Pata pe unghie
-
0 0Mi-a aparut o pata pe unghia egetului mare de la picior. E o pata galbui deschis acopera cam un sfert din suprafata unghiei si are suprafata normala. Nu pare sa aibe nici un fel de modificare de structura unghia in acel loc (la fel de neteda si de aceeasi grosime), nu ma doare de nici un fel, doar ca e patata.
Ati mai avut careva asa ceva? Puteti sa imi spuneti ce ati facut?
Am citit pe net de diverse micozeale unghiilor dar nu am gasit nimic concret sa zic "asta am si eu".
Sa consult un dermatolog sau pote stii si medicul de famile despre ce e vorba? -
Nu folosesc oja (la degetele de la picioare)...si nici de la fumat (nu fumez cu picioarele
)
Cred ca este ceva boala, ciperca..si o sa merg si la dermatolog dar asa e de comod aici de la lucru sa va mai intreb si pe voi fetelor.
Chiar aveti sa imi recomandati ceva dermatolog bun in timi?
Eu ultima oara am fost la Fejer (era seful de la spit de dermatologie pe atunci si are cabinet undeva pe malul begaului) dar nu mi-a placut de el. E un plictisit si era si scump la el la cabinet. -
Fetelor, e o ciuperca t.ampita rau, fuga la dermatolog sa va dea tratament...altfel va manaca ciuperca toata unghia si ramanetzi fara unghie la degetul mare.... E f f haioasa fiindca necesita un tratatement de 6-8 luni, luat pastila zilnic, ficatul innebunit vai mama lui... Cu cat fugitzi la doctor mai repede si incepetzi tratamentul, cu atat va trebui sa va intoxicatzi mai putina vreme cu medicamente, ca nu apuca aia sa se intinda...
-
Este foarte posibil sa nu fie nici o ciuperca (dar trebuie sa verifice un medic). Eu am pete albe mari pe degetele mari de la picioare de ani de zile. Nu am facut tratament pt ca medicii mi-au spus ca nu e nici o boala. Am rezolvat partial la pedichiura, cu un "puffer" special. Se pare ca e o depunere pe unghie - ca dovada ca dupa acest tratament arata mult mai bine.