hipnoza

•  
    • 1443 mesaje
    13 Sep 2002, 01:20
    0 0
    a avut cineva parte de asa ceva? cum e?
  •  
    • 159 mesaje
    13 Sep 2002, 02:11
    0 0
    buna intrebare si pe mine ma intereseaza.
    stiu doar ca daca, chiar nu vrei,ma refer la nivel de subconstient,acest lucru nu este posibil(????)
    As fi vrut sa incerc dar am auzit multe zvonuri,nu stiu cat de avevarate,ca pot aparea cateva "amintiri" bruste in timp,dupa sedinta (?????)
  •  
    • 147 mesaje
    13 Sep 2002, 09:38
    0 0
    Pentru a apela la sedinte de hipnoza e bine sa alegi un psihoterapeut. Vei incepe intai cu niste sedinte de relaxare, cu ceva exercitii de concentrare si de controlul respiratiei. Primele sedinte de hipnoza nu sunt asa spectaculoase, in principiu subiectul aducandu-si aminte de tot, numai in anumite cazuri se ajunge la o faza de hipnoza adanca. Ideea este si in ce scop vrei sa volosesti hipnoza : daca este pentru a-ti aduce aminte de ceva ce subconstientul tau refuza sa-tzi ofere informatii atunci probabil ca iti vor trebui multe sedinte pana vei reusi; daca dimpotriva vrei sa folosesti hipnoza pentru a scapa de anumite fobii sau pentru a-ti regla regimul alimentar-se stie ca hipnoza poate ajuta in diete-atunci probabil ca se va adopta o forma usoara de hipnoza ideea fiind de a-i sugera subiectului o senzatie de satietate dupa primele inghitituri, o senzatie de greata la vederea anumitor alimente.
    Hipnoza este o stare nu prea bine definita, apropiata de un somn partial
    Freud spunea despre ea ca este un fel de "paralizie a vointei".
    Si am sa o spun din nou : avand in vedere ca multi subiecti devin vulnerabili in aceasta stare de hipnoza nu alegeti decat psihoterapeuti (psihologi) acreditati, inscrisi in asociatii despre care sa aveti ceva date.

Nu-mi ramane decat sa-ti urez "hipnoza productiva", sa te ajute si sa-ti aduca rezultatele asteptate.

Afro
  •  
    • 1443 mesaje
    13 Sep 2002, 17:53
    0 0
    mutumesc pentru raspunsuri. eu am nevoie ca sa renunt la fumat, ca sunt dependenta.

ce este cu "amintirile bruste" de dupa?

afro, si este numai un somn partial? adica ramai constienta in timpul hipnozei?
  •  
    • 147 mesaje
    14 Sep 2002, 10:03
    0 0
    Depinde de stadiul hipnozei. Pentru renuntarea la fumat cred e nevoie de ceea ce spuneam in mesajele anterioare, psihoterapeutul va trebui sa-tzi induca o stare de "rau", de "greata" atunci cand fumezi. Cred deci ca nu vei pica intr-uun somn prea adanc.
    Pentru renuntat la fumat ai putea apela si la acupunctura(asta daca nu ai vreo fobie de ace ) pentru ca este mai putin invaziva si cred ca te va costa si mai putin. la noi in Ro daca vrei sa ai parte de o hipnoza ca la carte...sunt cam putini profesionisti.....in concluzie si cam scumpi.

Afro
  •  
    • 827 mesaje
    24 Sep 2002, 13:36
    0 0
    Maudel, un fost prieten mi-a spus ca sa convins cat de daunator sa te joci cu propria minte; i-am cerut explicatii; mi-a spus ca 'este stiut' ca o data dat drumul la hipnoza, practic ti se sparge aura si faci loc la alte entitati sa-ti taladuiasca prin creieras.
  •  
    • 147 mesaje
    24 Sep 2002, 14:29
    0 0
    LOL
  •  
    • 159 mesaje
    24 Sep 2002, 16:17
    0 0
    Mey maudi tu chiar ai nevoie de hipnoza sa te lasi de fumat? sincer.
  •  
    • 1443 mesaje
    24 Sep 2002, 19:28
    0 0
    da, fetelor, am nevoie am incercat orice si fumez ca tatarii. mai fac hipnoza si anti-cosmaruri, ca nu mai scap de ele, nu pot sa dorm, sunt deprimata etc.
    asta e, unii n-au noroc in viata

irina , nu e hipnoza ca la circ, si stai linistita ca nu intra nici o entitate in mine. dimpotriva, relaxarea aia adinca ma ajuta de fapt sa scot enitatea buna la suprafata, ca imi amintesc de mine, cea adevarata, nu de fumatoarea vicioasa care am devenit. psiholoaga a gasit motivul: m-am apucat de fumat pentru ca un nene binevoitor mi-a oferit o tigara cind aveam 20 de ani si asteptam pe holurile spitalului sa iasa mama din operatie. psiholoaga zice ca ma agat de tigara pentru ca e legata de supravietuirea mamei, e ca si cum as vrea sa stea timpul in loc acolo unde ea a scapat dupa operatie. dar, am fumat si dupa aia, si ea tot n-a supravietuit, pe la a patra-cincea a plecat. de Pasti. mama adica
  •  
    • 1443 mesaje
    24 Sep 2002, 19:31
    0 0
    afro, eu locuiesc in kansas city, iar psihoterapeutul e platit de asigurarea medicala

nu e somn, e relaxare, sunt tot timpul constienta. pur si simplu ma linistesc total si ma autosugestionez ca totul va fi bine, ca voi dormi, ca nu voi mai fuma. psihoterapeuta mea nu face nimic, ea doar ma asista
  •  
    • 159 mesaje
    25 Sep 2002, 04:38
    0 0
    site intersant pentru renuntarea la tigari fumat.ro
    nu stiu cat ajuta dar...am incercat
  •  
    • 228 mesaje
    26 Sep 2002, 13:12
    0 0
    Maudi, draga mea, ce bine te inteleg. Este ora 12:58, eu sunt la servici de la ora 7:00 si am stins acum cea de-a treisprezecea tigara. Nu stiu cum fumezi tu, cati tatari se bat la gura ta, dar eu simt uneori ca nu mai pot, ca nu-mi mai incape fumul in plamani, si tot nu ma las. Numai gandul ca as putea sa fac asa ceva ma face sa plang. Parca sunt nebuna! Mi-am pus problema de multe ori, m-am hotarat in fel si chip, dar adevarul este ca n-am luat inca problema serios in mana. Stii ceva? Este pura obisnuinta. Este un obicei, un tic al mainii, de fapt. Nu stii ce sa faci cu mainile. Nu rade, ca asa e! M-am convins de la motanul meu: el fumeaza o luna cate trei pachete pe zi, ca apoi brusc sa le puna in dulap pentru un an de zile, poate doi, poate trei luni...In vremurile bune, cand mai aveam si eu ceva timp liber, crosetam foarte mult, ore intregi. Ei bine, in acele ore nu aprindeam nici o tigara. De ce? Aveam mainile ocupate. Acum, cel mai mult fumez la servici, pentru ca stau cu ochii in calculator, nu tastez non stop, mouse-ul il am in mana dreapta, iar stanga....e libera sa se ocupe de tigara, nu?
    Culmea este ca tigarile sunt atat de proaste mai nou, sunt toate la fel, nu-mi place nici una, dar totusi fumez. Imi doresc sa aprind un Dunhill adevarat sau un Benson& Hadgess (am scris bine?)....Imi plac mult tigarile alea. Tu ce fumezi?
    Fir-ar sa fie, in loc sa te indemn sa te lasi, sa te incurajez si sa te sustin, eu te intreb ce fumezi.
    Hai, ca nu am nici un fel de scapare. Poate reusesti tu, prin hipnoza, ca eu una nu ma "hipnotizez" pentru asta. Intr-o buna zi voi gasi eu atata putere si vointa in mine, ai sa vezi!
    Pana atunci insa, iti tin pumnii si-ti doresc succes. Daca inveti pe la psiholoaga ta ceva ce se poate aplica si la mine, da-mi te rog de stire.
    Te pup si-ti doresc succes.
  •  
    • 1443 mesaje
    27 Sep 2002, 01:58
    0 0
    fetelor, multumesc pentru sfaturi. patapuf, ai mare dreptate, dar vointa nu a ajutat. adica nu o am, aici e buba. si, cum spuneam, cica are cauze in trecut dependenta mea de tigara. cica ma simt in siguranta. eu simt insa ca nu mai pot respira, ca si patapuf, si tot fumez. de parca ar ajuta la ceva! pfiu!

am mai observat ca daca incerc sa nu mai am tigara in mina, tre' sa rontai neaparat ceva, adica nu mincare, dar ceva care sa-mi foloseasca mina, asa cum bine spui tu.
  •  
    • 147 mesaje
    27 Sep 2002, 13:58
    0 0
    LOL maudi, mai bine fumat decat mancat....ca pui pe tine si pe urma te apuci iar de fumat ca sa dai jos
  •  
    • 228 mesaje
    27 Sep 2002, 14:40
    0 0
    Daca tot veni vorba de rontait: nu m-am dat niciodata in vant dupa seminte, de nici un fel, dar am un coleg care-mi rontaie in cap de dimineata si pana plec acasa. Uite ca am cumparat si eu o punga MARE, mai zilele trecute, si am rontait numai ca sa-i fac in ciuda. Surpriza?! NU! Am avut mainile ocupate si TREI ORE n-am aprins nici o tigara. Bune toate, dar m-a apucat o durere de stomac, fiere, ceva pe acolo de nu-mi mai trebuie prea curand.
    Azi am deschis fumat.ro si am citit, am citit, am aprins o tigara si am citit mai departe. Adevarat ce scrie acolo, dar....
    Trebuie sa rascolesc bine dupa niste urme, cat de mici de vointa, ca nu mai merge. In clipa asta am trei pachete de LM pe masa: rosu, super lights si mentolate. Aseara am crezut ca ma sufoc, atata am fumat si azi am zis ca poate cele lights nu-mi mai dau senzatia aia idioata de aseara, sau poate cele verzi ma mai racoresc.
    Aprind cand una, cand alta, am inceput sa tusesc, dar nu ma las. Fac si eu ca una din prietenele mele: "Eu am ambitie, draga, cum sa nu am? Am ambitia sa nu ma las" (de fumat, fireste!) ""
  •  
    • 228 mesaje
    27 Sep 2002, 14:42
    0 0
    Tot nu mi-a reusit figura cu emoticonul
  •  
    • 228 mesaje
    27 Sep 2002, 14:43
    0 0
    Ba a reusit. Bravo mie!
  •  
    • 1443 mesaje
    28 Sep 2002, 17:48
    0 0
    de vointa ziceati? m-am trezit la 7.30 in dimineata asta. si uitati-va la mine acum, cu dureri de cap ca n-am fumat nici o tigara. nici de cafea nu-mi vine sa ma apropii....cred ca trec strada si ma duc sa-mi cumpar tigari. eu ce sa mai fac daca nu pot sa renunt?
  •  
    • 159 mesaje
    30 Sep 2002, 02:25
    0 0
    apropo de vointa...dupa 2 ani de fumat cate 3 pachete pe zi il aud si eu pe al meu barbat care imi zice intr-o zi:"nu ai vointa si nici ambitie...asa cum aveai cand ne-am cunoscut!".Nu stiu ce ma apuca pe mine sa disec cuvintele astea si imi zic "DA???las ca vezi tu vointa!!" si de a doua zi..gata cu tigarile.Ce a urmat? greu de explicat...adica cel putin in primele doua zile...parca eram turbata,nervi,crize de plans,am stat izolata in casa ca nu cumva sa para vreo..."tentatie" .Era mai rau decat daca as fi luat droguri si cred ca aveam nevoie de un extorcist ca ma enervam pe toata lumea ,iar iubi al meu incerca sa nu apara in campul meu vizual .
    "Cu rabdare", a trecut saptamana de...incercare,am inceput cu Nicorette si pastile si guma(la inceput am avut alergie de la ele),apoi am inceput sa alerg de nebuna dimineata in parc cate X km,pana simteam ca tigarea e ultimul lucru pe care vreau sa pun mana si...am reusit sa renunt.
    cel putin asa credeam pana la sf lunii cand nu mai aveam 50 de kg,aveam..60.
    Am trecut la fructe si legume si...gata din nou silueta!
    DAR,intotdeauna este unul ,la un party "am incercat" si eu o tigare si...de adoua zi...i'm back!
    momentan,nu cred ca am sa mai pot renunta fara un ajutor specializat sau poate...vreun exorcist
    asta este...
  •  
    • 1443 mesaje
    30 Sep 2002, 03:00
    0 0
    belga iti tin pumnii...te invidiez pentru vointa pe care ai avut-o cind ai renuntat. eu, daca as rezista macar o zi, as fi salvata. dar ziua aia e mereu "maine", ca acum mai pufai nitelus si cred ca totusi statul ca calculator ma impinge cel mai mult la pufait. uite, in ultimele citeva ore am tricotat si acum ma uit in scrumiera, sunt doar trei tigari acolo! asa ca patapuf avea dreptate

dar, cu toata dreptatea si incurajarile din lume, eu tot fumatoare sunt. si eu tot de ajutor specializat am nevoie, sa merg acolo si sa zic "salut, numele meu e ala care-l stiti, sunt dependenta de tigara"......

poate gasim o solutie totusi????