Pt. gravidute si nu numai
-
0 0Ce ziceti, fetelor gravidute, ne intalnim aici la o poveste despre burticile noastre? Iar daca o actuala mamica vrea sa ne dea ceva sfaturi o astept cu mare drag.

Pupici, Roxi. -
Ma..., eu am nascut normal, nu stiu ce sa-ti indic, dar medicul e in masura sa-ti spuna, daca totul e ok, si nu necesita cezariana, de ce sa nu nasti normal.Nu mai suporti operatia, sonda, durere dupa.., poti merge imediat la alaptat, si crede-ma cand il vezi pe pui, nu te mai doare nimic.eu am nascut vineri , cu greu(a avut 4100g) si luni am plecat acasa.Nu a fost usor cu recuperarea, am avut epiziotomie mare si m-am si "rupt" dar a trecut.Cand il fac pe al doilea tot asa as naste.
-
Io am nascut normal (provocat) si tot asha as proceda si la o a doua eventuala sarcina (da' nu provocat-am sa as natura sa-si urmeze cursu'). N-am avut un travaliu lung si nici dureros...suportabil...ca niste dureri la menstruatie...poate ceva mai intense....Mai mult m-a durut cusutul, caci m-a taiat, fiind f. ingusta in solduri, decat nasterea in sine. Pe mine ginecoloaga m-a intrebat inca din timpul sarcinii daca vreau normal sau prin cezariana sa nasc, spunandu-mi ca sunt tanara si pot naste fara nici o problema normal, ca ar fi pacat sa fac cezariana...pt. cezariana sa optez doar in cazu' in care n-as putea naste normal
-
Orice nastere implica riscuri atat pt mama cat si pt copil.Daca copilul se prezinta normal, cu capul inainte , nu cred sa fie risc prea mare, pe mama oricum o taie si i se dau injectii pt dilatare si daca medicul crede ca nu merge asa i se face cezariana.E normal sa te gandesti la nastere dar asta o sa faci mai mult in ultima luna, acum gandeste-te la bebe, cum se dezvolta cati cm are..Oricum spre sfarsit nici nu o sa poti dormi de griji.
-
Salut, burtici!
Nici nu stiu cand am ajuns la 35 de saptamani. Parca mai ieri imi doream sa miste...si a miscat inainte de 4 luni, desi e prima sarcina. Atatea ganduri mi-am facut legate de sarcina si nastere, incat acum imi dau seama ca nu stiu mare lucru despre ce trebuie sa fac cand bebe va fi acasa! M-am pregatit psihic pentru nastere, iar medicul mi-a zis ca e posibil sa fac cezariana, ca bebe e mare...Am citit o multime de lucruri despre ce ma asteapta, am vorbit mai mult despre asta. Acum mi-e clar: pe undeva tot o sa ma taie, o sa fie greu si o sa treaca. Sper sa am timp suficient sa aflu cum trebuie ingrijit un bebelus; nu vreau sa ma gandesc ca n-o sa o pot face si ca o sa fiu depasita de moment.
Ma bucur ca s-a deschis un nou topic pentru gravidutze! Sper sa intre pe aici si mamici, sa ne ajute cu sfaturile lor. -
Ce mai faceti gravidutelor? Gravidutza, nu te stresa ca nu o sa sti sa ai grija de bebe al tau, pt. toate o sa vina de la sine. Eu am abia 24 de sapatmani, si bebe ma zapaceste in cate o zi, si la mine a miscat la 4 luni fara doua zile, si tot prima sarcina este ... cine stie. Voi cate kg v-ati ingrasat pana acum, fetelor?
Pupuici!
Roxi.