Sinuzita cronica

•  
    • 1 mesaje
    14 Nov 2005, 11:40
    0 0
    Ce tratament natural sau medicamentos (si care a dat rezultate) stiti in cazul sinuzitei cronice?
    Aceasta sinuzita o am de cativa ani si imi da mari batai de cap.
    Ceea ce ma supara mai tare este faptul, ca am in permanenta gatul incarcat.

Va multumesc!
  •  
    • 9835 mesaje
    14 Nov 2005, 12:10
    1 0
    Cunosc si eu senzatia aia oribila si sufocanta de flegma in gat. bleah!

Retete naturiste de la Valeriu Popa citire:

"Sinuzita
    1. Se prepara o coca din: 1 lingura faina, 1 lingura otet de mere, 1 lingura hrean ras. Coca se imparte in doua si se preseaza cat sa ajunga la marimea unei monede de 100 lei. (e vorba de moneda aia veche, maricica, de 100 de lei)
    O "moneda" de coca se pune intre sprancene si a doua, deasupra primei, pe mijlocul fruntii. Dupa 15-20 minute, se muta cele 2 bucati de coca pe frunte deasupra mijlocului sprancenelor, unde se lasa alte 15-20 minute. Se procedeaza in continuare la fel punandu-se in acelasi timp pe: tample, deasupra narilor, pe obraji, pe urechi - in partea din fata, pe piele - in spatele urechilor, la baza craniului.
    Se repeta procedura in fiecare zi, cel putin 7 zile la rand.
    2. Se piseaza o capatana de usturoi peste care se toarna un pahar cu apa si se lasa 1/2 ora. Se strecoara. Se pun cate 10 picaturi in fiecare nara, o data pe zi."

Intentionez sa aplic si eu prima metoda, cat de curand.

Rezultate foarte bune dau si spalaturile cu apa sarata (ani de zile mi-au tinut sinuzita in frau, pacat ca m-am delasat si nu le mai fac decat in perioadele de acutizare):
    Intr-o cana mare cu apa caldulta se dizolva o lingurita rasa de sare grunjoasa neiodata (se gaseste in piata la Obor, pentru muraturi).
    1. Se toarna apa in causul mainii stangi. Cu aratatorul de la mana dreapta se astupa nara dreapta. Se trage apa sarata adanc, in nara stanga. Se elibereaza nara astupata si se sufla nasul, fara a forta.
    2. Se toarna apa in causul mainii drepte. Cu aratatorul de la mana stanga se astupa nara stanga. Se trage apa sarata adanc, in nara dreapta. Se elibereaza nara astupata si se sufla nasul, fara a forta.

Fii fara grija, ca nu ustura. (Eventual, daca sinusurile sunt iritate, vei simti o usoara durere intre sprancene cand apa sarata ajunge acolo, dar nu e cazul sa te alarmezi, e ceva firesc.) Cu timpul, vei reusi sa tragi apa pe nas din ce in ce mai multa si mai adanc.

Dupa asta, nasul ar trebui sa inceapa sa curga destul de abundent (apa + mucozitati). De fapt, cu cat spalaturile au fost mai bine facute, cu atat nasul curge mai tare - ceea ce e foarte bine, pt ca se curata infectia de acolo.

Spalaturile se fac de 2 ori pe zi (dimineata si seara). Cel mai bine este sa le "cuplezi" cu spalatul pe dinti, ca sa nu uiti sa le faci.

Nu e indicat sa iesi imediat afara, in frig (sa treaca minimum 30 de minute).