Hepatite B si C de la dentisti!

•  
    • 49 mesaje
    21 Nov 2005, 08:51
    0 0
    Cunosc 4 persoane care au luat hepatita C la ultima vizita la stomatolog si 2 care au facut hepatita B si b cu delta, tot la stomatologie. Ce credeti, nu ar trebui sa se ia masuri?
  •  
    • 92 mesaje
    21 Nov 2005, 09:32
    0 0
    Buna eu am luat hepetita B din vacin la gradinita, ar trebui sa si ia masuri, dar vreu sa spun ca din hepatita nu se moare si daca ai ambitie se si vindeca.
  •  
    • 138 mesaje
    21 Nov 2005, 09:54
    0 0
    eu am luat hepatita c in urma unei transfuzii facuta la spitalul floreasca...

e adevarat ca nu se moare din asta (imediat...) dar nu e nici o placere, ba chiar dimpotriva. eu am aflat de un an si viata nu mai e deloc la fel... in plus, mai nou, prietenul meu vrea sa ma paraseasca din cauza asta... desi prin sex se ia foarte greu si oricum noi luam masuri de siguranta... il inteleg, rational vorbind, dar sunt absolut daramata...

asa ca iresponsabilii care lasa sa se intample chstii din astea ar trebui pedepsiti si inca foarte dur! nu e posibil sa te joci cu atat inconstienta cu vietile oamenilor eu i-as da in judecata, dar din pacate am descoperit prea tarziu si nu am probe directe...
  •  
    • 841 mesaje
    21 Nov 2005, 13:11
    0 0
    niste nenorociti.... unora chiar nu le pasa... am vazut stomatologi lucrand fara manusi cu niste comprese de tifon de pareau de pe vremea lu' ceausescu.... nu e normal sa lasi pe orice tembel sa isi faca de cap cu sanatatea oamenilor... dar cat timp spaga merge....ei vor primi autorizatii.
    e groaznic ce se intampla pot distruge vieti.
    e adevarat si cei care sufera de o boala transmisibila ar trebui sa spuna inainte, dar oricum curatenia si atentia sunt punctue slabe in spitale si multe cabinete particulare.
    sanatate multa!
  •  
    • 92 mesaje
    21 Nov 2005, 18:42
    0 0
    In prinul rand cei care au heptita, si au nevoie de dentist trebuie sa anunte in prinul rand medicul stomatolog, iar ca tratament pentru aceasta boala este reginul si cel impus de medic si cel pe care il putem suporta
  •  
    • 5 mesaje
    18 Ian 2006, 00:45
    0 0
    uuups!si eu am hepatita b,,,nu stiu de unde dar stiu ca am facut hepatita de 2 ori cand eram mica !sa fie oare din cauza asta????
  •  
    • 5 mesaje
    18 Ian 2006, 00:46
    0 0
    da
  •  
    • 1272 mesaje
    18 Ian 2006, 09:51
    0 0
    numai in romania se poate intampla!
    medicii sunt foarte neglijenti si inconstienti! nu toti, dar 90% sunt!
    instrumentele trebuiesc f bine sterilizate, si nu se ajunge la asa ceva! chiar daca pacientul nu anunta medicul ca are hepatita, cadrele medicale trebuie sa sterilizeze instrumentele!
    ce sa faci? in spitalele si cabinetele romanesti se moare cu zile!
    nu se moare din hepatita, dar ramai toata viata cu o sensibilitate la ficat..stiu din proprei experienta, pentru ca am luat si eu la gradinita hepatita!
  •  
    • 52 mesaje
    18 Ian 2006, 09:53
    0 0
    Eu am fost chiar inainte de Sarbatori la stomatolog, la o policlinica cu plata, si m-am SPERIAT!
    Era oribil acolo! Dentistul era o baba nebuna, cred ca avea aproape 70 de ani.

Toate aparatele alea erau super vechi si cutia in care tinea chestiile alea mici, cred ca freze se numesc, era ruginita!
  •  
    • 175 mesaje
    18 Ian 2006, 11:55
    0 0
  •  
    • 1022 mesaje
    18 Ian 2006, 14:12
    0 0
    hepatita B, C nu o faci daca ai avut A.Sunt chestii diferite.chiar daca iese pozitv se poate trata cu interferon si da rezultate adica sa se negativeze.E greu si scump tratamentul.Altfel...poate sa dea in timp ....ciroza hepatica
  •  
    Tey
    • 454 mesaje
    18 Ian 2006, 14:38
    0 0
    Nu tine de faptul ca traim in Romania.Iubitul meu a fost o vreme in Germania si ce a vazut si pe acolo in sistemul sanitar(nu ii venea sa creada!).Nu se astepta sa vd mizerie in spital in tare asa civilizata.
    Vina o poarta cei care merg si nu anunta stomatologul ca sunt bolnavi.
    Unii nici nu stiu ca sunt bolnavi ptr ca nu isi fac analize(ei sunt mereu sanatosi,ce le trebe analize).
    Ar trebui vb de hepatita inca din gradinita si in scoala primara.E groaznic cati bolnavi sunt si cel mai groaznic e ca pe multi nu ii intereseaza cat rau le pot fc celor din jur din cauza indiferentei lor.
    Evelor bolnaviare,imi pare tare rau ptr voi.Va doresc insanatosire grabnica!
  •  
    • 163 mesaje
    19 Ian 2006, 08:57
    0 0
    Alyssya,
    esti sigura ca:
    "hepatita B, C nu o faci daca ai avut A"
    ??
    Nu sunt documentata in domeniu, dar ar fi prea frumos ca hepatita A sa te imunizeze contra B si C.
  •  
    • 115 mesaje
    19 Ian 2006, 10:19
    0 0
    Fetelor nu aruncati asa cu pietre in medicii stomatologi, intr-adevar cel mai usor se poate lua de la dentist dar v-ati gandit cate ati mers la coafor sau la manichiura, pedichiura si ati fost intepate din greseala?
    Daca la stomatolog este obligatorie sterilizarea si sunt sigura ca se face in orice cabinet (oricum este treaba asistentei), cine sterilizeaza forfecelele acelea minunate care transmit si ele hepatita.
    Virusurile B si C au o rata de transmitere mai mare ca HIV si imi pare rau sa o anunt pe o eva de mai sus ca se transmite fara sa clipesti prin contact sexual neprotejat.
    Eu v-as sfatui atunci cand intrati intr-un cabinet sa vedeti in primul rand cum este amenajat, aparatura, curatenie si apoi sa apelati la acel medic. Daca aparatura este ruginita in nici un caz acel doctor nu va folosi sprayurile acelea care sunt speciale pentru virusul B si bacilul Koch "Zeta 3"
    http://www.zhermack.com/en/Products/Cabinet/Disinfection/Zeta3/Zeta3.htm.
    Sanatate tuturor!
  •  
    • 1022 mesaje
    19 Ian 2006, 12:25
    0 0
    M-am referit ca daca ai avut hepatita A de mai multe ori nu are legatura cu hepatita B,C.Hepatita A e virala, si o iei prin maini nespalate, dau de la altii..iar hepatita B, C o iei prin transfuzii, injectii, instrumente nesterile.Si e mult mai grav.
  •  
    • 1022 mesaje
    19 Ian 2006, 12:35
    1 0
    Alta, poate nu m-am exprimat destul.Hepatita B, C o poti lua intr-adevar si prin contact sexual cu o pers. purtatoare, si de la ginecolog.Credeti ca in maternitate e totul steril?o poti lua..depinde de noroc.copii sunt acum vaccinati pt .Hepatita B
  •  
    • 451 mesaje
    19 Ian 2006, 21:13
    0 0
    TEY, ABEREZI cand vorbesti de mizera din spitalele germane. Sistemul lor sanitar e printre cele mai avansate ale planetei si e accesibil chiar si clasei de jos.
    Mizeria e la noi unde esti contaminat cu o mizerie pe care o tarasti toata viata dupa tine fiindca ginecologul tau refoloseste manusile sa faca 3000 lei economie. Am vazut asta si la cabinete particulare, cu tarife piperate, la un conferentiar din Timisoara...
  •  
    • 35 mesaje
    19 Ian 2006, 22:30
    0 0
    georgia_mdt scrie si tu pe forum numele policlinicii macar asa poate mai vad si altii si scapa ca nu e rau deloc..
    sanatate
  •  
    • 1022 mesaje
    20 Ian 2006, 13:42
    0 0
    esmeralda, ai dreptate sunt din Tim. si asa e se refolosesc manusile in maternitate,cine stie cu cu ce naiba mai iesi de acolo!dar poti zice ceva? cand esti acolo..nici nu te mai gandesti la asta..abia astepti sa scapi.
  •  
    • 52 mesaje
    20 Ian 2006, 15:31
    0 0
    E o policlinica in Pantelimon, la intersectia dintre soseaua Pantelimon si sos. Fundeni.
    In afara faptului ca totul arata jalnic, nici macar nu a vrut sa-mi spuna cat ma costa! Consultatia costa cam 200.000 dar cand am intrebat cat ma costa sa-mi plombeze maseaua a inceput sa-mi spuna ca nu se stie, ca depinde de nu stiu ce si de nu stiu ce, etc.
    Eu inteleg ca sunt tot felul de materiale, dar un medic cu atata experienta putea sa-mi spuna asa estimativ.

Ideea era de fapt sa ma duc acolo de o gramada de ori, ca sa platesc consultatia de fiecare data, in afara de tratament si lucrare. Am refuzat politicos...
    Nu a facut nimic decat sa-mi curete maseaua pentru ca muream de durere... si dupa aceea nu m-am mai dus acolo...