ajutor!! panaritiu
-
2 Dec 2005, 20:460 0mi-a aparut panaritiu cam acum o luna chiar la baza unghiei si dupa ce am incercat cu tratamente simple..gen...frunze de muscata , rivanol etc..nu au avut efect. medicul de familie m-a trimis urgent la chirurg pt extractia unghiei zicandu-mi ca o astfel de infectie poate duce la amputarea bratului. nu am ezitat...mi s-a extras unghia...dar dupa 2-3 sapt mi-a reaparut panaritiu la aceeasi unghie in celalt coltz...puroiul l-am vazut si cu greu mi-am convins parintii ca a reaparut...pentru ca se vede f greu din cauza unghiei crescute aiurea si avand o culoare ciudata. azi am fost la un dermatolog...si dupa ce am dat 600 de mii pe o consultatie de 10 min mi-a zis ca nu am puroi...mi-a scris reteta..si cand i-am zis sa se uite mai bine..a strans degetul..si a iesit puroi. halal doctor.....mi s-a prescris tratament oral cu antimicotice si antibiotice ....intrebarea mea e....sa ma duc la chirurg sa-mi scot unghia..sau sa risc cu tratamentul dermatologilor care zic ca de nebuni chirurgii scot unghiile in cazuri d-astea
-
2 Dec 2005, 21:32Eu as incerca si antibioticul poate da rezultate si
in ultima ....instanta...chirurgia. -
2 Dec 2005, 22:46o metoda care da rezultate numai sa vrei si tu si sa poti:
fierbe apa si dupa ce a dat in clocot opreste focul si incerca sa bagi degetul bolnav in apa.
Sigur ca nu trebuie sa te friga, dar sa fie apa cat mai fierbinte posibil. Si acest procedeu fa-l de 2 - 3 ori pe zi. De fapt o sa vezi singura cat de des trebuie sa-l aplici.
Se distrug microbii si infectia dispare.
Cu ani in urma o fetita ce avea 6 anisori era tratata cu antibiotice tot pentru un panaritiu dar nu se vedea niciun fel de ameliorare. Mana i se inrosise iar mie nu-mi placea de loc. I-am recomandat acest "tratament" care i-a rezolvat problema, si acum peste 15 ani (am reintalnit-
si isi amintea de mine tocmai pentru acest fapt. -
3 Dec 2005, 19:38Pentru panaritiu iti recomand unguentul PANDERM care pe mine m-a scapat de operatie la degetul mare de la picior.Il folosesc ori de cite ori fac cite o mica infectie daca se rup pielitele pe linga unghii sau pt unghii incarnate.L-am folosit si pentru a-i trata panaritiul la degetul mare de la picior fetitei mele cind avea 1 an.Se aplica de 2 sau 3 ori pe zi.Este ieftin 120.000 lei, si foarte eficient.
-
3 Dec 2005, 19:46Recomand unguentul PANDERM care pe mine m-a scapat de operatie la degetul mare de la picior (tot pt panaritiu).Sanatate!