ajutor-alunite

•  
    • 118 mesaje
    6 Dec 2005, 12:37
    0 0
    Sunt foarte speriata ,am fost zilele acestea si mi-am facut o mamografie (mama mea a murit de cancer la san) ,rezultatul din fericire a fost bun insa medicul a observat ca am sub axila dreapta o alunita ,mai mare putin decat un bob de piper ,care spune el ca ar trebui operata( pt ca nu ii place cum arata fiind pigmentata (nu stiu ce inseamna asta )si ca exista riscul de cancer si e bine sa prevenim .Eu oricum am de gand sa consult mai multi medici oncologi pana sa ma hotarasc sa operez alunita insa as dori si pareri de la voi evelor daca cunoasteti cazuri similare
  •  
    • 143 mesaje
    6 Dec 2005, 23:01
    0 0
    Si eu m-am operat acum 3 ani de asa ceva si cred ca bine am facut. Nu mai stau cu stres ca as putea sa o agatz. Daca este bine facuta, operatia nu implica nici un risc. Indepartarea se face prin EXCIZIE in tesut sanatos(sa ai grija sa nu-ti faca cumva prin cauterizare caci apare din nou dupa un timp). Excizia presupune inlaturarea nevului pigmentar impreuna cu tesutul sanatos din jurul lui (pt a nu lasa nici o urma sau ramificatie a nevului). Ce-ti scoate este trimis apoi la analiza citologica ca sa vada care era natura lui. Daca natura lui era necanceroasa e OK, daca era canceroasa, este si mai bine pentru tine ca l-ai indepartat la timp, inainte de a-l traumatiza.
    Asa ca, du-te la un dermatolog bun si ai sa vezi ce-ti spune. Dupa parerea mea, zona de sub bratz este o zona supusa riscului de traumatisme. Multa bafta!