Microchisturi

•  
    • 70 mesaje
    30 Nov 2005, 15:16
    1 0
    Salutare!
    Am fost de curand si mi-am facut o ecografie la care mi-ai iesit ca am mai multe microchisturi pe ovarul drept. Cel mai mare are 8 mm.
    Credeti ca e cazul sa-mi fac probleme? Astept parerile voastre!
    Multumesc...
  •  
    • 50 mesaje
    30 Nov 2005, 15:54
    0 0
    Ai primit vreun tratament?
    Cati ani ai?
    Folosesti anticonceptionale?
  •  
    • 70 mesaje
    1 Dec 2005, 07:42
    0 0
    Am 26 de ani. Nu am primit nici un tratament pentru ca inca nu am ajuns la medicul meu ginecolog. Aceste chisturi mi-au reiesit in urma unei ecografii generale pe care am facut-o la un control de rutina.
    Da, iau anticonceptionale de cel putin 3 ani.
    Vreau sa stiu daca e cazul sa ma ingrijorez sau nu. Cine a mai avut asa probleme poate imi da ceva sfaturi.
  •  
    • 50 mesaje
    1 Dec 2005, 18:43
    0 0
    Ovarul polichistic este o afectiune destul de frecventa, in ultima vreme, la tinerele femei. Despre cauze probabil ca ai aflat deja(exista o multime de surse de documentare), asa incat am sa-ti spun din experienta mea. Cam pe la varsta ta am aflat si eu, la un control de rutina, ca sufar de sindromul ovarului polichistic. Chisturile erau pe ambele ovare, dimensiunile variind, max fiind 14mm. Am primit tratament cu Diane 35 timp de 9luni. La fiecare 3luni faceam ecografie, iar chisturile se reduceau ca dimensiune si numar. Tratamentul l-am primit de la endocrinolog, cu avizul ginecologului. N-au disparut de tot, iar problema e ca dupa terminarea tratamentului, la o perioada de timp, au inceput sa reapara si sa creasca in dimensiuni.
    In concluzie, la dimensiunile astea e posibil sa nu primesti nici un tratament, pt ca de multe ori, medicul asteapta cateva luni sa vada cum evolueaza. Pot sa dispara de la sine sau pot sa se mareasca. Repausul ovarului, indifereant daca e vorba de folosirea de contraceptive sau de sarcina, are ca efect resorbirea microchisturilor. Vestea p.roasta ar fi, ca dupa o perioada mai lunga sau mai scurta, e f posibil sa reapara.
    Daca esti o natura hiperestrogenica(asa cum sunt si eu) trebuie sa te obisnuiesti cu ele, pt ca se pare ca dureaza pana la menopauza-cu pauzele aferente impuse de sarcina, tratament etc. Dar atata timp cat nu ai dureri la contact sexual, nu ai probleme cu tenul, cu fertilitatea etc, nu e chiar o "tragedie". Oricum cu microchisturile nu ajungi niciodata la operatie(de regula chisturile sub 5cm,de consistenta moale, la femei sub 40ani, nu se opereaza).
    Eu am renuntat de un timp la tratamentul alopat, pt ca nu mai obtineam nici un rezultat, si nici nu sunt adepta tratamentelor hormonale pe termen lung(efectele lor sunt departe de a fi cunoscute). Folosesc de cateva luni un tratament homeopat, cu rezultate bune deocamdata.
    Oricum nu cred ca e cazul sa te ingrijorezi, cu siguranta medicul tau, va alege solutia cea mai buna. Dar e bine sa te informezi si tu, sa-i poti pune toate intrebarile care te preocupa, si, pana la urma, sa alegi in cunostinta de cauza.
    Iti doresc sanatate si daca pot sa te ajut cu ceva, ma gasesti pe aici!
  •  
    • 70 mesaje
    2 Dec 2005, 07:19
    0 0
    Multumesc foarte mult! Multa sanatate iti doresc si eu!
  •  
    • 70 mesaje
    2 Dec 2005, 07:19
    0 0
    Multumesc foarte mult! Multa sanatate iti doresc si eu!
  •  
    • 79 mesaje
    3 Dec 2005, 22:17
    0 0
    si eu am niste chisturi si folosesc tratament homeopat Conium si Folicullum.
    tu ce tratament ei?