Pt. gravidute si nu numai

•  
    • 1198 mesaje
    5 Nov 2005, 14:52
    0 0
    Ce ziceti, fetelor gravidute, ne intalnim aici la o poveste despre burticile noastre? Iar daca o actuala mamica vrea sa ne dea ceva sfaturi o astept cu mare drag.

Pupici, Roxi.
  •  
    • 793 mesaje
    5 Nov 2005, 20:20
    0 0
    Sunt in perioada prenatala si chiar citesc cu atentie toate topikurile cu astfel de subiecte!
  •  
    • 113 mesaje
    6 Nov 2005, 15:54
    0 0
    Sunt subiectele preferate, eu sunt mamica de un an, daca va pot ajuta cu ceva cu mare placere!
  •  
    • 831 mesaje
    6 Nov 2005, 18:34
    0 0
    Buna Evelor! Nu am chiar asha de multa experienta...sunt mamica doar de 2 luni de zile da' mi-ar face placere sa raspund unor viitoare mamici.
  •  
    • 1198 mesaje
    7 Nov 2005, 11:33
    0 0
    Buna, fetelor! Eu sunt la prima sarcina si dr. mi-a spus ca bebe al meu trebuie sa miste pe la 4 luni si jumatate dar al meu bebe a miscat prima data la 4 luni in cap. Se poate? Adica se poate ca am simtit-o pe pielea mea, dar este ok?
  •  
    • 113 mesaje
    7 Nov 2005, 13:54
    0 0
    Buna, eu l-am simtit inainte de 4 luni cu o saptamana.
  •  
    • 1198 mesaje
    7 Nov 2005, 14:31
    0 0
    Uau! Deci nu e o problema asta, nu? M-am linistit. Inseamna ca bebe este cu energie multa de la inceput .

Pupici!
  •  
    • 1198 mesaje
    7 Nov 2005, 14:34
    0 0
    Voi, mamici care ati nascut deja, spre ce nastere inclinati ca e "mai bine", cezariana sau nastere normala?
  •  
    • 113 mesaje
    7 Nov 2005, 15:04
    0 0
    Ma..., eu am nascut normal, nu stiu ce sa-ti indic, dar medicul e in masura sa-ti spuna, daca totul e ok, si nu necesita cezariana, de ce sa nu nasti normal.Nu mai suporti operatia, sonda, durere dupa.., poti merge imediat la alaptat, si crede-ma cand il vezi pe pui, nu te mai doare nimic.eu am nascut vineri , cu greu(a avut 4100g) si luni am plecat acasa.Nu a fost usor cu recuperarea, am avut epiziotomie mare si m-am si "rupt" dar a trecut.Cand il fac pe al doilea tot asa as naste.
  •  
    • 831 mesaje
    7 Nov 2005, 19:02
    0 0
    Io am nascut normal (provocat) si tot asha as proceda si la o a doua eventuala sarcina (da' nu provocat-am sa as natura sa-si urmeze cursu'). N-am avut un travaliu lung si nici dureros...suportabil...ca niste dureri la menstruatie...poate ceva mai intense....Mai mult m-a durut cusutul, caci m-a taiat, fiind f. ingusta in solduri, decat nasterea in sine. Pe mine ginecoloaga m-a intrebat inca din timpul sarcinii daca vreau normal sau prin cezariana sa nasc, spunandu-mi ca sunt tanara si pot naste fara nici o problema normal, ca ar fi pacat sa fac cezariana...pt. cezariana sa optez doar in cazu' in care n-as putea naste normal
  •  
    • 1198 mesaje
    8 Nov 2005, 13:41
    0 0
    Deci, ziceti ca e mai bine nastere normala, sincer mie imi este cam frica. Nasterea normala nu implica mai multe riscuri pt bebe decat cezariana?
  •  
    • 113 mesaje
    8 Nov 2005, 14:09
    0 0
    Orice nastere implica riscuri atat pt mama cat si pt copil.Daca copilul se prezinta normal, cu capul inainte , nu cred sa fie risc prea mare, pe mama oricum o taie si i se dau injectii pt dilatare si daca medicul crede ca nu merge asa i se face cezariana.E normal sa te gandesti la nastere dar asta o sa faci mai mult in ultima luna, acum gandeste-te la bebe, cum se dezvolta cati cm are..Oricum spre sfarsit nici nu o sa poti dormi de griji.
  •  
    • 113 mesaje
    8 Nov 2005, 14:12
    0 0
    La nasterea naturala participa si bebe la venirea lui pe lume, cica se adapteaza mai usor daca e si el putin stressat, pe cand la cezariana..e pur si simplu smuls de la locul lui.
  •  
    • 1198 mesaje
    11 Nov 2005, 10:38
    0 0
    fetelor, si voi ati avut vise ciudate in timpul sarcinii? Privind bebele?
  •  
    • 1198 mesaje
    19 Nov 2005, 20:10
    0 0
    Voua vi s-a interzis sa mancati ficat de pui si alte alimente care contin vitamina A, pe perioada cat ati fost insarcinate? Zice ca vitamina A este toxica pt. sarcina. Ce stiti despre asta?

Pupici!
    Roxi.
  •  
    • 143 mesaje
    20 Nov 2005, 02:23
    0 0
    Nutritionista mi-a spus ca ficatul, pe langa importante rezerve de vitamina A, contine si multe toxine. Acestea ar fi de fapt cauza pentru care nu se recomanda consumarea ficatului in timpul sarcinii. De fapt, el nu este total interzis, insa e bine sa fie mancat mai rar.
  •  
    • 432 mesaje
    20 Nov 2005, 10:44
    0 0
    Salut, burtici!
    Nici nu stiu cand am ajuns la 35 de saptamani. Parca mai ieri imi doream sa miste...si a miscat inainte de 4 luni, desi e prima sarcina. Atatea ganduri mi-am facut legate de sarcina si nastere, incat acum imi dau seama ca nu stiu mare lucru despre ce trebuie sa fac cand bebe va fi acasa! M-am pregatit psihic pentru nastere, iar medicul mi-a zis ca e posibil sa fac cezariana, ca bebe e mare...Am citit o multime de lucruri despre ce ma asteapta, am vorbit mai mult despre asta. Acum mi-e clar: pe undeva tot o sa ma taie, o sa fie greu si o sa treaca. Sper sa am timp suficient sa aflu cum trebuie ingrijit un bebelus; nu vreau sa ma gandesc ca n-o sa o pot face si ca o sa fiu depasita de moment.
    Ma bucur ca s-a deschis un nou topic pentru gravidutze! Sper sa intre pe aici si mamici, sa ne ajute cu sfaturile lor.
  •  
    • 1198 mesaje
    28 Nov 2005, 14:10
    0 0
    Ce mai faceti gravidutelor? Gravidutza, nu te stresa ca nu o sa sti sa ai grija de bebe al tau, pt. toate o sa vina de la sine. Eu am abia 24 de sapatmani, si bebe ma zapaceste in cate o zi, si la mine a miscat la 4 luni fara doua zile, si tot prima sarcina este ... cine stie. Voi cate kg v-ati ingrasat pana acum, fetelor?

Pupuici!
    Roxi.
  •  
    • 3 mesaje
    28 Nov 2005, 14:58
    0 0
    fetelor imi pare rau ca intervin asa dar am o prb ametesc foarte tare cu toate ca urmez un tratament cu calciu si fier .nu ce sa mai fac am stat si in spital din cauza asta si nu mia trecut va rog sa ma ajutazi dak putetzi contact me : lya_clauditza@yahoo.com
  •  
    • 1272 mesaje
    28 Nov 2005, 18:11
    0 0
    si eu sunt in saptamana a 11 -a si-mi fac tot felul de griji: cand o sa miste, daca o sa se nasca sanatos, ce o sa fie.
    apropo: in ce luna se poate detecta sexul copilului?
    cand se termina cu varsaturile?