ar fi avut organele interne arse, in primul rind nu s-ar mai fi ridicat de acolo de la solar, nicidecum ar fi ajuns acasa, ar fi aratat normal doar emanind un miros greu. Pielea este rpima care se arde, are vreo 7 staturi, exoderma, enoderma, etc si ar fi fost prima care ar fi avut de suferit, melanoame, umfalturi, basici, febra mare, varsaturi, ca la o insolatie la soare. Asa ca nu te mai lua dupa tot ce vezi la tv, mai sint si exagerari.
Cit priveste mersul la solar, el se face gradat si in mod normal sub supraveghere, numai o persoana inconstienta ar sta din prima, fara protectie in prealabil si o pregatire gradata, un timp mai mare. -
10 Dec 2005, 19:29Fetelor..dar la cuptorul cu microunde lucrurie se incalzesc din interior spre exterior...cel putin asa stiu eu.
Cat despre arsuri..poate cuvantul e o exagerare, dar cred ca se putea sa fie grav afectate
Nasol oricum