colecist lenes

•  
    • 3 mesaje
    16 Nov 2005, 21:24
    6 1
    Am mari probleme .Nu pot sa mananc nimic crud doar fiert.Daca mananc fructe ma balonez si ma doare burta,daca iau triferment si colebil nu ma ajuta.Din februarie o tin tot asa iar medici cred ca exagerez.Spun ca nu e normal la 24ani sa am peoblemele astea.La ecograf mi-a iesit colecist malformat.Va rog sa ma ajutati daca puteti.
  •  
    • 88 mesaje
    16 Nov 2005, 22:06
    1 0
    si eu tot 24 am si am aceleasi probleme. mie insa medicul mi-a dat tratament si colecistul meu a trecut, in plus m-am simtit f bine in perioada in care am tinut regim; ideea este ca tb sa ai grija mereu ce mananci.. Asa suntem noi mai sensibile... Tu ai tinut regim, ai facut tratament?
  •  
    • 767 mesaje
    17 Nov 2005, 10:57
    1 0
    Dragelor si eu am probleme similare de la 22 de ani (acum am 30...): calcul biliar si colecist lenes. Sfatul meu este sa faceti o ecografie. E posibil sa mai existe si alte complicatii care sa va dea starile astea (ma refer la pancreas sau ficat sau chiar duoden). Nu va luati doar dupa sfaturile unui singur medic!
  •  
    • 2 mesaje
    18 Aug 2006, 17:23
    3 0
    Imi poti spune si mie ce fel de tratament ai urmat? Am fost diagnosticata cu "colecist malformat" de curand, insa nu mi s-a recomandat tratament.
  •  
    • 415 mesaje
    18 Aug 2006, 18:06
    0 1
    MARIA,diagnosticul ti-a fost pus in urma ecografiei ?Ce alte smptome ai?Da-mi te rog mai multe amanunte.
    LILI24 ,Balonarile se pot datora si herniei hiatale la stomac.
    Deasemenea balonarile,gazele,crampele mai pot fi datorate si Sindromului colonului iritabil.
    Arsurile pe esofag,senzatia de voma,gustul amar se pot datora refluxului gastroesofagian.
    In primul rand se face o endoscopie digestiva.
  •  
    • 167 mesaje
    19 Aug 2006, 05:23
    9 1
    Daca intr-adevar este vorba de colecist, chiar si malformatie, un tratament natural cu ceai de anghinare te va ajuta foarte mult. De fapt acest tratament iti face un sondaj natural si iti elibereaza bila de tot resziduul adunat in timp datorita nefunctionarii corecte. Acest tratament dureaza o luna de zile si se face astfel: in primele 10 zile se face o infuzie din 300 ml. apa clocotita si 2 lingurite de planta. Se lasa acoperit vasul (dupa ce s-a luat de pe aragaz) timp de 20 minute, se strecoara si se beau doua-trei inghitituri dimineata pe stomacul gol. Apoi sa sta culcat 20-30 minute culcat pe partea dreapta. Restul de ceai se imparte in 3 parti egale si se bea fiecare portie cu cite o jumatate de ora inainte de mesele principale. Nu se mai sta culcat pe partea dreapta. In urmatoarele 10 zile, concentratia este de 4 lingurite la 300 ml. apa clocotita. Se administreaza la fel. In ultimele 10 zile de tratament, 5 lingurite la 300 ml. apa clocotita. Deja dupa primele zile vei elimina din bila, prin scaun, un fel de namol urit mirositor. De fapt incepe curatarea bilei. Poate ca ti se pare complicat dar rezultatele sunt excelente. Nu te vei mai balona si chiar vei putea minca tot ce iti place. Se recomanda repetarea tratamentului dupa o pauza de o luna. Apoi, de doua ori pe an. Este foarte amar, dar dupa citeva zile te obisnuiesti. Cu astfel de tratament cunosc persoane care s-au salvat de la operatie. Multa sanatate!
  •  
    • 587 mesaje
    19 Aug 2006, 10:10
    3 0
    Confirm tratamentul propus de mimi4u: l-au urmat cu folos numeroase persoane si este si pentru mine rezolvarea sigura a problemelor colecistului.
    Sanatate
  •  
    • 127 mesaje
    21 Aug 2006, 20:08
    1 1
    Si eu am fost diagnosticata cu "colecist malformat in forma de S". Acum am 2 ani si cred ca prima data am aflat acum vreo 10 ani, in urma unei ecografii. Pana acum nu am avut simptome dar am inteles de la doctori ca se accentueaza odata cu inaintarea in varsta.
  •  
    • 89 mesaje
    22 Aug 2006, 12:43
    3 1
    Mama mea a stat cu fierea malformata pana la 50 de ani, apoi si-a scos-o. Nu pot sa spun ca se simte extraordinar. In plus, acum exista riscul sa aiba probleme cu pancreasul.
    Eu recomand capsulele cu anghinare produse de Medica. Ceaiul e mult prea rau la gust.
  •  
    • 129 mesaje
    22 Aug 2006, 14:02
    1 0
    cum se manifesta durerea de colecist, apar cumva ameteli?
  •  
    • 415 mesaje
    22 Aug 2006, 14:40
    1 0
    Class,colica biliara are urmatoarele simptomeurere resimtita in jumatatea dreapta a abdomenului, sub coaste, sau in epigastru (in centrul abdomenului, sub osul stern),poate iradia in spate sau in umar,greturi,varsaturi bilioase verzui,cu gust amar),cefalee(durere de cap),AMETELI . Daca apar: febra, transpiratii si frisoane este posibil sa fie o infectie a colecistului (colecistita acuta).
  •  
    • 129 mesaje
    22 Aug 2006, 14:54
    0 0
    multumesc pt. raspuns, eu am probleme cu stomacul si fierea este cu "mal" si am aproape zilnic ameteli ...dar nu sunt convinsa de la ce provine, deoarece stomacul l-am tratat...si inca ma mai doare...am helicobacter pilory care trece f greu...
  •  
    • 415 mesaje
    22 Aug 2006, 19:30
    1 0
    class, poate sa fie si o anemie ,fa-ti o hemoleucograma completa

Pentru Helicobacter pilori,trebuie repetata analiza,si daca mai iese trebuie repetat tratamentul standard:un medicament care scade secretia acida din stomac si care se ia 28 de zile, iar acesta se asociaza timp de 7 zile cu antibiotice, amoxacilina si claritromicina.
  •  
    • 2 mesaje
    27 Aug 2006, 19:11
    1 0
    Diagnosticul mi s-a pus in urma unui ecograf, Carmen. Ca simptome: balonari, crampe, gaze, gust amar. Se poate ca aceste simptome sa se datoreze si unui colon iritabil.
    Pentru colon iritabil, ce fel de tratament ar fi eficient?
  •  
    • 415 mesaje
    27 Aug 2006, 22:04
    1 0
    Maria_Chirila putem vorbi direct?
    Pot sa-ti trimit un e-mail pe maria_chirila@eva.ro
    Poti folosi carmenteodora@eva.ro
    S-ar putea sa mai ai si alte simptome,dar nu le-ai dat importanta si le-ai trecut cu vederea. Constipatie/Diaree,cumva?
  •  
    • 1 mesaje
    14 Dec 2010, 18:21
    0 0
    carmenteodora, te pot intreba si eu o speta concreta pe mail?
    multumesc,
    maria
  •  
    • 1030 mesaje
    14 Dec 2010, 22:14
    16 0
    Fetelor,capsulele cu anghinare sunt la fel de eficiente ca si ceaiul de anghinare?Daca da cam cum ar trebui luate aceste capsule ..cat timp si de cate ori pe zi?mersi