Medic de fam. platit retroactiv?

•  
    • 91 mesaje
    16 Nov 2005, 21:28
    0 0
    Voi stiati de legea asta? O prietena mi-a zis ca daca nu s-a cotizat din diverse motive, firma nu platit sau ai lucrat cu contract de colaborare,ma rog orice alt motiv , daca acum lucrezi cu carte de munca,platesti, vrei o adeverinta, medicul iti cere sa te duci la casa de asigurari si sa platesti retroactiv din 2003 pana la momentul din care ai reinceput sa platesti??!!!
  •  
    • 307 mesaje
    17 Nov 2005, 07:42
    0 0
    este adevarat.
    se platesc retroactiv asigurarile de sanatate, indiferent daca ai fost angajata sau nu. daca ai fost somera se plateste suma corespunzatoare salariului minim pe economie.

trist dar adevarat. Daca spre exemplu ai nevoie de operatie si o faci insistemul de stat trebuie sa duci adeverinta.
  •  
    • 307 mesaje
    17 Nov 2005, 07:43
    0 0
    de obicei iti cer o adeverinta care sa ateste ca ai achitat la zi .. este posibil ca noua firma sa fie in regula si atunci ai scapat de retroactivitate.
  •  
    • 307 mesaje
    17 Nov 2005, 07:44
    0 0
    si pentru cei care au lucrat in colaborare exista obligativitatea platii asigurarilor de sanatate indiferent ca era al doilea loc de munca sau nu.
  •  
    • 91 mesaje
    17 Nov 2005, 14:04
    0 0
    Cum adica, noua firma sa fie in regula?E chiar nou infiintata...Nu inteleg logica, deci sa zicem , trei ani nu beneficiezi de servicii medicale, dar le platesti oricum ???!!!
  •  
    • 307 mesaje
    18 Nov 2005, 07:44
    0 0
    sistemul sanitar romanesc nu se bazeaza pe logica ci pe contributia tuturor celor celor care au indeplinit varsta de munca pentru a-i sustine pe toti ceilalti- copii, maturi, varstnici.

este trist, dar posibil ca in ciuda faptului ca platesti o viata intrega si nu beneficiezi de absolut nimic atunci cand ajungi pe patul unui spital sa nu obtii nici macar o aspirina.

asa inseamna ROMANIA si obligativitatea de a achita contributiile la sanatate.

dar, noi, romanii ramanem pasivi si acceptam sa achitam in avans un serviciu care nu va fi prestat niciodata.

de cele mai multe ori, noi cei care platim luna de luna sume fabuloase cand ajungem in spital platim la negru sume mai mari decat in sistemul privat.

asta este rezultatul faptului ca ne complacem in aceasta situatie si nu luam atitudine.
    resemarea ne face sa platim taxe aberante intr-un stat in care buna educatie s-a transformat in prostie.

mi-e greu sa accept ca chiar eu care am descoperit ca resemnarea nu-mi face decat rau, nu reusesc sa iau atitudine decat rareori.
  •  
    • 91 mesaje
    18 Nov 2005, 11:00
    0 0
    Din pacate , la nivel de individ , ne spunem 'si asa eu nu pot sa schimb nimic" si pentru ca asta credem ,nimic nu se schimba....
    Pote ca vor intra asiguraraile medicale private adevarate (nu cele care nu recunosc nasterea ca atc medical!!) si la noi si atunci....pot sa-si tina obligativitatea pentru ei, ca se va evada in masa din acest sistem stupid...Totusi, cei din clasa, sa zicem, de mijloc poate vor avea acces, de cei bogati nu discutam , ca oricum nu se trateaza la noi...
    A, si tot la noi se poate ca nici macar medicii sa nu beneficieze de gratuitate nici macar la analize....
  •  
    • 307 mesaje
    18 Nov 2005, 14:08
    0 0
    medicii ca, de altfel, toata populatia platitoare sau sustinuta de cei platitori beneficiaza de un set destul de larg de analize gratuite o data pe an. dar medicii de familie cam uita sa ne spuna acest lucru.
    teoretic in luna de nastere ar trebui sa mergem la medicul de familie si acesta sa ne indice toate analizele care se fac gratuit,
    dar...