pensie de boala

•  
    • 2 mesaje
    23 Nov 2005, 09:10
    0 0
    am 37ani si am fost diagnosticata cu cancer de col uterin.am suferit o operatie de histerectomie totala si urmeaza sa ma pensionez de boala.cum pensia de boala este foarte mica as dori sa stiu daca un pensionar pe caz de boala are dreptul sa se angajeze legal daca gaseste un loc de munca care sa nu ii afecteze sanatatea.va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns.multumesc.
  •  
    • 765 mesaje
    23 Nov 2005, 20:42
    0 0
    Stiu ca pesionarea de boala se face conform unor grade de invaliditate. Daca gradul de invaliditate este 1 sau 2 nu ai drept de munca. Daca gradul de invaliditate este 3 atunci esti pensionat cu drept de munca.
    Dar si pensia este calculata functie de gradul de invaliditate.
  •  
    • 34 mesaje
    27 Nov 2005, 13:10
    0 0
    Pensionarea nu-i o mare fericire,dar daca asa hotarasc medicii,inseamna ca organismul tau are nevoie de ocrotire si trebuie sa i-o oferi.M-am gandit ca ar fi bine,daca tu doresti sa muncesti,sa te consulti cu medicul curant. Daca e bine pentru sanatatea ta fa-o,daca nu,depinde de profesia ta,poate gasesti ceva de lucru fara sa te solicite foarte tare,programul pe care-l vei avea sa fie mai lejer.Daca-ti vei complica sanatatea, vei cheltui si bruma de bani castigata. Sanatate si sa auzim de bine!