Fertilitatea / dereglari hormonale

•  
    • 5 mesaje
    24 Nov 2005, 01:33
    0 0
    Stie cineva sa imi spuna sub ce masura o dereglare hormonala de lunga durata, a unui hormon precum Progesteronul sau Estrogenul, poate afecta fertilitatea ?
  •  
    • 430 mesaje
    24 Nov 2005, 08:12
    0 0
    Mergi la un medic endocrinolog, fa-ti analizele hormonale, nu te risca sa asculti niste sfaturi care nu sunt de specialitate, cu asa ceva nu te joci.
  •  
    • 113 mesaje
    24 Nov 2005, 10:45
    0 0
    Balanta hormonala e cea mai importanta:hormonul foliculostimulant(FSH) ajuta la eliberarea ovulului din folicul,hormonul luteinizant(LH) raspunde de ruperea folicului deja copt.Insuficienta de FSH duce la anovulatie si insuficienta fazei a doua a ciclului menstrual.
    Progesteronul este hormonul sarcinii,pe care care o mentine si o protejeaza!
  •  
    • 5 mesaje
    24 Nov 2005, 11:46
    0 0
    Vrei sa spui ca o insuficienta de progesteron ar duce la imposibilitatea de a mentine o sarcina ?
  •  
    • 113 mesaje
    24 Nov 2005, 14:06
    0 0
    Dupa ce se rupe foliculul si iese ovulul din el,in locul ramas se formeaza "corpul galben" care secreta progesteron.Acuma soarta "corpului galben" e urmatoareaaca ovulul nu e fecundat de un spermatozoid peste un timp el involueaza si reincepe un nou ciclu de dezvoltare a unui nou folicul,daca are loc fecundarea atunci zigotul format se implanteaza in mucoasa fertila a uterului si incepe formarea placentei,care va prelua estafeta de la corpul galben si pe linga functiile nutritve pe care le are mai are si functia de secretie - va mai secreta si progesteron!
  •  
    • 113 mesaje
    24 Nov 2005, 14:12
    0 0
    Progesteronul e maxim la a 19-a-22-a zi a ciclului menstrual de 28 de zile,adica la a 9-a zi dupa ovulatie,datorita progesteronului are loc ridicarea temperaturii corpului.
    Cind scade brusc progesteronul,in caz de ovul nefecundat,apar binecunoscutele dureri de sini si apoi...menstrele.
  •  
    • 113 mesaje
    24 Nov 2005, 14:17
    0 0
    Uterul sufera o serie de modificari ciclice de-a lungul unui ciclu menstrual lunar:
    Faza de descvamare
    Faza de regenerare
    Faza de proliferare
    Faza de secretie
  •  
    • 113 mesaje
    24 Nov 2005, 14:33
    0 0
    Mergi la un medic endocrinolog,iti faci niste analize hormonale:in trei perioade a ciclului menstrual(ziua a 7-a,a14-a si a 28-a,ceva de genul asta,mai precizezi la medic) si dupa aceste analize va deveni clar tabloul furtunilor hormonale la tine in organism!Vei vedea daca e intr-adevar vre-o problema si cum o poti corect corija.Cu hormonii nu glumi,O.K.?
  •  
    • 113 mesaje
    24 Nov 2005, 14:42
    0 0
    Daca intrebi de dereglari hormonale probabil ai dereglari de ciclu menstrual,nu?
    Durata ciclului menstrual difera difera de la o femeie la alta,fiecare femeie are ciclul ei menstrual.
    Se considera normal ciclul menstrual incadrat intre 28+7 zile sau 28-7 zile,menstra trebuie sa dureze nu mai putin de 3 zile si nu mai mult de 7 zile,cu o cantitate moderata de singe pierdut.
  •  
    • 5 mesaje
    24 Nov 2005, 23:25
    0 0
    Iti multumesc mult Incantesimo pt ajutor. M-ai intrebat daca am o dereglare hormonala. Nu stiu ce sa iti raspund. Probabil ca da. In trecut am avut o deficienta de progesteron si am luat un medicament menit sa-mi regleze deficienta. Si-a facut efecutul si o perioada nu m-a mai durut burta la menstruatie, nici nu am mai avut o menstruatie asa abundenta si mi-a venit in fiecare luna regulat menstruatia. Dar de curand iar au inceput toate simtomele suparatoare deci este posibil sa-mi fi revenit dereglarea hormonala.
  •  
    • 5 mesaje
    24 Nov 2005, 23:30
    0 0
    Am 21 de ani si de la varsta de 13 ani astept sa mai imi creasca si mie un centrimetu sanii, dar nici o sansa. Desi restul corpului este plinut sanii sunt foarte mici. De curand am inceput sa iau un medicamentr numit Contour. In prescriptia lui scrie ca ajta la cresterea sanilor si reglarea cantitatii de estrogen si progesteron din sange. Acum sa nu credeti ca el este cel care mi-a produs o posibila reaparitie a dereglarii hormonale pt ca nu este asa. Am inceput luarea medicamentului la jumatate de an dupa ce am constat reaparitiei dereglarii hormonale. Sper sa impusc 2 iepuri cu Contour. Sa-mi echilibreaz nivelul estrogenilor si progesteronilor si poate sa-mi creasca si mie un pic sanii. Sa speram ca nu fac mai mult rau decat bine
  •  
    • 113 mesaje
    25 Nov 2005, 08:23
    0 0
    Ai grija de tine si de viitorii tai copii.Ceea ce vreau sa spun este ca responsabilitatea ta acum e dubla!Succese mari si cu Doamne ajuta inainte!!!