Anticonceptionale si cancer la san
-
17 Nov 2005, 15:280 0Am o prietena care a facut un cancer la san. Multi ani la rand a luat anticonceptionale.
Credeti ca anticonceptionalele provoaca cancer la san, sau ar fi doar o coincidenta?? -
17 Nov 2005, 15:57Adevaru trist este ca nu se stie ce provoaca cancerul. Speculeaza doctorii si ei dar nu ii stiu cauzele.
Cat despre anticonceptionale, e discutabil. Ai sa citesti in multe locuri ca anticonceptionalele mai ales la fumatoare cresc riscul aparitiei cancerului, dar poti la fel de bine sa citesti ca anticonceptionalele previn cancerul.
Eu nu cred ca poate cineva raspunde la intrebarea asta inca. Stiu ca bunica mea a murit de cancer cu toate ca nu lua anticonceptionale, nu manca E-uri si a dus o viata sanatoasa. La fel ma stiu persoane care au fumat si au luat anticonceptionale 20 de ani si nu au facut cancer (sper sa nici nu faca). -
17 Nov 2005, 17:32Poate de fapt cancerul e ceva genetic, undeva e o veriga slaba si daca ai ghinionul sa intri in contact cu factori ce pot rupe veriga cu pricina, a venit si cancerul.
Oricum se speculeaza mult si exista putine certitudini, dar paza buna trece primejdia rea cu completarea, nu sa nu suflam si-n iaurt. -
17 Nov 2005, 22:11mey eu stiu ca anticonceptionalele chiar previn cancerul(de col,ce-i drept) si chisturile si regleaza secretia de hormoni la un nivel optim.Eu am citit ca pana acum nu s-a descoperit ca ar exista vreun fel de legatura intre cancerul mamar si anticonceptionale.Si eu citesc des chestii care imi privesc sanatatea(si eu iau anticonceptionale) si sunt destul de precauta.