Ce sa fac...?!?!?
-
0 0De mult ne dorim un bebe,anul trecut in iarna am facut o serie de analize ,o cauterizare in urma descoperiri unei rane pe col ,toate testele,papanicoulau,HPV, etc.Toate au iesit bune ..nici o problema....de vreo 6 luni incercam ...si nimik.Aseara am fost la medic(cel mai bun din Constanta, asa se spune...),am facut control si mi-a zis ca inca nu este cazul sa imi fac probleme ,uterul este ok ,colul este ok ,toate sunt ok ,dar ,zice el, problema sterilitatii in cuplu se pune dupa 3 ani de cativitate sexuala normal, dar totusi cica sa mai astepti macar vreo 6-8 luni si dupa aceea alte investigatii,pana atunci nimik!
Eu sunt tare nerabdatoare ,mi-e teama sa nu fie probleme ,sa astept si anii sa treaca..am totusi o varsta ,zic eu ,am 29 de ani....
Ce ma sfatuiti ,sa merg sa cer si parerea altui medic? -
La endocrinolog.
Uite, cam astea unt :FSH si estradiol in ziua 2. cu 14 zile inainte de data probabila a menstruatiei: estradiol, LH, FSH. cu 7 zile inainte de menstra, progesteronul. eventual o prolactina si un TSH, nu conteaza cand
Cauta pe google despre estrogen / estradiol, despre progesteron...si o sa vezi cum te afecteaza si de ce un eventual dezechilibru al lor. -
Daca esti din Bucuresti, se fac la Parhon si la orice clinica particulara....banuiesc ca si in multe alte locuri. Este o analiza din sange.
Daca ai zis ca "fizic" totul e ok, verifica si hormonal.
Daca nu e bine hormonal, ti se vor da medicamente care sa echilibreze balanta.
Si e ffff important sa incerci (usor de zis) sa nu mai fii stresata. Stresul are un rol al naibii de mare in "piedicile" puse sarcinilor.
Mai puteti face o spermograma. Poate "vina" nu e a ta ci a lui. E posibil ca spermatozoizii sa fie prea putini sau prea lenesi.
Sa nu cadeti in disperare si sa faceti sex de 4 ori pe zi (numai daca nu o faceti doar pt placere
), spermatozoizii au si ei, saracii, nevoie de cca 72 de ore sa ajunga la maturitate.
Asa ca de 2-3 ori pe saptamana e suficient dpdv al dobandirii sarcinii.
Invata sa-ti intuiesti ovulatia (citeste pe net) in principiu in functie de modificarile secretiei....si nu rata acele zile probabile ale ovulatiei.
Hai, curaj,
o sa vina bebe. -
nu te nelinisti!
multe femei trec prin asta!
la 29 de ani am inceput sa-mi doesc si eu un bebe!
am incercat 8 luni, eram atat de disperata!
acum am in burta un bebe de 11 saptamani!
roaga-te mult lui dumnezeu! numai el te poate ajuta!
incearca, in perioada ovulatie o activitate sexuala intensa!
eu cu sotul meu, aveam o activitate sexuala 1 -2 ori saptamanal.
dupa aceea, mi-am cumparta teste de ovulatie, iar cand acesta era pozitiv, am facut sex 1 data si am ramas insarcinata!
nici nu-mi venea sa cred! nici acum, nu-mi vine sa cred!
nu te nelinisti, pt ca stresul impedica sa ramai insarcinata!