psoriazis
-
1 0Salutare tuturor celor care sufera de aceasta boala!
Cum v-ati acomodat cu gandul ca toata viata veti trai impreuna cu psoriazisul???
V-a afectat viata sociala?
Daca nu aveati o relatie inainte de a va aparea psoriazis-ul, ati reusit sa gasiti pe cineva care sa va accepte asa cum sunteti??? ...care sa ia in considerare acest aspect??? -
retete Valeriu Popa:
www.vindecare.go.ro
1. Ceai de baut pentru psoriazis
Se face un amestec din: 10 gr stejar, 30 gr salcie, 40 gr nalba, 20 gr salvie, 20 gr coji (frunze) nuci, 30 gr rostopasca, 50 gr urzica, 30 gr ventrilica, 30 gr galbenele si 20 gr coada-soricelului.
8 lingurite din acest amestec la 2 litri de apa se clocotesc de 3-4 ori si se infuzeaza 3 minute.
Se bea, inghititura cu inghititura, pe parcursul zilei.
2. Psoriazis
Se prepara un unguent din: 1 litru de ulei din germeni de porumb sau 1 litru de ulei de masline presat la rece, 50 ml alcool 48-50o, 500 gr. ceara de albine, 50 gr. radacina de brusture si 50 gr. de flori de arnica.
Se rasnesc florile de arnica si radacina de brusture.
Peste pulberile de plante, se toarna 50 ml alcool si se lasa 10 minute. Peste acestea, se toarna uleiul si se fierbe intregul amestec in “bain-marie”, timp de 3 ore. Se indeparteaza amestecul de pe foc si se lasa 12 ore, dupa care, incalzindu-l din nou, se stoarce printr-o panza deasa. Uleiul astfel obtinut se pune intr-o sticla, la frigider, lasandu-l la decantat pana a doua zi. Se strecoara din nou uleiul, se pune la fiert in “bain-marie” adaugandu-se ceara de albine, pana cand aceasta se topeste. Dupa aceea, se ia preparatul de pe foc si se amesteca, cu o spatula de lemn, pana la racire, pentru a nu se solidifica in straturi. Se toarna in cutiute mici care se tin la rece.
Dupa fiecare baie va ungeti corpul cu aceasta alifie.
Daca unguentul a iesit prea tare, se mai adauga ulei, daca e prea moale, se mai adauga ceara.
Pentru a fi si mai eficient, se mai poate adauga odata cu ceara 50 gr. rasina de brad sau propolis brut.
Crema din 50 gr. osanza de porc + 5 gr. suc proaspat de rostopasca, sau
Crema din 50 gr. osanza de porc + 5 gr. suc proaspat de nalba.
Se fac bai cu ceai de coada-calului, nalba, cimbru si pelin.
Se spala zonele afectate cu ceai de pelin si se ung cu ulei de seminte de in presat la rece sau ulei de ricin.
Intern: regim lacto-vegetarian.
Extern: bai cu zer de lapte sau, in locurile unde exista rani mai adanci se pun cataplasme cu branza proaspata (nesarata) care se tin de la 6 ore pana la 2 zile. Acest tratament face sa dispara toate ranile, lasand pielea elastica si fara cicatrice.
Zerul se obtine dintr-un litru de lapte nefiert in care se pune sucul de la o jumatate de lamaie. Se lasa 24 de ore, apoi, se strecoara. In circa 30 de zile dispar toate ranile psoriazice. Ranile localizate pe cap, se vor unge cu ulei de ricin sau ulei de seminte de in. -
O buna prietena de-a mea are psoriazis. Si vitiligo. Ei, actualul ei sot a facut-o sa se accepte asa cum e, cam dupa un an de cand au inceput relatia a inceput sa poarte vara maieuri, dupa 2 chiar si pantaloni scurti, mini.
Ea n-a gasit nici un tratament pt. boala, ca mai fiecare a incercat in tara si in strainatate tot ce-a fost posibil, dar la mai mult de-o remediere nu s-a ajuns. -
Multumesc mult pt incurajari!
...insa nu este vorba de mine...si eu am psoriazis, dar intr-o forma foarte usoara si as putea spune ca deocamdata nu sunt o persoana floricica din aceasta cauza
este vorba de fratele meu care de la varsta de 20 de ani se lupta cu psoriazisul si nu reuseste sub nici o forma sa isi faca o relatie...asta din cauza faptului ca este complexat si evita sa se expuna
m-am gandit ca cel mai bine (???)ar fii sa gaseasca pe cineva care sa fie in aceeai situatie... nu stiu daca ar fii o solutie buna!?! voi ce parere aveti despre aceasta situatie?
Va multumesc inca o data pt recomandari si sprijin!