ovulatie

•  
    • 1 mesaje
    6 Dec 2005, 07:34
    0 0
    am si eu o intrebare :
    daca am un ciclu menstrual de 21 de zile si menstruatia de 6 zile cum calculez perioada de ovulatie? e proportional mai mica sau e aceeasi ca la un ciclu normal de 28 de zile?
  •  
    ts
    • 109 mesaje
    6 Dec 2005, 10:29
    0 0
    Uite un link care ar trebui sa-ti fie de ajutor.

http://sanatate.org/teste/ovulatie.php
  •  
    • 1272 mesaje
    6 Dec 2005, 17:58
    0 0
    http://www.seximus.ro/articole/metoda_calendar.php

acesta este un site unde poti sa dai exact ziua ultimei menstruatie, la cate zile iti vine, si-ti calculeaza perioada fertila.
    exista, de asemenea metoda temperaturii bazale, und cu ajutorul termometrului, dupa ce te trezesti, cand temperatura creste la 37 de grade.
    sau, ce am folosit eu, sunt testele de ovulatie, arata ca si testele de sarcina, cu ajutorul caruia iti arata perioada ovulatiei
  •  
    • 8 mesaje
    7 Dec 2005, 15:28
    0 0
    Draga Larisa,
    Ma numesc Oana si iti pot spune ca perioada de ovulatie depinde de la femeie la femeie. Uite, eu am consultat un medic ginecolog aici in Montreal (aici locuiesc) pt ca nu ramaneam gravida si dupa un consult amanuntit a descoperit ca perioada mea de ovulatie este imediat dupa terminarea ciclului menstrual cu o saptamana (si nu cu 14-16 zile cum e normal);
    Ca sa afli perioada ta de ovulatie, ia-ti temperatura locala in fiecare zi dupa ultima zi de ciclu timp de 28 -30 zile (pana la urmatorul ciclu), dimineata, pana sa te dai jos din pat; Cand temp incepe sa creasca (sa zicem de la 36.8 la 36.9) inseamna ca incepe perioada de ovulatie. Cand temp incepe sa scada (spre final) inseamna ca per de ovul s-a terminat si se apropie ciclul.

Bafta.
    daca mai ai neclaritati, imi poti scrie pe oanaserban2001@yahoo.ca
  •  
    • 2 mesaje
    13 Sep 2007, 10:15
    0 0
    buna ziua!
    am si eu o intrebare care ma cam macina: inca nu stiu sigur cum se calculeaza ciclul menstrual. Ma puteti ajuta va rog!!!
  •  
    • 142 mesaje
    13 Sep 2007, 22:39
    0 0
    nu stiu exact ce intelegi prin cum se calculeaza ciclul menstrual? eu incerc sa-ti explic daca nu asta este intrebarea te rog sa aduci mai multe detalii. ciclul menstrual are o durata de 28 de zile si anume daca luna asta a venit pe data de 10 luna urmatoare in mod normal va veni cu 2 zile mai devreme pe 8 .perioada fertila este dupa ziua a 10 cu tot cu ciclu adica de pe 10 cind a venit plus 10 inseamna ca din data de 20 incepe perioada fertila ( i-a o marja mai mare din ziua a18a pt. siguranta ) sper ca s-a inteles ceva ,apoi din 20 pina in 30 este perioada fertila dupa 30 pina pe 8 este iar perioada ne fertila pt. mai multa siguranta ( sa nu apara o sarcina) calculeaza intodeauna cu 2 zile mai putin la fiecare perioada .sper sa gasesti pe cineva care sa explice mai bine eu atit pot
  •  
    • 2 mesaje
    16 Sep 2007, 16:39
    0 0
    mersi pentru raspuns. Am inteles destul de multe