constipatia-help me
-
0 0Fetelor, apelez la cunostintele voastre. Ce remediu impotriva constipatiei cunoasteti? Tin dieta de vreo 2 saptamnani si sunt constipata rau. Am o burta de zici ca sunt un bondar.Si nici la cantar nu prea se vede mare lucru. am folosit supozitoare cu glicerina, dar fara prea mare rezultat.
ce ma fac? -
Se recomanda o alimentatie alcalina si bogata in celuloza: legume crude, fructe proaspete si piureuri de morcovi, portocale, piersici, struguri, prune, coacaze, precum si exercitii fizice.
Nu trebuie amanat mersul la toaleta atunci cand organismul o cere. Efecte salutare au zeama de varza acra, baile de sezut, supozitoarele cu glicerina.
Sunt indicate cataplasme reci pe regiunea abdominala, frectii si masaje pe abdomenul inferior.
Se vor consuma ceaiuri laxative de crusin, trepadatoare, frunze de siminichie, nalba mare, urzica, coada calului, seminte de in (1 lingura la 2 cani cu apa), apa argiloasa, 1 lingurita la 1 pahar cu apa. -
Eu sunt insarcinata si nutritionistul mi-a recomandat pentru a preveni constipatia,SEMINTE DE IN. Contin si mult omega 3 pe deasupra. Se gasesc la Plafar si trebuie sa consumi cate o lingura in fiecare zi, in iaurt in lapte sau in cerealele tale poti sa le adaugi (sunt foarte bune la gust). Eu iau de o luna chiar daca nu am probleme cu constipatia, dar i-am recomandat si surorii mele care avea probleme mari, si in cateva zile si-a reglat tranzitul intestinal (iese cu scaunul in fiecare zi).
-
SI EU AM SCAPAT CU TARATE SI NU NUMAI CHIAR M-AM VINDECAT!!!
ADICA DACA INAINTE DIN 30 DE ZILE 29 ERAM CONSTIPATA DE UN AN NU-MI VINE SA CRED,INDIFERENT CE MANANC NU MA MAI CONSTIP.
AM LUAT IN FIECARE SEARA TIMP DE TREI LUNI DOUA TREI LINGURI MARI CU TARATE SI LE INGHITEAM CU ORICE,APA SUC IAURT.
EFECTUL A FOST IMEDIAT DAR EU AM CONTINUAT DE FRICA SI INTR-O ZI AM CONSTATAT CA M-AM VINDECAT.DE ATUNCI NU MAI AM PROBLEME DAR NICI TARATELE NU-MI LIPSESC DIN CASA SI MAI IAU ASA CAND IMI MAI ADUC AMINTE, PREVENTIV.
MULTA SANATATE SI AI INCREDERE INCEARCA TARATELE ! -
Varianta nr 1: tarate de grau.
La fiecare masa, o lingura plina, inmuiata in apa sau orice altceva (iaurt, supa etc etc...).
Nu este o cura care sa dureze un anumit numar de zile, ci un supliment alimentar care se foloseste a la longue.
(Aceasta cura este potrivita indeosebi persoanelor plinute care sufera de constipatie.)
Varianta nr. 2: cura cu polen (cca 2-3 saptamani)
In fiecare dimineata, pe stomacul gol, se ia o lingura mare, rasa, de polen granule.
Se tin in gura pana se dizolva si abia apoi se inghit, treptat, pe masura ce se dizolva. (le poti amesteca cu miere, daca ti se par inecacioase)
Poti manca dupa minimum 30 minute.
Daca apare diareea, scazi doza pana la o lingurita rasa.
Avantajul acestei cure este ca are efecte de lunga durata (tranzitul revine la normal pentru o perioada lunga de timp sau chiar definitiv). Daca, dupa o vreme, constipatia revine, se face o alta cura.
Singura contraindicatie: alegia la polen. In rest, este buna (si chiar indicata, polenul continand o sumedenie de good stuff pt. sanatate) chiar si pentru femeile insarcinate.
(Aceasta cura este indicata indeosebi persoanelor slabute care sufera de constipatie.)
PS Atat taratele de grau cat si granulele de polen se gasesc la Plafar. -
Feriti-va de ceaiul chinezesc SANYE! Va distruge tot sistemul digestiv.Mie cel putin mi l-a distrus.
Are efect laxativ intr-adevar dar colonul se leneveste in timp. Eu ajunsesem sa fiu constipata si in conditiile in care beam si 2 cani zilnic.Dupa 2 ani.
Folositi tarate . Sunt cele mai sanatoase.